Nexans Marka Kablo

kemalbnc

Üye
Katılım
16 Nis 2012
Mesajlar
198
Puanları
1
Yaş
36
Herkese iyi günler. Nexans marka kablolar hakkında bir bilgisi olan var mı? Kaliteli mi, kullanılabilirliği nasıl? Biraz araştırdım da çok da işime yarayacak şeyler bulamadım. İyi çalışmalar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tabiki tartışmasız Nexans kablo dünyanın en kalitelilerindendir.
 
Zayıf akım kablolarında -Data- RG6 -Rg11 - kullandığım en iyi kablo diyebilirim...
 
cat5 ve cat6 kablosunu kullandım piyasada ki en kaliteli kablolardan birisidir.
 
özel ve kamu kurumlarının en çok tercih ettiği markalardan birisidir. Tabi diğer kablolara göre fiyatları biraz daha fazla.
 
Herkese teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
 
Bence nexans eskisi gibi kalitesi yok ayrıca son dönem de uyguladığımız proje de işi bize yaptıran firma bu kablo yu tercih etmiş bizzat proje sorumlusu elektrik mühendisi bizim kablo daki problemlere kendide şahit olmuş ve kablolada hes kablo ve prysmian kablo ile devam etme kararı vermiştir.siz değerli meslektaşlarıma karşılaştığımız sorunları yazmak istiyorum yine de para ve takdir sizin.
1- kablo üzerindeki metre degerlerini okumak daha kablo makarada iken bile imkansız gibi kabartma çok zayıf.
2- kablo bağlantı için soyuldugunda dolgu pvc, kablo damarlarına yapışmış durumda çıkıyordu kullanılması gerek pudra gereğinden az kullanılmıştı buda bağlantı sırasında temizleme yapıldığından zaman kaybı meydana getiriyordu .
3- son dönemlerde ki imal ettikleri kablolar çok sert, işçilik ve bağlantıda problem meydana getiriyor istenilen from verilemiyordu.
biz bu projede yaklaşık 4x2.5 mm2 den-3x185+95 mm2 kadar hemen hemen tüm kesitlerde kablo kullandık ilk alınan kablolar nexans tı toplam çektiğimiz kablo metrajı yaklaşik 35000-45000 metre civarında idi (nexans) .Sonradan çektiğimiz hes ve prysmian kablo ise yaklaşık 25000 mt bu nedenle saha da bizzat yaşadığım bu tecrübeyi palaşmak istedim. herkese iyi çalışmalar.
 
Tüm meslektaşlarıma iyi çalışmalar.
yine nexans kablo ile dün yaşadığımız bir problemi aktarmak ve nexans ta çalışan bir forum üyemiz var ise buradan bu yaşadığım problemin izahını istiyorum.Efendim dün 360 mt 4x120+70 mm2 kablo çekimi yaptık bağlantıya sıra geldiğinde 120 mm2 kablo pabuç larının kabloya göre bol geldiğini bildirdi arkadaşlar. nasıl olur diye kendi içimde çalışan elemanıma söylenerek gittiğimde arkadaşlarımın doğru söylediklerinin farkına vardım.kullanacağımız pabuçlardan kaynaklandığını sanarak arabanın bagaj ında bulunan farklı marka pabuçları getirttim sonucun aynı olduğunu fark ettim kablonun çapını ölçüp kesit hesabı yaptım 120 mm2 gelmesi gereken kablo 106 mm2 geliyordu fakat işin enterasan olan yanı 70 mm2 nin tam geliyor olması idi. bu arada arkadaşları kablo nun diğer ucunu açması için yönlendirmiştim değişen birşey yoktu aynı problem orada da mevcuttu.kablo birdefa çekilmişti artık, akım taşıma ve gerilim düşümü hesabını gözden geçirdim farklı çenelerle pabuçları sıktım bağlantıyı bittirdim.şimdi soruyorum ya kabloyu maliyet ve işi alabilmek adına ucu ucna seçseydim ve ilerde ciddi bir problem yaşasaydım hesabını nasıl verecektim.nexans kablodan ile ilgili forumda bulunan arkadaşlardan izahat bekliyorum.kalite kontrol nasıl böyle bir hatayı atlar.ayıca daha önce bu konuyla ilgili diğer problemlerin de devam ettiğini söylemek isterim.
 
zayıf akımda numerone.zayıf akımda üzerine tanımam
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,828
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst