mf ile kvar arasındaki fark nedir yardımmmm

baris09k

Üye
Katılım
22 Eki 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
hic trifaze alıcısı olmayan monofaze yuklu bir hotele kompanzasyon yapacagım malzemelere baktıgımda daimi devre kondansatorune baktım fiyatları cok cazi ama mf hesabı ile satılıyor ben kvar hesabından ihtiyacım olan kondasator guclerini bir trifaze kondansatoru monofaze yapmak icin gereken hesaplamaları yaptıktan sonra buldum sorum su: bu satılan monofaze daimi kondansatorleri kullanabilmem icin nasıl bir hesaplama yontemi izlemem gerekiyor yardımcı olan arkadaslarım şimdiden tesekkurlerimi sunarım mailim budur: ******@hotmail.com paylasımlar icin tsk ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aradığınız bağıntı Qc = U*U*314*C / 1000 ( kvar ) dır.Bu bağıntıyı kullanarak kompanzasyon hesabı
yapılmaz.Bahsettiğiniz kondansatörler,daha ziyade,monofaze motorlarda ve endüktif karakteristikli
alıcıların ( fluoresant,civa buharlı vs. ) münferit kompanzasyonunda kullanılan tek fazlı kondansatörler-
dir. 12,7 mikrofarad kondansatör ( 250 v. için ) 0,25 kvar olduğunu bildiğmize göre,hesaplamaları yapa-
bilirsiniz.Trifazeden monofaze yapmak istiyor iseniz,Entes ve Kael sitelerinden yararlanabilirsiniz.
 
arkadaşlar,trifaze kondansatörün 1-2 uçlarını birleştirip faz - üçüncü ucu nötr ile beslediğinizde ; mevcuttaki trifaze kondansatörünüzün kvar ını 4.5 e bölerseniz monofaze kondansatörün kvar ını bulursunuz.5 kvar trifaze/4.5:1.1kvar monofaze kondansatör gibi.iki faz ile beslediğinizde /4 olacak.bilgilerinize.
 
monfaze mi daha ucuz olur trfazemi
 
tek fazlı çalışan su pompaları ilk devreye girdiğinde ampülde ani bir düşüm oluyor bunu gidermek için kondansatör kullanabilirmiyiz. örnek: 0,75 kw monofaz motor için
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,716
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst