Çok Önemli Hocalarım Kompanzasyon acil yardım

Lord_kaos

Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
sistemde 10000 waatlık tasarruflu ampul var ...harmonık yaratıyormu ?nasıl kompanzasyon etmem uygundur
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hocam hep aynı seyler zaten bız okulda gorduk bunları fakat hıc uygulama yapamadık.buna daır verdıgım bılgılere uygumn bır sıstem yapacaız hocada olcecek.lutfen tam anlamıyla anlayabılcegımız devreyı cızebılırmısnız.ve bız bu devreyı malzemelerı alarak yapacagız.panoyu aldık.hadı be abıler hocalarım yardım edeın.sayac nereye baglanır akım trafosu nereden alıcak elektrık.ve ne tur role kullanılmalı bunlar lutfen hocalarım
 
Aslında sizin yapmanızın gerektiği bir şeyi yapmak pek doğru değil.Ancak araştırıp öğrenecek kadar mesleğini seven insanlar olduğunuza kendimi inandırıp bir şeyler yaptım.Gerisi size kalmış hadi bakalım.
 

Ekli dosyalar

  • hesap.rar
    63.6 KB · Görüntüleme: 28
Moderatör tarafında düzenlendi:
rakanı hocam cok sagol hersey ıyı guzel ben.sımdı reaktıf roleyı 3 fazlı alacagım arastırdım.ve tms den cıkınca kı sayacamı gırecez ve akıf trafosunu nereye baglıcaz onu yazmamıssın tam anlamadıgım nokta o bı yardım lutfen rakanı hocam.
 
Kompanzasyon bağlantısını görebileceğin örnek bir proje gönderiyorum onu incelersen işini görecektir.
 

Ekli dosyalar

  • örnek.rar
    34.6 KB · Görüntüleme: 24
Moderatör tarafında düzenlendi:
ah abım bu sıteden ayrılmıyorum sureklı burdayım ne olacak halımız anlıyamadımkı.sımdı gonderdıgın yerde autocadle cızılmıs fakat sayac yok.benım anlatmaya calısıtıgım sey abıcım hocalarım.sımdı tms (Anagırıs sıgortası)den cıkıyorum ve 50 lık kablomu sayaca gır cıkmı yapacagım (sayac bu kabloyu alırmı gırermı ıcıne x5 sayacı kombı sayac)ve akım trafosu sayacın cıkısınamı baglıcam yada anagırıs sıgortasından hemen sonra sayaca gırmedenmı 3 akım trafosunu baglıcam.akım trafosun ucları reaktıf roleye ...k ucunuda topraklıcam..kael 3 fazla reakatıf role alıcam faz dengelerı aynı olmadıgı ıcın 3 trafo kullanmak zorundayım. anlıyamadım sayac akım trafosu bagllantı seklı ayrıntılı verırmısınız acık sema autocadden anlamadım. gerısını anladım cok guzel sekılde
 
sagol hocam bakıcam
 
hocam kaelın 3 fazlı rolesı var elımde.buna monofaze ve trıfaze kondansator baglayabılırmıyım.baglarsam ne olur
 
Tek fazlı ve üç fazlı kondansatör birlikte kullanacaksan, eğer Kael marka istiyorsan KAEL'in
VARKOMBİ-12 modelini kullanacaksın bu model kaelin en son teknolojiyle üretmiş olduğu Devresinde hem üç fazlı hemde tek fazlı gruplar kullanmaya imkan veren ürünüdür.
Bu model senin kullanmış olduğun bütün kondansatör güçlerini ve hangi fazda olduklarını otomatik olarak hesaplayıp kayıt altına alma özelliğine de sahip.aynı zamanda güçleri sürekli olarak güncelliyor ve kendi hafızasına kaydediyor.

Sen tutarda tek fazlı kondansatör grubunu desteklemeyen bir röleyi kullanırsan, o kompanzasyon panosundan bir verim alamassın.senin rölen o grubun tek fazlı olduğunu anlamaz ve cezaya girersin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,678
Kullanıcılar
449,949
Son üye
mrterenky_

Yeni konular

Geri
Üst