İş bulamıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan assq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaptığı iş buydu üstat;
Şimdi kaptan oldu.

Şehir hatları gemilerini,
İstanbul büyükşehir Belediyesi yönetir.
Çalışanların hepsi profesyonel dir.
Marmara'nın lodosu berbattır.
Kışın gemileri kaldırır kaldırır iskeleye vurur.
Bu profesyonel çalışanlar, görevlerini başarı ile yerine getirirler.

Burada Tezkeresiz kaptanlar sandalla balığa gidebilir.

Şehir hatları gemilerini,
İstanbul büyükşehir Belediyesi yönetir.
Çalışanların hepsi profesyonel dir.
Marmara'nın lodosu berbattır.
Kışın gemileri kaldırır kaldırır iskeleye vurur.
Bu profesyonel çalışanlar, görevlerini başarı ile yerine getirirler.

Burada Tezkeresiz kaptanlar sandalla balığa gidebilir.
o tarafları bilemem ustam, 6 metreden 26 metreye kadar tekne kullandım. bazen haftalarca karaya ayak basmadığım günler oldu. deniz denizdir, dersem inanmayın her yörenin havası suyu farklıdır. fırtına görmemiş denizci değilim. merak etmeyin.

Ülkenin kısa bir özeti olmuş başlık. Herkes az çalışmak az yorulmak çok kazanmak istiyor haklılar da. Ancak her sene üniversitelerden yüzlerce mühendis çıkıyor. Her sene savunma sanayinden yabancı firmalara kadar birçok firma yeni mezun mühendis işe alıyor. Arz talep dengesi siz üniversitede kendisine diploma dışında bir şeyler mühendisler bu az sayıda çok iyi işlere giren kişiler oluyor. Geri kalan diploma sahipleri ise diplomalarına iş arıyor. Kendi kuzenim bir üniversitede mak müh okudu daha okurken ben döküm istiyorum dedi bu alanda çalıştı stajlarını ayarladı, derslerini buna göre aldı ve staj yaptığı yerde üretim sürecine bir iki geliştirmede bulundu. Şimdi fabrika müdürü oldu. Masabaşı işlerden dökümhaneye inmeye zaman bulamıyor ama vaktiyle o dökümünü sıcağını da kokusunuda içine çekti.

Urfalı Faruk ve Ortakları firmasında, bırak elektrik mühendisini, elektrik teknisyeni bile yoktu. Şimdilerde var mı bilmiyorum.
Uyuz bir durum. Her hangi biri, demek ki elektrikli soba imal edebilir.

Sayın konu sahibi, İngilizce ile birlikte "Yazım kuralları"na da çalışmalısınız. Yazışmalarınızı, buraya yazdığınız gibi yazmadığınızı umuyorum.

Kolay iş bulmak için ya çok iyi bir üniversiteden mezun olacaksın ya da normal bir üniversiteden çok iyi bir ortalama ile mezun olacaksın.
Bu ikisi de yoksa ilk 1 sene maaşa bakmadan çalışıp hem tecrübe edineceksin hem de bu 1 senede kendini mesleki ve sosyal olarak geliştirip iyi bir firmaya gireceksin.
Ayrıca "bedenen çalışmak istemiyorum" ve "artık şehir dışı da düşünüyorum batı da olması şartıyla" düşüncesi de doğru değil. Neden doğru olmadığını kendin bulman ve anlaman gerekli. Bunu anladığın zaman işsiz bir mühendis olma ihtimalin yok.

@Under Ground ustamız, değerli yorumlarınızı bekliyoruz.
paranın rengi olmaz.
Konuyu tutarlı bulmuyor ve sanal zeka ile uydurulduğunu düşünüyorum. Alakalı olduğumuz konulara dair sürekli reklama maruz kalmak ile aynı durum. Forumun çoğunun da derdi bize tulum giydirmek olunca - hergün zevkle giyiyorum - konu köpürüyor da köpürüyor.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
131,473
Kullanıcılar
455,395
Son üye
cekok

Yeni konular

Geri