makina yarım su alıyor

zerdeçal

Üye
Katılım
18 Mar 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
çamaşır makinem az su alıyor.. yani ön kapak hizasında nerdeyse su görünmüyor..bunu artırmam mümkün mü ..yardımcı olursanız sevinirim..
 
vallahi aynı dert bizdede var. Üreticilerin elektrik, su tasarruf furyası yüzünden nerdeyse çamaşır makinası susuz çalışıyor. Elbiseler deterjanlı çıkıyor bu son çıkan makinaları hiç beğenmedim.

Bu işi çözse çözse beyinci ali usta çözer :) Onun ihtisasına giriyor.
 
vallahi aynı dert bizdede var. Üreticilerin elektrik, su tasarruf furyası yüzünden nerdeyse çamaşır makinası susuz çalışıyor. Elbiseler deterjanlı çıkıyor bu son çıkan makinaları hiç beğenmedim.

Bu işi çözse çözse beyinci ali usta çözer :) Onun ihtisasına giriyor.

Yeni çamaşır makineleri çok az su alıyor ama yıkamada problem yok (en azından benim vestel öyle).

Deterjanı az kullanmayı deneyin
 
Yeni çamaşır makineleri çok az su alıyor ama yıkamada problem yok (en azından benim vestel öyle).

Deterjanı az kullanmayı deneyin

iyi güzel söylüyosunuzda o zamanda su olmasın deterjan olmasın olduğu gibi çıkarsın elbiseyi olurmu? :)
 
Çamaşırların elde nasıl çitilendiğini düşünün. önce suya bastırırsınız sonra sudan çıkartıp elde çamaşırları birbirine sürterek yıkarsınız. yani ıslak çamaşırlar susuz ortamda birbirlerine sürtünerek kir çıkartılır. şuan ki durum da bu. Amaç A sınıfı ürün üretmek. Bu sebepden dolayı çamaşırlarınızı karışık değil sınıfına göre atmalısınız. pamukluları ayrı , sentetikleri ayrı , yünlüleri ayrı. yani suyu seven çamaşırlar ile sevmeyenleri karışık atmalıyız ;) . Kimsenin böyle bir lüxü yok tabiki ama olması gereken bu.

Bunun için bazı ürünlerin bazı modellerinde Mix yada Karışık programları var. Bu programlarda Karışık çamaşır atabiliyorzunuz fakat 7 Kg'lık makinada Max 3,5 Kg ;) . Çünki 7 kg kapasiteli bir üründe her programda 7 kg çamaşır yıkıyamazsınız. Sentetik programı 5 Yünlü programı 3 kg kapasitelidir. Sonuç olarak öncelikle ürünü iyi tanımak ve kullanmak daha sonra Deterjan kullanımı konusunda yeterli bilgiye sahip olmak gerekir. çamaşırı doldurup deterjan koyup düğmelere basmakla olmuyor iş ;)

Su seviyesi prosestad'dan yükseltilebilir ama fabrikanın uygun gördüğü değerleri değiştirmemek gerekir.

iyi günler dilerim
 
Bildiğiniz üzere çamaşır makinelerinde en çok elektrik tüketen parça rezistanstır. A+ ile A+++ arasında düşük enerji tüketimi için rezistansın devrede az kalması gerekir. Bu da yıkama suyu seviyesinin düşürülmesi ile sağlanır. Buna karşılık temizliği telafi edebilmek için yıkama süresi uzatılır. Çünkü motor dönüşleri elektrik tüketimine çok az etki etmektedir.

Cihaz tasarruflu olmasa dahi pamuklu programında düşük su seviyesi gereklidir. Çünkü pamuklu çamaşırların paletler tarafından sertçe suya vurulması ve çamaşırların birbirine sürtünerek kirlerinin çıkması gerekir.

Kanyak ustama aynen katılmakla beraber bunları de eklemek istedim.

Çamaşır miktarına mutlaka dikkat edilmeli ve doğru program seçilmelidir.

Renklilere, yünlülere ve çok hızlı programda yıkanan çamaşırlara mutlaka sıvı deterjan kullanılmalıdır. Sıvı deterjan doğaya daha az zararlıdır, suda hemen çözündüğünden leke bırakmaz ve verimli yıkama sağlar. Kokusu da yoğun olduğundan yumuşatıcı gerektirmez, renkleri soldurmaz. Promosyonlu ürünleri aldığınızda en kalitesiz toz deterjandan bile ucuza geliyor, bunu da ekleyeyim.
 
Acaba Su Seviye Anahtarı Takılı Kalmıs Olabilirmi Veya Arızalı Olmus Olabilir Bi Deneyin Bence..! Zamanım Yoktu Uzun Cvp Yazan Arkadasları Okumadım Belki Söylenmistir.! Saygılar.!
 
makinemi yeni aldım eski makineme göre daha az su kullanınca, çamaşırları da iyi temizlemeyince tereddütte kaldım,acaba makine kötü mü diye.ama şimdi problem çözüldü yardımlarınız sayesinde çamaşırları deterjanı sınıfına göre koyunca gayet güzel temizledi..yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler..bir de sayın candoğan62 sıvı deterjan derken hangi markayı kastediyorsunuz... çok teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,806
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst