Prizlerin bazılarına elektrik gelmiyor

hkdinc

Üye
Katılım
7 Ara 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
43
MErhaba,

Birkaç ay önce taşındığım yeni evde (evde ilk oturan kişiyim) ilk günlerdi. Bi akşam salonda otururken bi anda televizyon kapandı. Ama elektrikler kesilmemişti. Sonra, sigorta panosuna gittim. Sigortaların hepsi kalkık durumdaydı. Sigortaları tek tek indirip kaldırdım.Sorun düzeldi. Aynı olay bikaç hafta sonra tekrar oldu. Ama bu defa sigortaları indirip kaldırmak işe yaramadı. Evde yaklaşık 1 aydır şöyle bi durum var. Örneğin mutfakta toplam 4 tane priz var. Aynı duvarda olan iki tanesi çalışıyor, diğer duvarın üzerindeki iki tanesi çalışmıyor. Salondaki prizlerin biri çalışıyor biri çalışmıyor. yan yana olan iki odadaki przler çalışmıyor. Bunun dışında lambalarda hiçbir sorun yok. Acaba sigortalardamı bi sorun var diye sigorta panosuna baktım. Tüm sigortaların giriş ve çıkışını kontrol kalemi ile ölçtüm. Giriş ve çıkışlarda hep elektrik olduğunu gördüm.

Sorun be olabilir. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
büyük ihtimalle yapılan eklerde problem var gibi gözüküyor. ev daha yeni olduğuna göre tesisatı yapan elemanı çağırıp düzelttirmenizi tavsiye ederim
 
sigorta bozuk sanki.kontrolkalemi ile bakman seni yanıltıyordur.çalışmayan prizde birşey çalıştır ve ölçü aletiyle sigorta çıkışlarını ölçmelisin
 
elektrık buatlarında ekler prız hattı gevek baglanmış olabilir
 
Kalitesiz sigortaların kontakları tam basmayabiliyor ,indirip kaldırınca tutması buna delalet gibi geldi.Aman dikkat edin sırf bu sebeple özellikle elektronik eşyalarınız zarar görebilir ve hatta yangına bile sebebiyet verebilir. Size tavsiyem bu meseleyi kulak arkası yapmayın ve ehliyetli bir elektrikçiye kontrol ettirin.

Selamlar ,saygılar.
 
Evet arkadaşım senin işini halledeceğiz inşallah şimdi
öncelikle kontrol kalemin varsa ölçü aletin süper olu bu iş için
ama ben en kötü ihtimal ile kontrol kalemi üzerinden işlem yapacam sana.
öncelikle:sigortaların hepsini kaldır kaldırırken kendisini kuruyormu yani tıkırt diye yatağına oturuyormuş gibi olur.yada kaldırdıktan sonra sigorta düğmesinin üstüne hafif parmağınla dokundur az bişede baskı uygula sigorta düşerse sigortan bozuktur demektir.bu birinci husustu:

İKİNCİ HUSUS İSE:buvattan yani bağlantı noktalarından nötür yanmış olabilir.şuda olabilir lambalar çalışırken ışık şiddeti nasıl hepsini açınca ışık şiddeti çok düşüyorsa veya lambaları açınca televizyon veya buzlolabı çalışmıyorsa kesin olarak yaa ana sigortanız tam geçirmiyor yada dışarda direkteki kablolarda bağlantı noktasında gevşeme vardır.bunuda tedaşa başvurmanız gerekir.

özet olarak bina yeni ise tek sorun olarak ben sigortaları görüyorum ama ikinci olarakta buvat baglantıları.sigortaların hepsinde elektrik görebilirsin ama bi ihtimalde girişinede bakmış olabilirsin sigortaların önemli olan çıkışına bakmak.eger prizlerde hiç elektrik yoksa yani kontrol kalemi göstermiyor ise.sigortalardada elektrik varsa tek bakılacak nokta buvat baglantıları veya prizi sökecen baglantıları yapılmışmı diye bakacan.kolay gelsin.NOT:ELEKTRİKLE UĞRAŞIRKEN NÖTR E DİKKAT ET.HERZAMAN NEYİ ELLİYORSAN ELLE VEYA KONTROL ET AMA SADECE BİR KABLOYU ELLE,BAŞKA HİÇ BİRŞEYE EL SÜRME ÖLÜRSÜN ALLAH MUHAFAZA.KİB.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sigortaların vidalarını kontrol et gevseklik olabilir tüm kablolar sigortaya tam olarak giriyormu olmaz deme basıma geldi
 
arkadaşlar yorumları azçok okudum ama sanırım problem şu , tesisatı çeken arkadaş giriş hatlarından birinde açık devre bırakmış bende bu soruna benzer birşeyle karşılaştım , enerji alamadığı sigortalara gelen hatta bir açıklık var ek yapmış veya önce keskiyle yarıp sonra vazgeçmiş o yarıkta başka biryere temas ediyordur yani çalışmayan prizlere gelen hattı sigortadan itibaren buvatlar ve priz üzerinden takibederse sorunu çözebilir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst