İnverter Klima Niye Kapasitesini Kısmıyor?

samet007tr

Üye
Katılım
31 Ocak 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba bu aralar yazın soğutmada kullandığım 12000 btu inverter klimayı ısıtmada deniyorum ancak şöyle;

Yazın soğutmada ortam set degerine yaklaştığında 200 watt çektiğini bizzat test etmiştim. Fakat şu ara ısıtmada deniyorum 600 wattan aşağı bir güce düşemiyor, 3 dak. çalışıp 3 dak. duruyor yine 300 watt harcamış oluyor saatte ama niçin kendini biraz daha kısıp sürekli çalışmıyor cihazın garantisi yok bakımı yapıldı aldığımdan beri bu şekilde çalışıyor... Isıtma ve soğutmada 3000 btu minumum değeri var soğutmada kısıyorda ısıtmada niye bunu yapamıyor cihazın yazılımından mı kaynaklanıyor yoksa bakmam gereken nereleridir bu kapasiteyi ayarlayan? Yardımcı olun arkadaslar...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşım havalar iyice soğumadığından klima ortamda istenilen sıcaklıkları çok çabuk yakaladığından muhtemelen kademe düşürmeye vakit kalmadan devreden çıkma yani otomatiğe geçme işlemini yapıyordur.bence havalar iyice soğuduğunda deneme yapmalısın.
tabi bu klima yüzde yüz sağlam diyebilmek için birkaç ölçüm yapılması hatta mümkünse yetkili servis çağırıp bilgisayar ile performans kontrolü yaptıra bilirsiniz.
eğer multimetre varsa ve bu işlerden anlıyorsanız termistör dediğimiz ısı algılayıcıları kontrol edip arızalı olan varsa değiştirmelisiniz.kolay gelsin umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
S.A.
Sn. Arkadaşım inverter klimanın yazılımı ekonomi yapmaktır. Şimdi siz ısıtmatya aldığınızda klimanız yüksek performansta başlayarak (hemen max. güce geçmez yavaş yavaş) set değerini yakalamayı düşünür. Eğer ortam hızlı bir sürede ısınırsa kendisini hem ekonomi, hemde konfor için hemen kapatır. Çünkü klimanın ortam ısı kaybı-kazancını algılaması için belli bir zaman dilimi gerekir. Anladığım kadarıyle oda sıcaklığı set değerine kısa sürede ulaşıyor cihaz kendini kapatıyor yada en min. değerde tutuyor. Kontrolettiğinizde cihazın termostat çıkış süresinin uzun olduğunu göreceksiniz. Eğer cihazınız rejim değer süresinde çalışırsa klimanızın üfleme ısısı setdeğeri yada setdeğeri + 2 yada 3 derecedir.
Kolay gelsin.
 
Evet arkadaslar saatlik ortalamaya bakıldığında 300 watt tüketiyor... Dış ısı çok düşük olmadığından oda da 26 derecelerde seyrederken ben 27 dereceye ayarlıyorum bu yüzden de ister istemez herhalde durmak zorunda kalıyor... Elektrik tüketim ölçüm cihazım var ileride tekrardan kontrollerimi buraya yazarım. Ağız içi ölçümü 55'lerde 57-58°C ulaşınca hemen termostata giriyor buda normal herhalde... Su aşamada 3 dak. açlışıp 3 dak. duruyor saatte 300 watt harcaması var ileride sıcaklıklar düşünce bakalım göreceğiz soğutmada ve nem almada ortam istenen dereceye geldiğinde 200 watt harcadığını biliyorum. Termistörleri kontrol etmedim biraz daha bekleyelim bakalım neler olacak Termistörleri nasıl ölçeceğim multimetre ile acaba? Birde ısıtma için gereken belkide tam görevini yapamıyor olabilir mi ileride bu minumum kapasiteye iyice bakıcam sorun varsa ordan olabilir o zaman tesekkurler hoşçakalın..
 
Aynı sorunla bende karşılastım Ağız içi ölçümü 55'lerde 57-58°C ulaşınca hemen termostata giriyordu yetkili kişilerle görüsmeye cabaladım yaklasık 1 hafta kadar en son oturdugum yere yakın olan bu fırma ıle gorustum inverter klima yardımcı olabıleceklerını soyledıler servıs ekıbı 1 kere gelıp baktı olayın multimetre'den kaynaklandıgını söyledi az bi miktar ile sorunu halledip gittiler sizlerede yardımcı olabilirsem eğer ne mutlu bana cunki cekilmez bi çile yani
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst