mesken elektriği ile şantiye elektriği arasındaki fark

mehmetatay

Üye
Katılım
12 Ağu 2013
Mesajlar
6
Puanları
1
slm arkadaşlar yeni daire aldım ve şuan oturma ruhsatı olmadığı için şantiye ait panodan enerji alıyoruz. bu durumun bize zararı var mı ne kadar? çeşitli sitelerden baktım ama net bir bilgi alamadım. tedaşın sitesinden tariferlerle ilgili exel dosyasınıda indirdim bizim şantiye hangi statüde olduğunu bilmediğim için ondanda bi sonuç alamadım. (10 daire bu elektriği kullanıyoruz) bilgisi olan arkadaşların bana bu konuda yardımcı olmalarını bekliyorum. şimdiden çok teşekkürler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bende şantıye elektrığı kullandım tam emin değılım ama %25 tarıfe zamlı yanı şantıye elektrığınde 100 tl elektrık ucretı verırken mesken tarıfesınde 75 tl
 
Anladim yani meskene gore % 25 daha fazla oduyoruz bende oyle dusunuuordum ama mutahit santiyenin daha ucuz oldugunu idda ediyor tesekkurler.
 
şantıye tarıfesınde 95- 110 tl arası fatura gelıyordu şimdı 65-70 tl ıdı tv buzdolabı çamaşir makınesını değiştırdım geçen ay 48 tl geldı
 
mütahiti sıkıştırın ve oturma ruhsatını alıp bir an önce kendi elektrik abonenizi alın tedaşın usulsuz elektrik kullanım cezası kesme yetkisi var daire başı ceza yazar ve elektriği keser bir an önce alın ayrıca şantiye elektriği pahalıdır.
 
Çok sağol korkmaz. Bi sorum daha olcak. Bizim kullanmis oldugumuz şantiye elektriginde sozlesme kullaniminin ustune cikma gibi durum soz konusumu varsa o limiti asmissak tedas nasil fark uyguluyo.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,248
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst