Çamaşır Makinesi KAKR atrırıyor

Banyodaki prizlerde saç kurutma çaliştırabiliyorsaniz prizlerde nötr toprak yer değişimi yok demektir.
Bu durumda sorunun makinede olduğu belli. Çamaşır makinelerinde kaçak sorunu girişteki parazit filtrede, rezistansta,pompa ve ana motorda, birde kablolamadan olabilir. Servis çagirmanız gerekiyor.
Kafayı yiyeceğim artık, makine başka odanın prizinde çalışıyor, ama banyo prizinde çalışmıyor. Banyo prizinde sıkıntı olabilir diye çaycı ve ütü çalıştırdım banyo prizlerinde, ikisi de çalıştı. Yalnızca çamaşır makinesini banyo prizlerine taktığımda KAKR atıyor. Çamaşır Makinesi başka prizde sorunsuz çalışıyor, ütü/ çaycı banyo prizinde düzgün çalışıyor.
Banyodaki prizde herhangi başka bir topraklı cihaz çalistirmadan karar vermeyin. Mesela aynı ara kabloyu banyodaki prizden fırına çekin
Ütü ve çaycı çalıştırdım, sorunsuz çalışıyor, çamaşır makinesini banyo prizine takıp, çalıştırdığım anda ( nadiren 1-2 dakika sonra attığı da oluyor) KAKR atıyor. Banyo prizinde ütü/ çaycı çalışıyor, çamaşır makinesi başka bir odanın prizinde çalışıyor.
 
Banyodaki topraklı priz ile çamaşır makinesinin topraklı fişi arasındaki mevcut elektrik teması iyi değildir, sorunludur ve sadece banyoda çalışırken rölenin atması da bu yüzdendir. Çünkü KAKR' lerinin düşebilme nedenlerinden biri de makine ve cihazların kendi fişleriyle veya priz-uzatmalı priz temaslarında istenmeyen sıkıntılı (kıvılcımlı, küçük arklı) geçişleri nedeniyledir. Banyoda çalıştırılmada çamaşır makinesi topraklı fişi-banyonun topraklı prizi arasındaki sıkıntılı elektrik geçişiyle kuvvetle muhtemel bu durum gerçekleşiyor.

Bu yüzden KAKR' sinin atmadan çalışabilmesi için ya uzatmalı topraklı prizlerle banyoda iken makineyi sadece o şekliyle çalıştıracaksınız veya bir elektrikçi çağırıp banyodaki priz-çamaşır makinesi topraklı fişi arasındaki sıkıntılı (kıvılcımlı) geçişi kökten çözerek bu sorundan kurtulmuş olacaksınız. Elektrikçi bunun en iyi çözümünü size en iyi şekliyle söyleyebilir veya alınacak ortak bir kararla buna birlikte karar verilebilir.

Makinenin iç kısmıyla oluşan olası sıkıntınız diğer başka odalarda yaptığınız çalıştırılma testleriyle zaten rüştünü kanıtlayıp makinenin içinden olamadığı net olarak kanıtlanabilmiştir. Sonuç olarak bu sorun sadece makinenin topraklı fişi ile banyodaki topraklı priz arasındaki sıkıntılı (kıvılcımlı) elektrik geçişleri yüzünden kaçak akım rölesinin atmasıyla sonuçlanmış oluyor. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,732
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst