12kw dalgıç pompa sorunu

kurtuluss

Üye
Katılım
2 Ocak 2011
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
38
selam arkadaşlar.12 kw lık bi pompa çalişdiriyorum.15 gunde bir yanıyor .sebebi voltaj düşüklüğü olabilirmi? bazen bakıyorum cok düşüyor.birde klemens kutusunu acamıyorum yıldız ı üçgeni nasıl ayarlamalıyım ?? tşk ederim.:)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Gerilim düşüklüğünden tabiiki yanabilir.Devrenizde termiğiniz yokmu ? Kaelin,bu tip korumalarda kullanılan ke-DP tipi rölelerinden kullanarak,
her türlü korumayı yapabilirsiniz.Sargı uçları tesbiti için,forumumuz elektrik motorları bölümünde arama yapabilirsiniz.
 
motor koruma rölesi bağlamnız sizin için daha uygun bir çözüm olacaktır birde sarıma gönderdiğinizde zaten bobinajcıda sizi yanma sebebi konusunda aydınlatabilir.
 
Sorun yaşamak istemiyorsanız Her işi *uzmanınaa* bırakın...........
 
uzmanlık konu hakkındaki görüşlerinizle sınırlıdır...
 
*öncelikle slmlar Kurtuluss ,,
Siz ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum sizi ve hiçkimseyi kırmak istemm tabikide birbirimize yardım için buradayız *
ama sorduğunuz soruya bakıldığında cevap olarak bilgi değil sadece *teselli*(geçmiş olsun pompadır yanar) alabilirsiniz düşüncesindeyim..
bence şu değerleri vermeniz gerekir
*pompa kaç metre derinlikte çalışıyor...
*yükte iken kaç A çekiyor...
*Güç kaynağına (Trafo) kaç metre uzaklıkta ve kullandığınız kablonun ebadı (çap)nedir?
*pompa çalışır durumda iken gelen Şebeke gerilimi (Voltaj)nedir?Ne kadar bir düşüm var?
*ne şekilde bir koruma panonuz var?
 
merhaba ilker arkadaş.çamur pompasi 12 kw gücünde.suyu bastığı mesafe 20m kadar.enerjiyi hat sonundan alabildik coğrafi sebeplerden dolayi ancak okadar yapabildik.hat sonuna mesafemiz 400 m kadar. kullanılan kablo 3*35+50 aliminyum.yükteyken 22-30a arası akım cekiyor.pompa calişirken fazlar tek tek 190-195-205 arası oynuyo yer yer 220 oluyor.kumandanda fazı 220 gormediği zaman zaten kontaklari acmiyor .faz korumam vardi ama sokmek durumunda kaldim.derinlikde 5 m kadar .birde klemen bağlantisini bilemiyorum ondan dolayi kumanda panosunda termik ve kontak bağlantisi yaparken nasıl bi bağlanti yapmaliyim az cok biliyorum ama daha detayli bir bilgi olursa sevinirim.şimdiden cok tşk ederim ilgilendiğiniz için .size iyi çalişmalar.
 
değerli Kurtuluss ben bobinaj ve elektrik işi ile uğraşıyrm... bu durumda yapman gereken tabiki arkadaşların dediği gibi pano vs. yöntemler ..ama bunun dışında daha önce buna benzer bir çok durumla karşılaştım size çok basit ve deneyip başarılı olduğum bir yöntem önermek istiyorum.
*ilk olarak dalgıç pompanızla birlikte bir tornacıya gidin
*pompanızın santrafiş kısmında bulunan suyu pmpalamaya yarayan bizim FAN olarak tabir ettiğimiz parçanın tahminimce sizin pompanız ki açık kanatlıdır.Kanatların her birinn en olarak 5mm düşürülmesi sonucu motorunuzun yükte çektiği AKIM 5A ila 7A arasında düşecektir ve bu 5mm lik küçültme işleminde kesinlikle verim kaybınız olmayacaktır. Yapın motor yakmaktan kurtulun.Tarafımca denendi ve teyyid edildi...beki bir dua edersin Kurtuluss. Ne demişler kımının parası kiminin duası
 
eyvallah usta deneyeceğim.
iyi çalışmalar
 
veya elektriği aldığın yere bir trafo koyduracaksın gerilim regülasyonu için
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,366
Mesajlar
917,041
Kullanıcılar
450,237
Son üye
tekogulyunus

Yeni konular

Geri
Üst