Windows 7 ye Simatic Kurulumu

arkadaşlar step 7 v5.5 sadece suan icin 32 bite kuruluyor..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ben Win7 Proffesional'da Step7 Microwin'i başarılı olarak kurdum çalıştırdım. VmWare denemedim ama Oracle'ın VirtualBox programında başarısız oldum. USB sürücülerinde problem çıkarıyor. Arkadaşların resimlerde gösterdiği gibi sadece help dosyasında problem çıkarıyor oda versiyon yardım dosyası görüntüleyicisinin XML formatına taşınmış olmasından dolayı, WinHlp32.exe dosyasını indirip OS ile ilişkilendirildiği zaman sorun ortadan kalkıyor. Win7'de kullanabilmek için V4.0'ı kurduktan sonra ( Her ne kadar bu program Win 2K / Win Xp için desede devam edin ) üstüne SP7 kurmak ve hepsi bu kadar. SP7 Vistada kullanılabildiği gibi Win7'dede kullanılabiliyor. Bizzat kurdum online simulation yaptım program Upload/Download gibi işlemleride başarılı olarak tamamladım. Bi dolu uğraşa girmenize deymez ha bide tabi PG/PC interface ihtiyacınız yoksa ben bugüne dek hiç kullanmadım.
 
zaten sıkıntı SET Pg/ de örnegin ethernet seceneği çıkıyor seçiyorsunuz heşey normal gözüküyor fakat ethernetten bağlantı kuramıyorum win7 s7 tamamen kuruluyor similatör çalışıyor fakat plclere online olunmuyor bu sıkıntıyı aşan arkadaş var ise bilgilendirir ise memnun olurum. Aynı pcde win7 xpmode kurdum burda harşey normal haberleşme ok hiç sorun yok.
 
arkadaşlar step v5,5 test edilonline olunuyor.denedim
 
Hımmm. Ethernet haberleşmesini hiç denemedim Ben Usb -> PC/PPI Kablo kullanıyorum onda sorun çıkarmamıştı. Kısa zaman içinde bunuda dener bi yolunu bulur haber veririm. :p İnşallah.
 
Selam.

win7 ye XP uyumluluk modu ile Step7 microwin kurdun. Kurulum sırasında sorun çıkmadı. Uyarı mesajı da almadım. Ancak programı çalıştırdığım zaman aşağıdaki hatayı alıyorum. Bunun sebebi win7 ile olan uyuşmazlıkmı yoksa başka birşey mi çözemedim.

HATA MESAJI:
"Micro/WIN Executable çalışmayı durdurdu"

V4.0 SP8 kurdum.
 
Son düzenleme:
Wınd. 7 kullanıyorum orca yı yukledım fakat actıons ları enable yapamıyorum ??? Nasıl ustesınden gelınebılır?//
 
32 bit le 64 bit fark eder ama bizim sınıfta herkeste bu sorun var yükleme yapamadık yarında sınav var ayvayı yedik :)
 
arkadaşlar 64 bitte nasıl çalıştırıcaz step 7 yi lütfen bi yardım edin.herhangi bi patch dosyası filan yokmu?
 
simatic manager 5.5 çıkmış arkadaşlar. win7 uyumlu. indirip kurdum bi sorun yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst