Şebeke Frekansı Değişir mi?

yetkin23

Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
.herkese selamlar soruma cevap veren olursa çok sevinirim. sorum şu türkiye elektrik şebekesinin frekansı enterkonnekte sistemmidir ve bölge veya yer yer degişirmi? mesela bir fabrikanın frekansı tek düşermi yoksa düşerse bütün türkiyenin frekansımı düşer bu konuda bilgisi olan konuşsun lütfen şimdiden teşekkur ederim.
 
Hayır değişmez, her yerde aynıdır.Avrupa ile enterkonekte durumu vardır.
 
mesele şuki eğer enterkonnekte sisteme bağlı ise öle bir şey mevzu bahis olamaz ama kendi özel santrali varsa organize sanayi falansa olabilir .. ankara ostimde zaman zaman yaşıyoruz yine polatlı osbde oluyor bunu tam olarak bilmek lazım enterkonnekte ye bağlımı değilmi ?
 
şimdi şöyle bi durum var bi fabrikada çalişiyorum ve tek den gelen enerjinin hücresinde frekans dalgalanmasına karşı röle konulmuş benim başıma gelmedi ama ustalarım daha önce hücrenin düşük frekanstan açtıgını söyledi set ayarına baktıgımda 48 49 Hz oldugunu gördüm bu nedenle sordum sorumu.
 
ozaman tekten gelmiyor ömzel bir firmadır enterkonekteye bağlı değilsiniz demekki
 
TEİAŞ ın Elektrik İletim Sistemi Arz Güvenilirliği ve Kalitesi Yönetmeliği nin Frekans bölümü 9. maddesi şu şekildedir : Sistemin nominal frekansı TEİAŞ tarafından 50 hertz (Hz) etrafında 49.8 - 50.2 Hz ARALIĞINDA KONTROL EDİLİR.İşletme süresi 10 dk.dan uzun süre geçilemez. Normal işletme süresi 49.95 ile 50.05 Hz arasındadır.....diye devam eder.Ve sistemde ani yük alma ve atmalarda + ve - olarak 200 mw ta +ve - 0.2 hz.frekans oynaması.600 mw ta 0.5 hz. - 770 mw ta ise 0.8 hz den fazla olamaz .Bu limitler 60 sn den uzun süremez.Bunun haricinde sistemde kısmi kopmalar,bölgesel sistem oturmaları gibi durumlarda sistem frekansı 47 hz ile 52 hz arasında olabileceği de göz önünde bulundurulur.Sizin fabrikanızın kullandığı enerji sisteme bağlı ise normalde frekans sorunu yaşamazsınız.Yukarıdaki istisnai şartlarda zaten tüm sistem veya bölgesel olarak birkaç şehir büyüklüğünde bir bölgede aynı problem yaşanır ve süreside çok azdır.Yada hizmet veren TEDAŞ muadili firmanın sisteminde problem olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,259
Mesajlar
916,275
Kullanıcılar
450,081
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst