37 Kw Marelli Motori Ex-Proof Motor Yüksek Akım Çekiyor Sürücü A0501 Hatası Veriyor

canerv

Üye
Katılım
17 Ocak 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
Merhabalar

Kimya sanayi için ürettiğimiz basket mill boya ezicide italyan marelli marka 37kw 3faz 1500d/d 72A cos 0.85 ex-proof motor ve siemens mm440 37 kw normal koşul sürücü kullandık.

Boşta çalışırken hiçbir sıkıntı yok fakat motor yüke bindiğinde sürücü A0501 ve A0511 uyarılarını vermeye başladı. Motor etiketini sürücüye girdik. değişme olmadı. Siemens ile yaptığımız görüşmede sürücünün normal koşul olduğu için yükü kaldıramadığını ağır koşul 37KW almamız gerektiğini söyledi.Sürücüyü değiştirdik

Fakat yine aynı şekilde sürücü A0501 hatasını vermeye devam etti. Siemens ile tekrar görüştük. Motorun çektiği akım ekranında motorun tam devirle döndürülmeye çalışıldığında 100A civarında akım çektiğini gördük.Siemens sürücünün akımdan dolayı korumaya geçtiğini motorda sıkıntı olduğunu bildirdi.

Motor teknik servisini aradık. İnceleme için servise çağırdılar. Götürdük. Verdikleri cevap bu motorun dikey çalıştırmaya uygun olmadığı içerde baskı yayında aşınma gözlemlendiği bu sebeple aşırı akım çekebileceğini söylediler.

Şimdiki motor siparişlerimizde motorun dikey mi yatay mı çalışacağını milin aşağı mı yukarı mı bakacağı ve frekans konvertörü kullanılıp kullanılmayacağı bilgilerini istiyolar.

Sorum şu; motor uçlarına verilen frekans 25Hz e kadar motor normal çalışıyor. Fakat çektiği akım 75-80A civarında (motor etiketinde max akım 72A). 25Hz i yukarı geçtiğimiz zaman sürücü A0501 uyarısını vermeye başlıyor ve frekansı yaklaşık 25Hz den yukarı çıkarmıyor. Sürücüyü ağır koşul olarak değiştirdik. Motor sürekli bir yükte çalışıyor. Bizim motor seçimimiz mi yanlış. Yoksa motor teknik servisi bizi yatay dikey frekans konvertörü bahaneleriyle oyalıyor mu.

Konu uzun oldu farkındayım. Yardımcı olmak isteyen arkadaş olursa buradan istediği bilgileri yazabilirim. Sadece sürücü 8.200TL ye maloldu ve arıza giderilmedi bide Ex-Proof motor parası vermek istemiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
170 kW ( standart dışı bir güç ) ,dik çalışan ( mil aşağı ),marelli marka bir motor,bizi de uzun süre meşgul etmiş,sorunu AEG motorla değiştirerek çözmüştük.B3 motorun,V1-V5 çalıştırlması uygun değildir.Öncelikle,etiketten çalışma şeklini kontrol ediniz.Dik çalışmaya uygun değil ise,konuşacak zaten bir şey yok.Bu konu ile ilgili bilgi verebilirseniz,ilave görüşler,daha sonra gelebilir.Motorunuz,mil bloke olacak şekilde bir arıza geçirdimi ?Bu konuda da bilgi verebilirmisiniz ?
 
20140422_112932_zpsdda1908d.jpg


Motor etiketi budur. Akımı yanlış yazmışım. Bu motoru dikey çalıştırıyoruz. mil bloke den kastınızı tam olarak anlamadım Fahri Bey. İlginize teşekkürler.
 
Motorunuz B3 ( yatay montaj ) formunda.Dik çalıştırmaya uygun değil.Sorununuz buradan kaynaklanıyori.Bu durumda,yük,rulman ve yataklara geldiği için,kısa sürede rulman/yatak arızaları kaçınılmazdır.Mil blokeden kastım:Motorunuz,yüksek aşırı akımda çalışır iken,koruma devrelerinin geç çalışması durumunda,rotor çubuklarında erimeler olur.Öyle bir durum olmuş olabilirmi diye sormuştum.Yeni motorun V1 / V3 ( mil aşağı / mil yukarı ) ( ihtiyacınız hangisi ise ) form motor seçmeniz gerekir.
 
Motorun içini biz hiç sokmedik. Garantisi bulunduğundan direk servis ilgilendi. Bu tarz bir hasar olup olmadigi konusunda bilgimiz bulunmamaktadir. Teşekkürler ilginize

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,825
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst