12 volt akü enerjisi ile 220 volt'luk budama testeresi çalıştırma

Sayın Tekin126 arkadaş yanıt verir durumdadır ancak ifade edelim.
Aküler Amper ile değil gerilim ve Ampersaat (Ah) ile temel olarak belirtilmekteler. Arkadaşın da yazdığı 1.5Ah kapasite bilgisi ve de zaten 1 saat bile yetmediğinden bahsetmiş.
18 Watt lık bir motorun sistem kayıplarını dahi karşılamasını tereddütle karşılamak bir tarafa işin uygun seyrinde birkaç santimlik dalların kesilmesi düşünülürse bu motor gücü yakın görünmüyor.
80-90 Ah lik akülerin bu durumda akla gelen motor güçlerinde mantıksız olmadığı düşünülür. Zaten araç aküsü olarak da kolay bulunması ve ya uygun fiyata ayarlanması, Bakım-şarz vb piyasasının yaygın olması da avantajlarından. Diğer taraftan akü kapasitesi yüksek olmuş olsa zaten uzun zaman gitmesi beklendiğinden devamlı taşımak zorunda kalmamış olur.
Akü vb enerji gereksinimine göre belirlenmeli. Elinde hazır olan makinanın çalışmasını inceleyerek belki kendisi anlayabilir ama esasında işin enerji ve güç gereksinimleri (ortalama-uç) belirlenerek motor ve akü ye karar verilirse ileride almayı düşündüğü bir makinayı daha uygun özellikte tercih etmiş olur.
Birçok imkandan bahsedildi, bu güneş paneli projesinde paneli sabit olarak kullanıp devamlı şarz yapmaya uygun ayarlayabilir.
Başarılar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sayın cnc araştırma arkadaşın yazdığı değere gore 18 watt motordan bahsettım 12 voltta 1.5 A çekıyormuş motoru bukadar bır motor 18 watt demektır aku ılave solar panel her halukarda 1-2 saat guneşın fonksıyonuna gore motoru rahat çalıştırır 1.5 a veren panelın ebadı tahmını soylıyeyım 40*20 ebadında ağırlığı yarım kğ geçmez akü dersen yarım kğ o olur bir kğ enerjı motor okadar ağır olduğunu sanmıyorum en fazla iki kğ dır bu konu kafama takıldı 12 volt 35 watt 7000 devirlı motor vardı depoya ındım çalıştrırdım ınanın 3-4 cm kalınlığındakı dalları çok rahat keser hiç enerjı kesılmeden guneş olduğu surece kesıntısızde çalışır ihtıyacı olana bu donanımıda çalıştırır test eder verırım ama tek bır makıne için proje olarak hazırlamak mantıklı değıl
 
Sayın Tekin126 arkadaşın bahsettiği 1.5 sayısı ah olarak yazılmış. 18 watt ı destekleyen bir bilgi bulunmamakta.
Bahsettiğimiz gibi enerjitik yönden mesele incelenmelidir. Kuvvet ve çalışma hızı ile sistem anlaşılmalıdır. Yoksa ki düşük güç ile uygun sistemlerde yüksek kuvvet elde edilebilir ama iş zamanında zaaf oluşur.
Motoru yük altında incelemek ve ya tork vb değerlerini incelemek bir tarafa, 3-4 cm kalınlığındaki bir ağaç parçasının ince odun seviyesine yaklaştığını hatırlatırız. Seri bir çalışma ile güç gereksinimi onluk hanelerden uzak görünmekte.
Her halükarda resim vb eklenmesi, uygulanmış çözümün yayınlanması takip edenlere değer katabilir,
Başarılar dileriz.
 
:)) arkadaşlar kişiye özel sormuyorum dıkkatınızı çekerım 12 volt 1.5 Ah akü bıze kaç watt enerjı verır veya şoyle yazayım 18 watt lık motorumuz bır saatte 12 voltta kaç amper çeker
 
Sayın Tekin126 10 dk lık çalışma için 108 watt gücü ifade etse gerek. Kapasitenin, enerjinin zaman ile gücü ifade ettiğini ve makinanın nasıl bir sonuç için tasarlandığını düşünmek gerekir. Tam güçte devamlı çalışma ve ya değişen güç gereksiniminde tam güce göre daha uzun çalışma.
Sonucu enerjitik bilgiler, iş için gerekenler belirleyecektir. Ağacın işlem için harcanması uygun gereken zamanda kesilmesi için gereken enerji ne kadar makine tasarımı ile modifiye edilebilse de herhangi bir motorun gücünden etkilenmeyecektir.
 
12 volt 1.5 Ah akü bıze kaç watt enerjı verır

Ah birimi o aküden 1 saatte ne kadar akım çekersek deşarj olacağını verir.

12v X 1,5A X 1 saat = 18wh yapar depolanan enerji bu kadardır. 2. tabir yanlış bir sorudur. "18 watt lık motorumuz bır saatte 12 voltta kaç amper çeker" değil de, zaman belirtmeden "ne kadar akım çeker demek" daha anlaşılır olur sanırım
 
:) bızde meşhur bır kelıme oyunu var ali hoca hoca ali derler :) ıyı geceler dılıyorum
 
sayın cnc araştırma :)benım kafamı karıştırdın cezalısın çaylar sızden benım yazdığım yanlişsa ben kahve soylıcem:) şimdı 1 watt karşiliği 1 volt*1 amper bır saatlık guç harcaması değılmı yanlışmı bılıyorum sızın bulduğunuz 108 rakamını saatın altıda bırıne bolersek watt olarak değer olur duşuncesındeyım
 
anlatamadım

"bir saatte ne kadar güç harcar?" ya da

sadece zaman belirtmeden "ne kadar akım çeker" denilebilinir

bence doğrusu bu
 
Sayın Tekin126 cezayı kabul etmek istemeyiz ama isteyene vermek sünnettir, ne ikram edebilirsek inşAllah(c.c.) . Kelime oyunu da bizde olmamıştır belki meselenin karmaşık kısımlarının ele alınmasındandır.
Ampersaat(Ah) enerji birimi. Hazırdaki para ve depodaki benzin gibi. Watt güç birimi ne kadar zamanda ne kadar para harcandığı gibi. 1 lt. benzini mobilete de koysak, Jaguar arabaya da koysak enerji değeri aynıdır. Ama ürettikleri güç çok değişiktir (mesela kütleleri ile ulaşabildikleri hız farklı..)
1 volt ve 1 amper zamanın sonucunda oluşan değil birim zamanda oluşabilen enerji, güç birimi. 1V ve 1A çarpımı bu çarpım ne kadar zamanda çalışmışsa o zaman ile de çarpıldığında enerjiyi verir. Bu çarpımın da birim zamandaki gücü ifadesine temel olan amperin birim zamanda geçen elektron ile alakalı tanımıdır. Elektron geçişini birim zaman ile alakalandıran amper tanımında geçişteki diğer bir aktiflik bildirimi olan Volt (potansiyel fark, gerilim) ile kombine edilmesi ile gücü (iş yapabilme kabiliyetini), bu halde birim zaman tanımında "birim" sözünü kaldıran zaman ile de kombine edilmesi halinde enerjiyi verir.
Akü ile ısıtıcı çalıştırılsa ısıtıcı gücü kadar güç ve çalıştığı zaman ile çarpımı kadar da ısı (enerji) oluşur. Akü kapasitesi ısıtıcının çektiği ampere bölünürse ne kadar zaman çalışabildiği görülür. Ama akü kısa devre edilse (bir problem olmazsa) çok kısa sürede enerjisini bitirir (boşalır) ve yüksek bir güç açığa çıkar. Küçük ebatlı akülerin kısa devre halinde kabloları eriterek teli kopardığı belirli kalınlıktaki metalleri erittiği bilinir. Bu yüksek güçtür ama büyük enerji diyemeyiz. Çünkü kısa zamanda olmuş olabilir. Mesela ısıtıcıyı belki uzun zaman çalıştıramayan bir enerjidir sadece kısa zamanda harcanması gücü arttırmıştır.(Bu arada bazı cep telefonu bataryalarında kısa devre önleyici bir devre olsa gerek, denendiğinde(iyi bir şey olmadığı açıktır) kısa devre konumunda sonuç alınamayabilir ama bu devre haricinde direk batarya kısa devre edilirse yüksek bir sonuç görülebilir.)
Mesela pres makinasında bir metalin ezilerek kalınlığının azaltıldığını düşünelim. Presin gücü buna yetmese, tüm metal alanında değil de sadece bir küçük kısmında(herhangi bir noktada ve ya küçük bir metalde) yaparsak işlem başarılabilir ama bu ilk işin yapılabileceği anlamına gelmez.

İkramdan bahsetmiştik, zaten hep kuru kuruya mı konuşuyoruz..
c7.jpgŞekerleri silinmiş dikkat edilirse onu da Sayın Lent den bekliyoruz.
Tabi herkesin takip ettiğini ve de birçok konuda çözümün dışında proje geliştirsdiğimizi de unutmadan;
c3.jpgc6.jpgc4.jpg

Hayırlı günler dilerim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst