Şeffaf Cİsİmler İÇİn Kenar Kontrolu...

exotic81

Üye
Katılım
29 Eki 2007
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
43
ArkadaŞlar

Şeffaf (sİgara Jelatİnİ Kadar Saydam) Bİr Malzememİz Var. Analog ÇikiŞli Bİr SensÖr İle Kenar Kontrolu Yapmak İstİyoruz. Malzeme Gergİn Bİr Şekİlde İlerlİyor. Alt Ve Üst Kisim BoŞluk. Analog ÇikiŞli Bİr SensÖr İle Malzemenin Ne Kadar İÇerİ Yada Ne Kadar DiŞa KaÇtiĞini Analog Olarak Nasil GÖrebİlİrİz?
 
Ultrasonic sensör sizin için en iyi seçim olacaktır bununla ilgili bize ulaşabilirseniz yardımcı oluruz.

www.klinesistems.com

0 212 671 92 40 dan caner
 
yan tarafa hassas bir makara koysanız enkoderle mesafe ölçseniz.şartları bilmiyorum ama olabilir gibi
 
Kullandığın devrede, ultrasonic sensör malzemeyi tam olarak gördüğü zaman düşük bir voltaj verecektir.Malzemeyi görmediği zaman için 4.5 v gibi bir voltaj verecektir.Bu voltajların ortası senin k.kontrol ün orta noktası olcak.Ama kenar kontrolü kullanıcağın yerde datalogic sensör kulanada bilirsin.Şeffaf malzemeyi görebilmesi için sensörün bulunduğu merdaneyi siyah olması gerekiyor.Yani kauçk kaplı olabilir.Sizin malzeme ise opp benzer bir malzeme sanırım.datalogic sensörün üstünde kalibrasyon tuşularını kullanarak şeffaf malzemeyi kayıt yaptırısan.Sana pnp veya npn bir çıkış vrecekir ama en iyisi ultrasonic sensör
 
Yanlız şeffaf malzame merdane üzerinde gitmiyor. O şekilde olsa analog çıkışlı kontrast sensörle yapılabilir.

Bizim malzememiz gergin bir şekilde gidiyor. Alt ve üst taraf boşluk... Bu şekilde benim tahminimce analog çıkışlı ultrasonik çatal sensör olacak... Normal cisimden yansımalı analog çıkışlı ultrasonik olmaz...
 
Arkadaslar buna benzer bi sorun bizdede var,silindirik bi şekilde şişen naylonun capının.min ve max noktasını ayarlamak icin.ultrasonik normalmi?yoksa analog cıkıslımı mantıklı? ayrıca naylon şişerken birazda titreşim var.bu cıkısı etkilermi?en mantıklısı nedir?
 
Kenar kontrolünü E+L ürünleriyle yapabilirsiniz.

Ayrıca bir tavsiye,

Zannedersem bu şeffaf ürünü ya sarıyorsunuz ya da çözüyorsunuz.Dolayısıyla malzeme ilerlerken kayacağı kısımlara hem sol hem de sağ taraflarına enine hareket eden esnek metal levhalar yaptırın.Bu metal levhaların da karşısına sabit bir sensör yerleştirin.Bunu yapmadan önce sensörün ölçeceği uzaklığı ve çıkış bilgisinin ne olacağını tespit edin.

Mevcut kontrol mekanızmanız yok ise bunu nasıl yapacağınıza karar verin.Bu sola-sağa kayar bir silindir mi , Yoksa hidrolik pistonlu yan kısımları aşağı-yukarı hareket eden bir silindir mi olacak.Bundan sonra iş tornavida ile pensede.Kolay gelsin.

Selamlar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst