İlk nasıl çarpıldınız?

Çok çarpıldım ama ilk göz ağrısı derler ya unutamadığım bir çarpılma oluyor işte boyun kaslarımın koptuğunu hisettim bir defasında asla unutamıyorum o anı :)
 
sigprtasını kapattım sandığım prizi değiştirirken çarpıldım stajda.. Bir elimde nötr kablosu bi elimde ise faz :D. O an yanlıs meslekte olduğumu düşündüm. Gözlerim acıkken kırmızı bi hat çekilmiş gibi oldu bi anda ilahi bi ışık çıktı odada :D kıvılcım attırdı :D
 
çıplak elle topraklama kazıgından t.kablosunu cıkarırıken og teldeki endexi yedim. inanın obile normal 220 den cok daha betermiş.
:D
 
Dc güç kaynağı yaparken gecenin bir yarısı dalgınlıktan dolayı trafoyu elimle oynamaya başlamıştım o zaman çarpıldım :)
 
500v 100nF kondansatör boşalmaları eğlenceli oluyor diyebilirim.Şok,şimşek ve el-kol hareketi!!!(refleks olarak tabii..)
 
İlkokul son sınıftı galiba fen bilgisi deneylerinde elektrik akımını görüyorduk herhalde, ölü kurbağa bacağının elektrikte kasılarak hareket etmesi aklımda kalmış olsa gerek bende müthiş (!) bir fikir uyandı. hemen bir kara sinek yakalayıp daha önceden hazırladığım ince ve çıplak bir teli sineğin ortasından geçirdim ve iki elimle telin her iki ucundan tutarak dosdoğru duvardaki prizin iki deliğine soktum. Tam o sırada çok kuvvetli birisinin beni iki pençesiyle omuzlarımdan yakalayıp silkelediğini hissettim ve arkama geri döndüm, tabiiki kimseyi göremedim. Allah o prizi yerden yaklaşık 1,5 metre yukarda yapan elektrikçiden ve proje mühendisinden razı olsun. Şimdiki prizler gibi yere yakın olsaydı da kapaklanıp kalsaydım elektrik mesleği ile tanışmam basit bir sinek kızartma deneyinden öteye geçmeyecekti Allah bilir.
 
Daha önce elektrikle çarpılma deneyimlerimi paylaşmıştım.Bu defa başka bir tür elektriklenmeden bahsetmeden geçemeyeceğim.O zaman ikamet ettiğim ve kendi evimin olduğu Edirne'de, yeni taşındığımız kendi evimizin tam karşısında "Mutlu" akü yetkili bayisinin üst katındaki evinde genç bir kız oturuyordu.Babasıyla aram çok iyiydi,sürekli otomobil aküleri üzerine sohbet eder ve otomobil akülerimi de ondan satın alırdım,henüz arabam yoktu.İlk Elektriklenme(İlk aşk elektriği) bu kızın,babasının akülerini şarj ederken aldığı elektriği,balkondan bana da radyasyonla(Işımayla) direk olarak vermesiyle oldu,çok şiddetli bir çarpılmaya uğradım,ellerim ve ayaklarım titredi.Askere gidinceye kadar platonik olan bu elektriklenme sürdü.Askerden sonra annemle gittiğim kızın evinde,anne ve babasının beni çok istediği(O sırada İstanbul'da IGL-STFA 'da çalışıyordum)ancak kızın gönlünün hiç mi hiç olmadığı,tüm babasının ona verdiği,onun da bana ışımayla neşrettiği tüm elektriklerin boşa harcandığı görüldü.İlk aşkım oydu,kız evet deseydi tabiki şu anda evli oluyor olacaktım.

Neyse sağlık olsun diyelim,Arçelik'in çelik karekteri bile dünya evine yeni girdi,sabreden derviş muradına erer inşallah diyelim,daha önümüzde uzun bahar günleri var.Şu anki evliliğim www.kontrolkalemi.com ile bildiğiniz gibi,Pc-net'ten bir nebze kendimi müptelalıktan kurtardım,ama bu siteniz bağımlılık yapıyor,pek tabiki iltifat ve saygımdan ötürü böyle söylüyorum.Yoksa sizleri ve forumu sevmesem tabiki hür irademle anında kendimi yazmaktan,bağımlılıktan kurtarırım,bu bağımlılık başka,bu bir aşk ve tutku,söylemekle olmaz,yaşamak gerek, bu konularda aklınıza hiç yanlış bir düşünce ve art niyet de ayrıca gelmesin.

Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Pc'nin donanımlarını daha kullanışlı ve pratik yapmaya uğraşırken(Bir tek hatlı fişten gelen 220 volt ac. besleme Şebeke kablosu bağlantısını,3'lü palalel grup anahtarıyla=Mini klima anahtarı,sivicinin, pc hoparlörü,modem ve pc açma-kapama güç düğmesinin,masa altındaki komodinden dağıtılarak,otomatik olarak açılıp kapatılması işlemi) daha önce iptal ettiğim ve üzerini elektrik bantıyla kapattığım kullanmadığım bağlantımın azizliğine uğrayıp çarpıldım.Çarpılma çok şiddetli değil,hafif iğne uçları batışı şeklindeydi.Sebebi ise,iyi izole atmediğim yalıtkan elektrik bantının çıkıp da bağlantıların çıplak kalmasıydı.O tarihten sonra bağlantı iptallerinde çok daha dikkatli,önyargılı,hassas olmaya ve daha fazla sistematik çalışmaya başladım.
 
Son düzenleme:
ilk 10 yaşındayken buzdolabındaki elktirik kaçağından çarpıldım ondan sonra yüzlerce kez çarpıldım ama ilk korkumu hala unutamıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,068
Kullanıcılar
450,039
Son üye
mustafauzun29

Yeni konular

Geri
Üst