çinden alışverişlerde gümrük ücreti

Katılım
8 Ocak 2020
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
26
çinden bir projemde kullanmak üzere esp32 kamera modülü almak istiyorum
ürün için ne kadar vergi ödeyeceğim konusunda birkaç siteyi incelesemde net bir bilgi edinedim yakın zamanda almış olan veya alışveriş yapan birileri bilgilendirirse sevinirim
 
Ürün küçükse ve üzerinde fiyat etiketi yoksa genelde 15 lira gibi bi ücret istiyorlar kapıda. Zaten alt limit bu. İçini açar bakarlarsa da oradaki uzman abiler Aliexprese hakimler merak etme :). Ürün+kargo ücretinin %20 si kadar gümrük vergisi isterler senden. Senin alacağın ürün 100 lira civarıdır diye düşünüyorum o yüzden maksimum 20 lira gibi bişey isterler. Eğer uğraşmaya değecek kadar fazla bir vergi çıkarsa itiraz edebiliyorsun.
 
22 Euro üzerindeki alışverişlerde gümrük vergisi uygulanır.
 
22 Euro üzerindeki alışverişlerde gümrük vergisi uygulanır.
Bildiğim kadar bu sadece DHL de böyle. 22Eurodan sonrasını sana yazıyorlar ama diğer firmalar hepsini sana yazıyorlar gerçi kargo anlaşmasına da bağlı bu olay.
 
Geçen an 700 ₺ değerinde alışveriş yaptım, 30₺ gümrük vergisi ödedim.
 
Konu açılmışken bende sorayım..

Gümrüğe tabi bir malı (hem değer hem de ağırlık olarak) Gümrükten bireysel olarak nasıl çekebiliriz? Bu konuda bir bilgisi olan var mı?
 
Eğer mevzuata aykırı ithalatı yasak olan bir mal veya yasal adet sınırının üzerinde bir mal değilse seni ya arar yada kapına ihbarname getirirler. Gider ücretini öder alırsın. Kargoyu getiren şirket bunun içşn sana bi kolaylık sağlar. Fedex dhl gibi firmalar genelde kredi kartıyla tahsil ediyorlar ptt için ya kapıda alıyorlar yada gidip PİM diye bi yerde ödüyorsun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst