İşletmedeki ceza oranları hakkında

Öncelikle konu ile ilgili paylaşım yapan arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
3x2500 KVA TRP olan ve enerji ölçümü fiderden yapılan müşteride İndüktif oranının %14 Kapasitif oranının %19 olması tehlikelidir. Bir çok sebebi olabilir.Yardımcı olunabilmesi için Çok net bilgilere ihtiyaç
duyulur.Yazacaklarımız sadece tahmin ve pratik tecrübelere dayanır.
1-Tesis Duruşa geçmişse , Sabit kondansatörleri büyük geliyor olabilir.
2-Tesis çalışır durumda ise TRP ları kompanzasyon panolarında kontaktör arızası olabilir.
3-Her üç TRP sında A.G. kompanzasyonu olduğu varsayılarak,her panonun çekilen yüke göre düzenli olarak kompanze edilmesi esastır. A-B trfaolarında kom.panosunun normal çalışıyor olması C trafosundaki panoda 2-3 grup kondansatörün,kontaktör arızası veya röle çıkış arızası nedeniyle devrede kalması bahsedilen oranlara ulaşılmasına neden olur.
4-Herhangi bir kompanzasyon panosunda tek fazlı röle kullanılıyorsa ve rölenin beslendiği faza ait komp.gruplarında sigorta atmışsa bu arızada değerlendirilebilir.
X Elektrik tüketim faturasının düzenleniş ve tarifeler hakkında İlgili TEdaş biriminden bilgi edinilebilir.
Sanayi tarifesi, normal tek terimli tarife,tek terimli puant tarifesi,normal çift terimli tarife,çift terimli puant tarifesi ve mülkiyeti işletme bakımı müşteriye ait özel hatlarla beslenen enerji ölçümü fiderden yapılan tesislere uygulanan özel sanayi tarifesi olarak bir kaç kategoride ele alınmaktadır.
X Faturalamada bir aylık okuma periyodundaki tüketimler fiyatlandırılarak %1 BTV %18 KDV ilave edilerek fatura tutarı hesaplanabilir.
X Enerji ölçümü primerden (O.G.) yapılan abonelere trafo kaybı uygulanmaz.
XNormal tek terimli sanayi TEmmuz/2008 dönemi aktif En.Bir.Fiy:0,161400 YTL Reak.En.Bir.Fiy:0,077713 YTL dir.Tüketimler birim fiyatlarla çarpıldıktıktan sonraki toplama %1 BTV %18 KDV eklenmesi gerekir.(BTV sadece aktif enerji bedeli üzerinden tah.eder)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,639
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst