Çamaşır Makinesi KAKR atrırıyor

Katılım
25 Tem 2023
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba,

Yaklaşık 5 yıldır oturduğum evde geçenlerde bir sıkıntı yaşadım. Çamaşır makinesi KAKR'i attırdı. Banyodaki diğer prizde denediğimde de attırdı. Bazen çamaşır makinesi çalışır çalışmaz, bazen de 5-10 dakika sonra atıyor. Uzatmayla başka bir odadan elektrik çektiğimde sorunsuz çalışıyor. Banyodaki prizlerde, saç kurutma makinesi çalıştırdığımda, sıkıntı olmadan çalışıyor. Sorunun prizde mi, makinede mi olduğunu anlayamadım bu yüzden.

Yardımcı olursanız memnun olurum.
 
Uzatmalar topraklı tip, reizstans sıkıntısı olsa başka prizde de atması gerekmiyor muydu?
 
Uzatma topraklıysa, uzatmayı taktığınız prizde topraklıysa ve priz kaçak akım rölesine bağlıysa kaçağın atması gerekirdi. Saç kurutma mak. kaçağı attırmaz çünkü toprak bağlantısı yok. O prizde ütü falan çalıştırmayı deneyin.
 
Uzatma topraklıysa, uzatmayı taktığınız prizde topraklıysa ve priz kaçak akım rölesine bağlıysa kaçağın atması gerekirdi.
Açıkçası uzatmayla bağladığım prizin sigortası KAKR'ya bağlı mı bilmiyorum, ancak tüm prizlerin bağlı olması gerekir diye biliyorum
 
Açıkçası uzatmayla bağladığım prizin sigortası KAKR'ya bağlı mı bilmiyorum, ancak tüm prizleri bağlı olması gerekir diye biliyorum
Kaçağı attırın evdeki tüm elektrik kesiliyorsa bağlıdır. Uzatmanın topraklı olmasıda yetmiyor tabi. Eğer hazır bir uzatma aldıysanız toprak hattı bağlıdır. Hazır alınma değilse toprak hattı bağlı olmayabilir. Elinizde multimetre varsa kabloyu test edebilirsiniz.
 
Banyodaki prizlerde saç kurutma çaliştırabiliyorsaniz prizlerde nötr toprak yer değişimi yok demektir.
Bu durumda sorunun makinede olduğu belli. Çamaşır makinelerinde kaçak sorunu girişteki parazit filtrede, rezistansta,pompa ve ana motorda, birde kablolamadan olabilir. Servis çagirmanız gerekiyor.
 
Banyodaki prizde herhangi başka bir topraklı cihaz çalistirmadan karar vermeyin. Mesela aynı ara kabloyu banyodaki prizden fırına çekin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst