130 kw çift hızlı motora sürücü takılması

Katılım
8 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Yaş
41
arkadaşlar şu anki bağlantı şemasını da verdiğim motorun miline büyük bir fan bağlıdır. motor ilk önce düşük devirde devreye alınıyor ihtiyaç halinde yükdek devire çıkartılıyor.
(750 / 1500d/dk) 45 - 200 Amper ortalama 130kw 380vac çift devir.
bu motora sürücü takılması gündemde . bunlardan 3 adet var ilk önce bir tanesine sürücü takılıp denenecek.
tahmin edersiniz ki kontaktörler ile enerji verdiğimizden dolayı demeraj akımları yüksek düzeyde oluyor.
şimdi sorum şu 1- bu motorlara hangi marka sürücü takılabilir zira sürekli devrede kalacak nerdeyse 365 günün 350 günü 7/24 çalışması gerekecek.bunun için dayanıklı bir sürücü gerekir sanırım 2-sürücü takıldığında bize ne gibi avantajlar sağlar. hangi ayarları yaparsak tasarruf sağlayabiliriz. 3- sürücü bu motora nasıl takılır yani hangi uçlara bağlayabiliriz. yüksek devir uçlarına sürücüyü bağlayıp düşük devir uçlarını kısadevremi etmemiz gerekiyor. bu sorularıma aydınlık getirecek arkadaşa şimdiden teşekkür ediyorum.

20v16dk.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
merhaba senin soyledigin gibi dusuk devri kısa devre yapman lazım ben siemens tavsiye ederim secim yaparken agır sarta 130kw dıye secersen sorun cıkmaz kolay gelsin
 
ABB ACS800 serisini kesinlikle tavsiye ederim. Maşallah diyorum hiçbir problem çıkartmıyor. 400kW'lık fanı ACS800 ile 2 yıldır çalıştırıyoruz hiçbir sıkıntımız yok.
Düşük devir uçlarını kısadevre edip, şemada görünen yüksek devir kontaktörünü çıkarıp sürücüyü aynen o araya ekleyebelirsin.
Motor devrini ne kadar düşürürsen fan basma debisi aynı oranda, fan basma basıncı karesi kadar, şebekeden çekilen güç ise kübü oranında azalır.
Nacizane tavsiyem şu olurki sürücüden motora çektiğin güç kablolarını NYCY tipinde yani zırhlı kablo kullan ve sürücünün output current değerinin motor etiketini karşıladığından emin ol. Bunlar ana başlıklardır. Daha detaylı bilgiye ihtiyacın olursa yardımcı olmaya çalışırım.
 
arkadaşalar biz sürücüleri asansör kumanda panolarında kullanıyoruz çift hızlı olup da sonradan sürücü takılıp konfor amaçlı revize edilen işlerde sadece motorun yüksek hız sargısına bağlanıuyor ama düşük hız kısa devre filan edilmiyor sizin bahsettiğiniz motor ka asansör motoru farklımı acaba ?
 
sayın sanatkar kerten kelebek isimli arkadaşın göstermiş olduğu devre şeması yıldız üçgen bağlatı şeması yıldız üçken 5 kw üzeri motorlarda asenkron motorlarda uygulanıyor sizin asansörlerde kullandığınız dahlender motor olması lazım ben öyle biliyorum.
 
Merhaba sayın tekno seko. kerten kelebek isimli arkadaşın göstermiş oldugu devre semasının yıldız ucgen oldugunu soylemişsiniz bence de haklısınız ama sanırım sekle dikkatlİ bakarsak aslinda doĞru yanİ hem senİn gİbİ yildiz ucgende dİyebİlİrİz fakat semyla beraber aciklmalari da okursak sanirim sekil doĞru750/dd da çalışması için u1 v1 w1 den enerji verilir yuksek devir için ise u1 v1 w1 köpru olur enrji bu kez u2 v2 w2 den verilir yanİ aslinda doĞru

--------------------------------------------------------------------------------------

Sayin kertenkelebek bana kalirsa aslinda dİrekt 1500 devİr motor İle bunu deĞİŞtİrmen mumkunse deĞİŞtİr ama deĞİlse bence surucuyu aldiĞin Şİrketten teknİk destek al yada motor imalatcisi firmadan teknik destek al zaten eminim bu kadar buyuk bi surucuyu almis oldugun Şİrket İn teknİk elamani bunu devreye almaya gelecektİr musterİ memnunİyetİ acisindan. ama forumda deĞerlİ ustalarimiz var ne derler bİlemem ama ben olsam sana İlk tavsİyelerİmİ yapardim İyİ ÇaliŞmalar.

_________________________________________________
Düzenleme: BuRçin.
Arka arkaya mesaj atmak yerine düzenle butonunu kullanınız.
 
evet bende ABB ACS 800 SERİSİNİ ÖNERİRİM BEN kompresörlerde kullanıyorum 160 kw 4. senesi transmiterle basınç ayarlı kulanıyorum ortam sıcaklığı yazın 55 c cihaz iç sıcaklığı 120 c bulduğu halde sorunsuz çalışıyor simenside kapıdan içeri sokma derim ha simens ha uzak doğu malları ikiside aynı hiç değilse uzak doğununkiler ucuz
 
1.soruya DANFOSS VLT HVAC DRİVE FC-100 serisi frekans konvertörlerini öneririm.2.ve 3.sorularına cevap yazmadım ban www.dantek.com adresınden ulaşursan telefonla daha iyi anlatırım.Bu arada biz Dantek firması olarak DANFOSS TÜRRKİYE'nin teknık servısıyız.
 
1.soruya DANFOSS VLT HVAC DRİVE FC-100 serisi frekans konvertörlerini öneririm.2.ve 3.sorularına cevap yazmadım bize www.dantek.com adresınden ulaşursan telefonla daha iyi anlatırım.Bu arada biz Dantek firması olarak DANFOSS TÜRRKİYE'nin teknık servısıyız.
 
Sn tekno seko
abİ her Şey tamam da motor yildiz ÜÇgense klemens kutusundan zaten baĞlanti ÜÇgen Şeklİnde kÖprÜlenİp sÜrÜcÜnÜn o Şekİlde baĞlanmasi gerekmezmİ ÜÇgen devİr hizi yildiza gÖre fazla olduĞuna gÖre bu kÖprÜ olayi nİye anlamadim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst