12 volt akü enerjisi ile 220 volt'luk budama testeresi çalıştırma

sayın cnc araştırma çok teşekkur ederım gonlunden geçmezse bukadar uğraşip resım koymazsın gerçeğı kadar değerlı ıkram tekrar teşekkurler ıyı akşamlar sayın by lent arkadaşimiz sanırım markete gıttı şeker almak için:))

Sayın Tekin126 cezayı kabul etmek istemeyiz ama isteyene vermek sünnettir, ne ikram edebilirsek inşAllah(c.c.) . Kelime oyunu da bizde olmamıştır belki meselenin karmaşık kısımlarının ele alınmasındandır.
Ampersaat(Ah) enerji birimi. Hazırdaki para ve depodaki benzin gibi. Watt güç birimi ne kadar zamanda ne kadar para harcandığı gibi. 1 lt. benzini mobilete de koysak, Jaguar arabaya da koysak enerji değeri aynıdır. Ama ürettikleri güç çok değişiktir (mesela kütleleri ile ulaşabildikleri hız farklı..)
1 volt ve 1 amper zamanın sonucunda oluşan değil birim zamanda oluşabilen enerji, güç birimi. 1V ve 1A çarpımı bu çarpım ne kadar zamanda çalışmışsa o zaman ile de çarpıldığında enerjiyi verir. Bu çarpımın da birim zamandaki gücü ifadesine temel olan amperin birim zamanda geçen elektron ile alakalı tanımıdır. Elektron geçişini birim zaman ile alakalandıran amper tanımında geçişteki diğer bir aktiflik bildirimi olan Volt (potansiyel fark, gerilim) ile kombine edilmesi ile gücü (iş yapabilme kabiliyetini), bu halde birim zaman tanımında "birim" sözünü kaldıran zaman ile de kombine edilmesi halinde enerjiyi verir.
Akü ile ısıtıcı çalıştırılsa ısıtıcı gücü kadar güç ve çalıştığı zaman ile çarpımı kadar da ısı (enerji) oluşur. Akü kapasitesi ısıtıcının çektiği ampere bölünürse ne kadar zaman çalışabildiği görülür. Ama akü kısa devre edilse (bir problem olmazsa) çok kısa sürede enerjisini bitirir (boşalır) ve yüksek bir güç açığa çıkar. Küçük ebatlı akülerin kısa devre halinde kabloları eriterek teli kopardığı belirli kalınlıktaki metalleri erittiği bilinir. Bu yüksek güçtür ama büyük enerji diyemeyiz. Çünkü kısa zamanda olmuş olabilir. Mesela ısıtıcıyı belki uzun zaman çalıştıramayan bir enerjidir sadece kısa zamanda harcanması gücü arttırmıştır.(Bu arada bazı cep telefonu bataryalarında kısa devre önleyici bir devre olsa gerek, denendiğinde(iyi bir şey olmadığı açıktır) kısa devre konumunda sonuç alınamayabilir ama bu devre haricinde direk batarya kısa devre edilirse yüksek bir sonuç görülebilir.)
Mesela pres makinasında bir metalin ezilerek kalınlığının azaltıldığını düşünelim. Presin gücü buna yetmese, tüm metal alanında değil de sadece bir küçük kısmında(herhangi bir noktada ve ya küçük bir metalde) yaparsak işlem başarılabilir ama bu ilk işin yapılabileceği anlamına gelmez.

İkramdan bahsetmiştik, zaten hep kuru kuruya mı konuşuyoruz..
Ekli dosyayı görüntüle 13969Şekerleri silinmiş dikkat edilirse onu da Sayın Lent den bekliyoruz.
Tabi herkesin takip ettiğini ve de birçok konuda çözümün dışında proje geliştirsdiğimizi de unutmadan;
Ekli dosyayı görüntüle 13970Ekli dosyayı görüntüle 13971Ekli dosyayı görüntüle 13973

Hayırlı günler dilerim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sayın arkadaşım neden monofaz bir jeneratör almıyorsun sessiz olanından al uzatma seyyar kablonu tak keyfine bak
 
Sayın Tekin126 rica ederiz, hoş temenniler bu ortamlardan yapılabilen en iyi işlerden olsa gerek...
Esasen kültürümüz de sağlam temeller ile birlikte olsa da yoğun zararlara muhattap olsa gerek ki evvelden bir araştırmadan bahsedilmişti, Dünyada insanların birbirine en çok güvenemediği ülke Brezilya, 2.si ..
Hayırlı akşamlar..
 
Şeker küp mü olacak toz mu) :D
Merhabalar konu nerden dolaştı bana geldi anlamadım neyse dün patron geldi fazla nete bakma fırsatım kalmadı biraz yorumlara göz attım beğen dedim hepsi bu ama bugün bütün gün burdayım :)
Böyle bi icadı ilk gördüğm andan beri nası olur da bizden(Türklerden) çıkmaz anlam veremedim :confused:
attachment.php
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst