Trafo İmalat Fabrika Gezisi

Saol burçin bey allah razı olsun gercekten degerli bi insanmıssınız
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
yaa güya okulu bitirdik mühendis olacaz..Bunları ilkkez görüyorum ben ;D Ayrıca konuyu açan arkadaşa çok ama çook tşk ederim..
Fakat bu malzemelerin ne işe yaradıklarını nerelerde kullanıldıklarını kısaca açıklasaydı bu konuya işte o zaman şapka çıkarılırdı :)

tekrar tşk ederim..Ellerinize sağlık

Hocam merak etmeyiniz. Ayrıntılı bilgiyi de inşallah ben paylaşacağım.
Transformatör fabrikasında yaptığım stajın defterini paylaşmam baya bir işe yarar sanıyorum.
 
resimleri göremedik kardeş, nerede acaba
 
acil bir şekil de trafo sargılarının arızalı veya sargılardan birinin yanık oldugunu trafo ölçümü yapmak istesek kendimiz ölçü aletimiz avo metre olsa nasıl ölçeriz .dyn 5 trafomuz da
 
acil bir şekil de trafo sargılarının arızalı veya sargılardan birinin yanık oldugunu trafo ölçümü yapmak istesek kendimiz ölçü aletimiz avo metre olsa nasıl ölçeriz .dyn 5 trafomuz da

elnizde sabite yakın bir gerilim kaynağı var ise mesela 400V sabit ya da çok az salınım yapıyor. bu gerilim kaynağını yüksek gerilim tarafına 3 faz bağlayın ve faz arasını ölçün (A-B, B-C, C-A) sonra ivedi bir şekilde AG den çıkış aldığınız gerilimi ölçün (a-n, b-n, c-n) bu işlemi tüm kademelerde tekrar edin. fakat kademe değiştirirken gerilimi sıfırlayın.
gerilim kaynağı olarak 220V var ise gerilimi sırayla A-B, B-C, C-A arasına uygulayın ve uyguladıktan sonra yine AG den ölçüm yapın. 33000 kademesinde çevirme oranı(3 faz yapılıyor ise) 33000/(400xkarekök(3) = 47,63 yani siz 400V uyguladığınızda AG den yaklaşık olarak 8,4V çıkış almalısın . eğer 8,82V den fazla veya 7,98V den daha az gerilim alıyor isen sargılarda zarar var demektir.
 
peki neden trafoyu yüksek gerilimde üçgen , alçak gerilimde yıldız bağlıyoruz ?
 
sayın gizemtaylan bu sorunuzun detaylı olarak cevaı megep in trafolarla ilgli kaynağında mevcut. bir gözatmanızı tavsiye ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,756
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst