160w sodyum buharlı lamba sorunu

ayildiz

Üye
Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
177
Puanları
1
Yaş
39
İyi günler arkadaşlar. Bir sitede yol aydınlatması için 160W balastsız olan armatürlerden 3 adet kullanmıştım. Ama bu lambalarda sık aralıklarla sönme belirli bir zaman sonra tekrar devreye girme olayı oluyor. Bildiğim kadarıyla 160w civa buharlı lambalarda ısıdan dolayı sönme olayı yoktu. VOLTAJ düşmesi olabilir mi? veya sizce başka nasıl bir sorun olabilir? TEŞEKÜR EDER İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Gerilim düşmesi ile ilgili olma ihtimali fazladır.
 
Pek bilgilim yoktur bu konularda ama gerilim düşmesi veya dalgalanmalarıdan kaynaklanıyo olabilir.Isıdan dolayı olduğunu sanmıyorum çünkü ısıya dayanıklı lambalar bunlar. Bu tür sorunlardan kurtulmak için kesintisiz güç kaynağı yaparak kurtulabilirsin.
 
Sn.ayildiz,benim görüşümde gerilim düşümü olduğu yönündedir.
 
Benim bildiğim kadarıyla direkt 220v ile çalışanlarda bu sönme hikayesi var,fakat balast kullandığınız zaman problem olmuyor.
 
Yapmış olduğum çalışma sonucu voltaj proplemi olmadığını gördüm voltaj 230 volt olmasına rağmen 2 adet lamba aynı faza bağlı ve 3-5 dak sonra aynı anda sönüyor 1-2 dak sonra tekrar devreye giriyor
Acaba bu tür lambaların özelliği mi?
 
Ben birde nötr bağlantılarını kontrol edin derim,gevşek olma ihtimali olabilir.
 
duyuda kontroledip gerekirse değiştirmekte fayda var bazen küçük ayrıntılar da arıza çıkarabiliyor
 
sodyum buarlı appuller genelde ısınma soğuma olayını yapıyor bu normadir.sizinde başınıza gelen bu olay. en kullanışlı olanarı cıva buharlı olanlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,334
Mesajlar
916,784
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst