Şönt Reaktörlü ve Harmonik Filtreli Reaktif Güç Röleleri

Kullanılması gereken Reaktif Güç Kontrol Rölesi ?

  • Entes

    Oy: 11 61.1%
  • Kael

    Oy: 4 22.2%
  • Siemens

    Oy: 1 5.6%
  • HI-Tech

    Oy: 0 0.0%
  • Tense

    Oy: 2 11.1%

  • Kullanılan toplam oy
    18
  • Anket kapatılmış .

simplered

Üye
Katılım
25 Eyl 2011
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
41
Şönt Reaktörlü ve Harmonik filterin bağlanabildiği Reaktif Güç Röleleri var mı ? Varsa nasıl bağlanıyorlar ? Eğer devredeki röle tipi bu kurala uygun değilse Harmonik reaktör ve Şönt devrede nereye bağlanmalıdır ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
şönt reaktör bağlanabilen entes rg-15cls var son 3 kademe şönt reaktör için başka markalarda var ama harmonik filtre bağlanabilen bildiğim yok.
 
Harmonik filtre reaktörlerini rg3-15cls'yle kullanılabilir.reaktörü kondansatöre paralel olarak bağlayacaksınız.ancak unutulmaması gereken püf noktası kondansatörlerin gerilim değeri en az 440 volt olmalıdır.
 
harmonik filtreleri istediğiniz Reaktif röleye bağlayabilirsiniz.RG3-15CLS yede bağlayabilirsiniz. Harmonik filtre reaktörleri kondansatörlere ve kontaktöre seri bağlanır. paralel bağlanmaz. ayrıca bu röleye şönt reaktörde bağlayabilirsiniz..
eğer röleniz şönt reaktör devreye almıyorsa. bunu dijital bir haftalık zaman saati ile devreye alabilirsiniz. çoğunlukla şönt ihtiyacı firmanın yük çekmediği yani gece durumlarında oluyor. dijital zaman saati ne örneğin 19:00 da devreye gir 08:00 da devreden çık dersiniz. bitti gitti. :)
 
Sürekli Entes kullanıcısı olan bir teknik eleman olmama rağmen kendi sınıfındaki rölelerin yarışında Kael varkombi-18 PC'nin önde gittiğini söyleyebilirim.
 
bugun bir tane kael marka röle söktüm ve yerine entes taktım. sistemde 7 adet şönt reaktör ve 11 tane kondansatör vardı. Kael röle 6 kademe şöntü ve 4 kademe reaktörü devreye almıştı. ve sistem reaktiften cezaya girmişti. söküp entes marka RG3-15CL röleyi taktım. sadece bir kademe şönt reaktör aldı ve değerler reaktif oran %0,5 kapasitif oran %2 oldu. Kael röle 12 kvar şönt reaktörü devreye almıştı. ben sadece 2.5 kvar şönt reaktörler sistemi çözdüm. arada 10 kvar fark var. ve bu 10 kvar şönt rektör yaklaşık saatte 1 kW aktif güç çekse. ve sistem 12 saat kalsa 12x1: 12 kwh lik günde enerji tüketir 30 gün çalışsa böle ayda 360 kw enerji kaybı birde reaktif ceza ... gerisini siz hesaplayın.

kolay gelsin
 
ENTES RG3-15CL reaktif güç kontrol rölesi kaele göre daha avantajlı sebebi ise kael şönt ihtiyacı olduğu zaman şönt reaktörü devreye alıyor ama reaktör ihtiyacı gittiği zaman reaktörü devreden çıkartacağı yere kondansatör devreye alıyor oysaki ENTES RG3-15CL'yi test ettim ve böyle bir sorun olmadığını gördüm.entesin bir avantajı daha var o da bağlantı hatalarını otomatik tanıyıp düzeltmesidir.Fiyatı ise beklediğimden daha uygun geldi. ENTES durdu durdu ama turnayı gözünden vurdu diyebilirim.


ENTES = cocacola
kael = kristal kola

varın arasındaki farkı siz hesaplayın......

Entes bir sorun olduğu zaman da anında profesyonel ekibiyle müdehale ediyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sn.arkadaşlar,şönt reaktör de devreye alıp çıkarabilen kompanzasyon rölesi,dünyada ve ülkemizde ilk defa benim önerimle,TENSE marka cihazda,GRUP-ARGE firması Dr.Güner DEMİR ve ekibi tarafından 3-4 yıl önce üretilip piyasaya sunulmuştur.Zaman içinde diğer üreticilerde bu tarz cihaz üretmeye başladılar.En son Entes de böyle bir cihazı piyasaya sundu.Kademelerde kondansatör gibi reaktörde bulunması iyi bir fikirdi.Ama reaktör fiyatları bunu birçok projede uygulanabilir olmaktan çıkarıyor.5 KVAR kondansatör 25 TL,5 KVAR reaktör 500 TL.Dolayısıyla reaktör kademeleri oluşturmak maliyeti çok artırıyor.Grup-Arge tarafından üretilen Smart SVC ve Alron firması tarafından üretilen RED ürünleri bu işlerin kesin çözümü olmuştur.Smart SVC ve RED ve benzeri diğer ürünler,Şönt reaktörü gerektiği kadar açıp kapayarak çok hassas ve uygun maliyetli kompanzasyon yapmayı mümkün kılmaktadır.Kademelere reaktör bağlama devri geçmiştir.Devir sürücülü şönt reaktör devridir.
 
Elbette kapasitif yükleri olan yerler için şönt reaktör devreye alabilen, ve mümkünse bunu oransal olarak yapabilen sistemler kullanışlı ve gereklidir. Ancak kapasitif yükü olmayan işletmeler için bu ekstra maliyet ve aktif sarf anlamına gelmektedir. Ayrıc güç arttıkça şönt reaktör büyüklüğü arttığı için maliyetin yanında, ısınma, aktif kayıplar ve yer sorunuda ortaya çıkmaktadır. Avantajların yanında dezavantajlarıda bilmekte fayda var.. Kapasitif sorunu olmayan yere şönt reaktör uygulaması kaynak israfı olmaktadır..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst