projeksiyon kumanda arızası

Yok üstadım biz kim sollamak kim. Merak ve azim diyelim. Hepsi bu.
Sayenizde bir şeyler yapabiliyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Saygılar...
 
Allah razı olsun abi. Elektronik parçaların ne işe yaradığını, değerlerinin okunmasını ve sağlamlılık testini zaman buldukça okuyup kendimi geliştiriyorum.
Malüm okullar açıldığı için çocuklar ön planda. Zaman dar. 50 öğrenci var. Çok yoruluyorum. :D Sayenizde bir şeyler öğreniyoruz bu forumda. Hepinizden Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin.
 
hocam kumandalarda benim en çok karşılaştığım arıza içine sıvı dökülmesidir.böyle bir durum olunca kumandanın bütün tuşları kısa devre oluyor ve sürekli ışık veriyor kamerayla kontrol ettiğimizde.yada bazen bi tuş içeriye batmış olduğ için o tuş sürekli tetiklendiği için diğer tuşlara bassanız bile hiç bi görev yapmıyo alıcı.yazınızı tam anlayamadım arızalı kumandanız arkadaşınzın cihazında çalışıyomu? benim tavsiyem kumandanızın içini açıp selülozik tiner damlatarak eski bi diş fırçasıyla temizlemenizdir.eğer böyle bi durum varsa düzelir.eğer isterseniz elektronikçilerde özel kumanda test cihazlarıda var bunlarlada bi deneyebilirsiniz.hatta böle bi devreyi çok kolay ve 3-5 liralık maliyetle siz bile yapabilirsiniz.tuşların dizili olduğu o plastik palete tiner damlatmayın yalnız çünkü tiner biliyorsunuzki eritiyo plastiği.eğer düzelmezse de canınız saolsun hocam:)
 
Cevabın için teşekkürler. Yalnız sorun çözüldü. Üst mesajda yazdım. Sorun kristaldeymiş.:D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,744
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst