Termik arızası

Motorun sargılarını megger ile ölçmeyi deneyiniz, motorun sargılarında kısa devre veya gövdeye kaçak olabilir ve panonuza baktığımda KAR kullanmamışsınız eğer kaçak varsa kaçak akım rölesinin atması lazımdır veya su pompası ı sıkıştıran atıklar olabilir eğer pişlenmişse rotor dönmekte zorlanır termik atabilir :)


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
MEGER İLE ÖLÇMEYİ ANLATABİLİRMİSİNİZ
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Megger in görevi aslında küçük bir DC üreteçtir amaç endüktif alıcılarda sargıların yerleştirilirken gövdeye kaçak yapıyor mu yoksa yapmıyor mu bunu ölçeriz. Ölçümün nasıl yapıldığına gelicek olursak ilk önce megger in uçları sargılara bağlanır ve megger in kolu döndürülür sonra sargılara küçük bir DC gerilim vericektir. Eğer megger ötüyorsa sargıların gövdeye kaçak durumu varsır eğer ötmüyorsa herhangi bir kaçak ve kısa devre söz konusu değildir :)


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst