assq
Üye
merhaba, yeni mezun bir elektrik elektronik mühendisiyim. iş bulamıyorum bir türlü. her yere başvurmama rağmen bir türlü iş bulamadım. annem bir meslek lisesine gidip oradaki hocalarla görüşmüş. onlarda tecrübesiz ve işi bilmediği için teknisyen olarak işe girip iş öğrensin 2-3 yıl ondan sonra zaten tecrübeli olmuş olur. sonrasında mühendislik yapar demişler. hocalar çevrelerine haber vermiş bana iş arıyorlar. bir tane de firmayı aramış hocalardan biri bir elektrik firması durumumu anlatmış yeni mezun mühendis olduğumu iş bilmediğimi. yarın iş yeriyle görüşmeye gideceğim ama açıkcası teknisyenlik yapmak istemiyorum. bedenen çalışmak bana ağır geliyor. o kadar okuyup günün sonunda teknisyenlik yapacaksam neden bir mühendislik diplomam var. ingilizcem de düşük seviye onu geliştircem. sizce o zaman iş bulabilir miyim? bu arada bursa da yaşıyorum. bursa da çalışmak istiyorum. şehir dışı pek düşünmüyordum ama 4 aydır iş bulamadığım için artık şehir dışı da düşünüyorum batı da olması şartıyla. ne yapmamı önerirsiniz tavsiyelerinize ihtiyacım var.