şansın böylesi :)

ben böyle işlere girmem çok burjuva işi hiç benlik değil.
 
yaşanmışlıklardan eskilerden bir hikaye, kişiyi şahsen tanırdım ışıklar içinde uyusun. geçmiş geçmiş zamanlarda ben daha portakalda bile yokken. bu adam denizlerde çalışıyor yelken dönemi. motor hak getire. bu usta denizci bir gün izmir tarafına yük alıyor teknesi, yolda fırtınaya yakalanıyorlar. ve gemi/tekne batıyor, bu garibim teknenin direğine sarılıp kurtarılmayı bekliyor. kaptanı filika sandalında gel diyor. bu yok diyor. kaptan bırakıp gidiyor. neyse hikayenin öbür tarafını anlatmayayım, sahil güvenlik sadece bunu kurtarabiliyor. başka kimse sağ kalmıyor o tekneden. ve bu adam karaya ayak bastığında bir yemin ediyor bir daha ayağını denize bile bile sokmuyor. o günleri anlatmama gerek yok. bu adam ekmek parası için evinin geçimi için karada her türlü işi yapıyor. buna foseptik temizliği dahil. çünkü kimse boktan işlerle uğraşmıyor. boya badana, dam aktarma gerenleme, foseptik (yani bok çukuru temizleme) her işi yapıyor, ama denizden tek kuruş para kazanmıyor. ben şahidim ayağını denize bile sokmazdı. kıyafet dediğiniz giysidir. kurumsallarda kıdem belirtir. oysa bu adam b*kun içinde evine ekmek götürmek için çalıştı. parasını alın teriyle kazandı.
yani kıyafet filan hikaye, önemli olan aileni evini geçindirmek. ekmek parası
yukarıdaki adam kim diye merak eden olursa kitaplara konu olan dalevera mehmet, gerisini merak eden nette araştırsın
 
ırak,iran,suriye benim için yok hükmünde pasaport yok zaten yani sorun yok.
 
ırak,iran,suriye benim için yok hükmünde pasaport yok zaten yani sorun yok.
biz de, kanada hollanda Danimarka icin yok hukmundeyiz :)

dostlar, buradan bildiğimiz tanıdığımız arkadaşlarımız yer, iş, kıyafet eleştirisi falan biraz ayıp olmuyor mu?!
ayip olmaz usta ya biz bizeyiz nolacak. madenci ustam maden de sarar dan giyiniyordu o yuzden şey etti :)
 
biz de, kanada hollanda Danimarka icin yok hukmundeyiz :)
Hayırlı işler, bol kazançlar üstadım. Dikkatli çalışın, Allah a emanet olun .
ayip olmaz usta ya biz bizeyiz nolacak. madenci ustam maden de sarar dan giyiniyordu o yuzden şey etti :)
Akşama kadar tulumla geziyorum bende üstadım. Hatta giymezsem rahatsız oluyorum. Yan cebimde iki kontrol kalemi bir maket bıçağı. Teknik personelden çok işçiye benziyorum ama no problem .
 
Zaten bu kıyafet ve çalışma ortamından yakınma olayi bir tek bize mahsus. Sene 1995 Kordsada staj yapıyorum makinenin altından turuncu tulumlu üstü başı kir, pas, yağ içinde bir adam çıktı alman olduğu belli kim bu adam diye sordum ustaya, almanyadan geldi yüksek mühendis dedi. O zamanlar bizim mühendisler takım elbiseyle dolaşıyordu.
Ameleliğini yapmadığın işin ustalığını , mühendisliğini yapamazsın. Yeni nesilin bırakın amelelik yapmasını eğitimleri bile online. Teori ne ki pratik ne olsun.
Bir kaçak akım arızasını giderecek usta bulamayıp il dışına yönelir olmuş insanlar. Bunlar daha iyi günlerimiz !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,752
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst