Çevre Aydınlatma Hesabı

vermilon

Üye
Katılım
29 Haz 2007
Mesajlar
37
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar
çevre aydınlatma lambalarının yolu yeterince aydınlatıp aydınlatmadığını hesaplamam gerekiyor.
Elimde veri olarak:
yol genişliği:5m
direk aralığı: 30m
direk boyu:8m
armatür tipi:250w civa buharlı pelsan marka armatür ( Lyon modeli)

hesabı nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sokak Aydınlatma armatürlerinde Civa Buharlı Ampul kullanmayınız. Onların tasarımı Sodyum Buharlı Ampuller için yada Mehal halideler için geçerlidir. 8 mt. direk boyunda 150 w sodyum ampul sizin işinizi görecektir.
 
Sokak Aydınlatma armatürlerinde Civa Buharlı Ampul kullanmayınız. Onların tasarımı Sodyum Buharlı Ampuller için yada Mehal halideler için geçerlidir. 8 mt. direk boyunda 150 w sodyum ampul sizin işinizi görecektir.
arkadaşa katılıyorum. cıva ampuller artık tarihe karışıyor. genel manada sodyum buharlı ampul kullanılıyor. ama son zamanlarda bazı bölgeler beyaz ışıkverdiğinden metal halide ampule geçti.
 
arkadaşım bence bu konuda pelsan proje ekibinden yardım almalısın. hesabını yapıp sana gerekli bilgiyi yollarlar
 
biraz geç olacak ama cevaplıyayım dialux 4.11 programını indir ve cemdağ dan plug inleri iste gerisini kendi hesaplıyor. cok basit ve kullanışlı bir program
 
3 Kuruş ucuz olsun diye Civa Buharlı ampul kullanmayınız. Hem verimlilik açısından en kötü armatür , hem ömür açısında en kısa ampul (4000 saat). Hem de ışıkları çok kısa sürede ciddi oranda azalıyor. Özellikle yeni yapılan tesislerde Led kullanılmasını öneririm. Hem fiyatlar standart ürünlere göre çok uçuk değil, hem de geri dönüşümleri ilk yatırımlarda çok kısa sürede geri dönüyor. Led yapılamıyorsa da beyaz ışık isteniyorsa Metal Halide, Sarı ışık isteniyorsa kesinlikle sodyum kullanın.

Ayrıca sadece yol bilgilerini vermişsiniz. Yol otoyol mudur? Fabrika içi bir yol mudur? Ne amaçla kullanılacağı ve yol sınıfı çok önemli. Aydınlatma hesabı yapmak bir sonuca götürmez, kullanım amacına uygun aydınlatma hesabı yapmak gerekir. Amaca göre bu değerler lux ya da cd/m2 olarak değişiklik gösterir.

Led aydınlatma için öneride bulunmam gerekirse;

ClearWay - Philips
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst