şönt reaktör

Katılım
29 Ara 2011
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
41
slm arkdaşlar kapasitif sorunu gidermek için reaktör aldık kablomuz 513 metre 4*95mm. kablo bize kapasitif sorunu yaratıyoo reaktörü kablonun çıkış tarafına bağlarsam olurmu ve nasıl bağlamam gerikiyor sürekli devredemi olmalı yoksa rölemi devreye alacak...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kablonun bağlı olduğu panolardan herhangi birine, sigorta ve kontaktör ile bağlamalısınız, kontaktörün nötr iletkenini ise Şönt reaktörün termistör uclarından gecirmelisin , şayet kompanzasyon panonuz var ise kompanzasyon rölesinin ölçü akım trafolarından önce bağlantı yapmalısınız.
 
okunanan sayaç değerlerimiz ankara organize merkez binasında merkaz binası ile fabrika arası 513 metre 4*95mm kablo ile beslenmekte fabrikaya ait 400 kw trafodan sonran kompanzasyon panosu var fabrikada sayaç değerlerine bakıldığında cap. 1 normal osb. binasında cap.43 ceza sorun osb. binasından bizim fabriya gelen kablo da bu sorunu bizim gidermezi söylediler. eyvallah dedik kabul lendik bana mantıklı hiç gelmedi.. şönt reaktörü bizim trafodan sonra bağlarsam olur sürekli devrede olacak doğrumudur kontaktör veya sigorta tarafından..

- - - Updated - - -
 
400kW kurulu gücü olan bir sistemde kapasitifin cosfi1 den 0.43'e düşmesi, 500m bir kablo için çok yüksek bir değer. Aklıma gelen tek şey ölçüm periyodu boyunca fabrikanın tatilde olması. Bu durumda aktif güç azalacağından dolayı reaktif oran artacak ve ceza riski oluşturacaktır.

OSB binasındaki sayaç değerlerini edinmeniz mümkün mü? Bu sayede ne kadar sürede kaç kVArh enerji harcandığı tesbit edilip ona uygun şönt reaktör edinebilirsiniz.

Şönt reaktörü, kompanzasyon sisteminizin akım trafoları ile dağıtım trafonuz arasındaki bir noktaya yerleştirmeniz gerekiyor.

Ayrıca kompanzasyon sisteminizin sabit adımı varsa bu durum için sabit adımı çıkarmak isteyebilirsiniz. Görüldüğü kadarıyla aradaki kablo zaten sabit adımın yaptığı görevi yerine getirmekte.
 
Bu mesafade 35- 40 kvar kapasifit yazdırabilir 36 kV da, sayaçtan saatlik yada günlük ölçüm almanızda fayda var net değeri hesaplamak için.
 
rölen yeni ise reaktör çıkışı vardır ama eski ise senin yapman 5 kvarşön reaktör alıp 3*16 sigorta takıp kompanzazyondan önce bağlamandır çünkü kompanze kablodan sonra olduğu için kapasifi görmez
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst