projeksiyon kumanda arızası

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım bir projeksiyon kumandası cep tel. kamerası ile kontrol ettiğimde tuşlara bastığımda ır led yanıyor ama kumanda çalışmıyor. Pil sağlam ustalarım. Böyle bir şey olabilir mi? Projeksiyonda da sorun yok. Aynı kumanda var ben de projeksiyonda çalışıyor. Yan sınıftaki arkadaşla aynı projeksiyonu kullanıyoruz. Benimkisi hem ben de hem onda çalışıyor. Onun projeksiyon kumandasında bu sorun var.
 
Arızalı olan kumandanın tuşuna basılı tuttuğumuzda cep tel. kamerasında ır led sürekli yanarken sağlamda hızlı bir biçimde yanıp yanıp sönüyor.
 
Hocam kumandanızın içinden bir kompanentin ayağı kopmuştur belki. Benim genellikle karşılaştığım problem düşmeye bağlı kumanda içindeki kondansatör ayağının kopması veya Ir ledin ayaklarının kopması.
Kumandanın içini açıp bir göz atın.
 
İçini açmaz olur muyum? Keşke dediğiniz gibi olsaydı.:D
entegre sağlamlılık testi:
Multimetreyi diyot kademesine alıp kırmızı probu entegrenin gnd ayağında sabitle siyah probuda diğer tüm bacaklara sırayla değdir sonuç olarak gnd ile diğer bacakların çoğu için
avo metrenin ekranında 0.6 değerini görmen gerek eğer ekranda 0000 görürsen ilgili pinle gnd arası delinmiş olma ihtimali var.
Doğru mu?
 
hocam bağişlayın İR ledın kontrolunu nasıl yapıyorsunuz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,465
Son üye
osmansaribudak362

Yeni konular

Geri
Üst