Mühendislik tamamlama mı? Bu saatten sonra mı?

moral mesajlarınız ve tavsiyeriniz için teşekkürler hepinize
 
sy çaycı mühendislik tabiki iyi olur ama inanın mühendis oluncada umduğunuzu bulamayabilirsiniz hayat zorr yaş 28 mezun oldunuz muhendıslıkten 30-32 oldu deneyım yok haliyle sosyal yaşam devam etmekte evlilik vs bencede hiç uğraşmayın hayata atılın kım dedı ise doğru söylemışşş
 
Hedeflerinizi daima yukarıda tutun, ulaşması zorda olsa, gözünüzü korkutsada vazgeçmeyin. Zaman çabuk geçiyor ve bu zaman içindeki edinimlerinizin meyvelerini ileride mutlaka alacağınızı bilin. İkinci öğretimi seçin gündüz çalışın gece okuyun belki bir dönem zorlanırsınız ama ileride rahat edersiniz. Hiç birşey yapmasanız İleride emekli olduğunuzda yapıdenetimde görünür maaşınızı ikiye katlarsınız. Kimsenin dediğine kulak asmayın hedefleriniz büyük olsun, hayat mücadeledir, mücadeleye devam edin.
 
arkadaşlar siz elektrik olarak şanlısınız biz hala bekliyoruz metal öğretmenliği mezunuyum. bize mühendislik tamamlama hala açmadılar. arkadaşlarımın dediklerinin şu kısmına katılıyorum. yaşınız 30 a yaklaşmış olanlarınız bir an önce iş tecrübesi edinmeye baksın. yoksa iş hayatına atılmak çok zor oluyor. adama soruyorlar bunca sene ne yaptın diye ? hayat bir o kadar acımasız ve zor.
 
diploma her zaman önemlidir arkadaşım. özellikle de teknik lise mezunu mühendisler çok revaçtadır. hele ki az da olsa tecrüben varsa diplomanı aldığında kolayca iş bulursun. işsizsindir diye söylemiyorum hani mühendis işsiz geziyor diyenler yada nasıl iş bulucam diye korkan yeni mezunlar var ya ondan diyorum. heleki sen bu profille kendini iyi pazarlarsan güzel fiyatlarla işlere başlarsın. durumunu avantaja çevir ekonomik durumun elveriyorsa yap bunu derim !
 
sayın omerptk size hak veriyorum teknik lise yada meslek lisesini hakkıyla okumuş birisi mühendislik fakültesini yatarak bile geçer ama tekar ediyorum hakkıyla okuması şartıyla bu yüzden dediğiniz gibi meslek liseli mühendis aliyyul alâ dır işverenler için.bundan dolayı her ne zaman olursa olsun eğer imkanınız(aile ve maddi durumunuz) elveriyorsa gidin ve okuyun derim.
Selametle kalınız.
 
Arkadaşlar bende bir tef mezunuyum ve 3 yıldır piyasada çalışıyorum ingilizcem de gayet iyi düzeyde maddi imkanları bulabilseydim şimdiye kadar çoktan mühendislik tamamlama yapardım. Yaşım 24 ama hala umudum var. Mutlaka bu müh. tamamlama işini yapmak istiyorum. Şuana kadar bildiğim Sarejevo Üni vardı. Orada 1 yıl eğitim almak gerekiyor. Ancak orada da Elektrik Bölümünün adı Mikroelektrik olduğunu ve o bölüm bitirildiğinde EMO'dan yetki alamayacağımızı duydum. Öte yandan bir de Gabrovo Teknik Üniversitesi var. Gabrovo bir nevi uzaktan eğitim veriyor. Dönem başına 18 gün eğitim alıyorsunuz ve sınavlara gidiyorsunuz. Ancak okul 1,5 sömestre sürüyor. Ayrıca bu üniversiteden mezun olup YÖK denkliği alan ve EMO kaydı yaptıran var mı bilemiyorum. Bu üniversiteler ve mühendislik tamamlama ile ilgili daha detaylı bilgileri olan varsa paylaşmasını isterim..
 
valla bende teknık lıse sonra dgs ve sımdı muh okuyorum bunları hep çevremdeki muh veya hocalarım sayesında dopınglerle yaptık , meslek lisesinde öğretmenım aynı zamanda iyi firmalarda iş yapan 30 küsür yaşındaki hocam bile diyor bende muh lik için uraşıcam diye, bir arkadaşın dediği gibi emekli olunca da hayat bitmiyor daha iyi bir emeklilik niye geçirmiyesin uzun vadee faydası olacaktı tabikide
 
mühendisler öğretmen olarak atanabildiğine göre oluyor...
 
Bana göre tekniker, teknisyen veya öğretmenlerin iş bulma olasılığı mühendislere göre çok daha fazla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst