TİP Projeler - OG ENH Proje

Katılım
27 Eyl 2008
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
1. Enerji nakil hatları için tip projelere nasıl ulaşabilirim?
2. OG Trafo projesi için hangi şartnamelere dikkat etmek gerekir.
3. Çizimde nelere dikkat etmem gerekir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Tedaş ın internet sayfasında tip projeler mevcut.
 
atilla yunusoglunun orta gerılım enerji nakıl hatları kıtabını bulabılırsen sana cok yardımcı olacaktır.
 
merhaba arkadaşlar ..3 bölge demir direk askı tertip tip projesi var mı elinizde...acil bana lazım ..medaştan projesi onaylatamıyorum..artık adamların gözxüne gözüne sokacam..mesleği bırakacam...yardımlarınızı bekliyorum..
 
merhaba arkadaşlar ..3 bölge demir direk askı tertip tip projesi var mı elinizde...acil bana lazım ..medaştan projesi onaylatamıyorum..artık adamların gözxüne gözüne sokacam..mesleği bırakacam...yardımlarınızı bekliyorum..

medaş hangi şehir ?
 
emo dan bu pdfleri indir yarımı olur
» KİTAP DETAY {kitap.emo.org.tr}

atilla hocanın kitaplarına gelince 2 cilt olan eski kitabında beton direkli askı zincir izolatörlü projeler yok bildiğim kadarıyla.Eskiden daha çok gergi mesnet kullanılıyordu.Yeni kitabında varsa çok faydası olur.1oo lira cıvarında olması lazım
 
yeni kitabında var ama sadece swallow hattı için yok diğer hatlar için var.
 
Enerji nakil hatlarının paralel gitmesi(iki hattın yan yana belli bir arada devem etmesi) durumunda iki hat arasındaki güvenli mesafe mesafe hesabını nasıl yaparız.Hatlarımız 31.5 kv iletkenler swallow ve tek devredirler.
 
Atilla Yunusoğlu'nun kitabını tavsiye ederler genelde ama yeniysen o kitaptan doğru düzgün bişey anlayamazsın, sana kedni tecrübelerimden biraz aktarayım.
Öncelikle kullanacağın iletkeni belirlemelisin ki gücün düşük ve mesafenin kısa olduğu yerlerde genel de Swallow iletken kullanılır. Bulunduğun buz yükü bölgesinin ( 1,2 ya da 3) swallow şablonunu indirmelisin ki bu da forumda mevcut bulamazsan bana özelden yaz mailine yollarım. Şimdi geldik direk seçimine ağaç direk artık kullanılmıyor beton ya da demir direkler kullanmalısın ki genel de demir direkler kullanılıyor. Şimdi autocad ortamında direkleri yerleştirme işine geldi. Branşmandan sonra dikeceğin ilk direği en fazla 20 metre açmakla birlikte D-12 ya da N-14 dediğimiz direklerden birini seçebilirsin. Daha sonra hattının gidişatına göre kçşeli ya da düz taşıyıcı direkler seçmelsin ve hattı Trafo direğiyle bitirmelisin. Trafo seçiminde de bulunduğun yerin elektrik idaresinin isteği doğrultusunda seçersin genel de A sınıfı verimli trafolar isterler, saygılarla kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst