xlpe kablolarda T ek

tekniker65

Üye
Katılım
20 Kas 2008
Mesajlar
105
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar xlpe kablolarda T ek varmı? T ek yapılabilir mi?
yeni bir trafo kurulursa mevcut yer altından giden radyal çıkışı olan başka bir trafonun xlpe kablosundan yeni kurulacak trafoya t ek şeklinde ek yapılabilir mi? yapılamazsa sakıncaları nedir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bildiğim kadarıyla xlpe kablosundan t ek yapılamaz. trafolardan birini diğer trafonun çıkış hücresinden beslemen lazım.
 
xlpe kabloya muf ile tek ek yapılabilir.ekin yapıldığı kısım kablonun ana kısımlarına göre yaklaşık 15 derece daha sıcak olur yani kablo en yüksek işletme sıcaklığı 90 derecede çalışırken muf bölgesi 105 dereceye ulaşır.xlpe de t ek hiç duymadım ama teknoloji gelişiyor tabi
 
T şeklinde ek yapmak bana göre AG de dahi doğru bir iş değildir ki OG de yapılması hiç doğru olmaz .
 
Og de t ek kesinlikle yapılamaz.

Kaldı ki ag de de yapılmaması lazım teknik olarak. Eki yaptığın yeri unuttuğunu düşün çıkış şalterine yazdığın etikette sıcaklıktan dolayı düştü.böylece enerjinin 2 ayrı noktaya gittiğini unutacaksın ve belki de enerjili ortamda çalışma yapacaksın ve belki ölümüne sebep olacak. O yüzden işini sağlama alıp belirsizliklere yer vermemek lazım.
 
ek yapılıcak yerde sıcaklık daha fazla olur bende bu gune kadar gormedım t ek
 
double connector kullanmanız gerekir,bir tarafta çift kablo girişiniz olacak.söylediğiniz gibi T ek duymadım.
 
bildiğim kadarıyla xlpe kablosundan t ek yapılamaz. trafolardan birini diğer trafonun çıkış hücresinden beslemen lazım.
olması gereken yazılmış,riske girilcek bir olay değil bu.hem sağlıklı bir iş yapma anlamında hem can güvenliği anlamında.
 
XLPE kablo larda T ek diye birşey duymadım. OG kablolarda normal ek yaparken bile çok itinalı yapmalısınız.Eki yaparsınız kapatırsınız kum vs. ile senksiyoneli indirirsiniz tutmaz, anlarsınız problem ekte, kazıyı tekrar açarsınız bakarsınız ekten patlamış...Başıma geldi ondan söylüyorum normal ekte böyle T ekte nasıl olur bilemem. Siz bence imkanınız varsa çıkıştan başka bir kabloile yapın yapmak istediğinizi.:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,352
Mesajlar
916,940
Kullanıcılar
450,206
Son üye
elektronom111

Yeni konular

Geri
Üst