Üç Fazlı Dört Telli Sayaç Bağlantısı

jaguar75

Üye
Katılım
19 Haz 2007
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,
Aşağıda yapacağım sayaç bağlantısının resmini çizdim. Amacım şu:
4 adet motor var. Hepsi aynı güçte. Bu motorların 2 adedi asil 2 adedi yedek. 1 saatte bir 2 motor çalışıyor. Diğer 2 motor duruyor. Sırayla 2 şer yedekli çalışıyorlar 24 saat. Ben bu 4 motorun aylık harcadığı enerjiyi görmek istiyorum. Aşağıdaki bağlantıyı düşündüm. Daha az masraf olması açısından Tek akım trafosu kullandım ve motorların sadece R fazlarını akım trafosundan geçirdim. Dolayısıyle sayaçta okuyacağım değeri 3 ile çarparsam gerçek harcanan değeri bulabilirim diyorum. Doğru olur mu? Fikirleri olan var mı?

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Tek akım trafosuna güvenerek ölçüm yapıp bunuda sonuca yansıttığınızda, yapılacak ölçüm hatalarını da üç kat artırmış olursunuz.
İki akım trafosu daha bulun (mümkünse en azından sınıf 1 olsun) ve garantili iş yapın.
Akım trafosu bütün motor şalterlerinin önünde olmalı işin usulüne göre.
Devrede her motor için kontaktör, termik vardır umarım. Yoksa bu şekle göre, herhangi bir şalter kaldırıldığında, her motora her zaman bir faz girmekte.
 
Resmi basit çizdim. Bu devre zaten pano içerisinde mevcut. Ben sadece sayaç ve akım trafosunu monte edeceğim. Başka fikirleri olanlar varsa konu acil arkadaşlar.
 
sayacı da 1 fazlı kullansaydınız hadi bir yere kadar anlardım.3 faz kullanıp 1akım trafosu kullanmayı anlayamadım.Sağlıklı bir ölçüm için 3 akımtrafosu kullanmanız doğrusudur
 
ARKADAŞIM iyi günler; böyle bir bağlantıyı dağıtım şirketi izin vermez vede riske girmiş olursun gücün ne kadardır bilmiyorum ama sayacı yakma ihtimali olabilir dikkatli ol derim... şekilde 100/5 akım trafosu var demekki gücün 50 kw civarında.. motorların monafazemi trifazemi bilmiyorum ama trifaze motorsa çalışmaz zaten .GÜÇ ne kadar yazman gerek
 
Arkadasım böyle bir sayaç panosunu mühürletemezsin, ayrıca sayaca giren kabloların tekdamar olmasına dikkat et kolay gelsin sana..
 
Arkadaşım 100/5 akım trafosu öyle pahalı bir şey değil ki. Al 3 tane tak. İşin garanti olsun. Uğraşma böyle şeylerle.
 
bir tek akım trafosu kullanman dogru degil 3 akım trafosu kullanmalısın tek akım trafosu dogru ölçü yapmaz
 
Arkadaşlar yukarıdaki uygulamayı yaptım sadece sayaca giren 3 faz gerilimin 2 sini iptal ettim. Yani sayaç tek akım trafosuyla ve sadece r fazıyla çalışıyor. (Sayaçta okunan Toplam değer x 20) x 3=Gerçek tüketim. Bu sayaın değerlerinin tedaşla bir alakası yok.Sedece bilgi amaçlı yaptım. Böyle bir yöntemlede ekonomik olarak ölçebilirsiniz. Fakat fazlar arası yük dengeli olmalı.
 
arkadaşım 3 akım tarfosu kullanmalısın ve monte edeceğin sayacın içinde de bağlantıyı nasıl yapacağın vardır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst