Tef Mezunlarına Bulgaristan Gabrovo Teknik Üniversitesinde Mühendislik Tamamlama

Yurtdışında tamamlama eğitimi diye bir şey yok arkadaşlar. Burada aldığınız dersleri yurtdışında hangi üniversiteye giderseniz gidin Avrupa kredi sistemine göre saydırabiliyosunuz. Bu Bulgaristanda olsa farklı bir ülkede olsa böyle. Siz ordan tamamlama almıyosunuz. Direk lisans diploması alıyosunuz ve hangi üniversiteyi bitirirseniz bitirin YÖKe başvuru yapıp denklik alıyosunuz. YÖK isterse sizi sınava tabi tutar isterse tutmaz. Bu sınıvda ahım şahım bişey değil. Bilmediğiniz konular hakkında dedi kodu yapıp insanları yanlış yönlendirmeyin bence. Bazı arkadaşlar daha nasıl bir belge alacağını bile bilmiyor ve sertifika alacam sanıyor.


Mehaba Kerimcan Kardeş;
Sen Yurt dışında Üniveriste okumuşa benziyorsun.
Doğru tahmin ettiysem, ÖSYM nin denkliginden daha geniş kapsamlı bahsedermisin?
 
sayın kerimcen, dediğiniz doğru direk lisans diploması alıyorsunuz. buradaki insanları yanlış yönlendirmemek için sizin sts sınavı ahım şahım bişiy değil yazmadan önce yökün sitesindeki sınav istatistiklerine bakmanız gerekiyor !!!
 
Teknik eğitim fakültesi mezunusun ama ne Türkiyede ne Dünyada tanınıyosun. Avrupa birliğinde geçerli bir diploma alıyosun bunun ne demek olduğunu bilmiyosun. TEFli arkadaşlar herşeyi kucağıma gelsin ben hiçbişey yapmiyim istiyor. Kendi ülkenizde okuyupta tanınmamaya devam edin.
 
Teknik eğitim fakültesi mezunusun ama ne Türkiyede ne Dünyada tanınıyosun. Avrupa birliğinde geçerli bir diploma alıyosun bunun ne demek olduğunu bilmiyosun. TEFli arkadaşlar herşeyi kucağıma gelsin ben hiçbişey yapmiyim istiyor. Kendi ülkenizde okuyupta tanınmamaya devam edin.

Syn kerimcen;
Araştırma konusuna ağırlık vermelisin bence, Volcanoos doğru söylüyor, denklik için ben de ÖSYM ye gittim ve volkanoosun dediği gibi denkliği sbs ye girenler bile almakta zorlanıyormuş.
TEF mezunlarının "herşeyi kucağıma gelsin ben hiçbişey yapmiyim" demen de yanlış.

Öfke ile kalkan zararla oturur bunu unutma.
Şahsen benim sokağa atacak param yok.

Teknik lise bitirenler başka bölüm seçemedikleri için TEFe gitti okudu, araştırma yapamadıklarından değil. Bunları kendin de biliyor olman lazım TEFli kardeş.

Sana birşey daha söyliyeyim. Bulgarca Türkçeden sonra en iyi bildiğim ikinci dil.

Bulgaristan Üniversiteleri ile de konuştum, onlar Türklerin parasını almak için her şeyi yapmaya hazır, ama senin buradaki denkliğine gelince Türkiyedeki tek söz sahibi kurum YÖK.

Buradaki yazışmalarını da daha kibar bir dille yazarsan eminim herkezi memnun edersin.
Saygılarımla.
 
Kusura bakmayın arkadaşlar kaba bir dil kullanmış olabilirim. Hatırlattığınız için teşekkürler. Herkes kendi istediğini yapmakta serbesttir. Çünkü bu herkesin kendi geleceği ve hayata bakış stratejisi.
Para meselesi Türkiyedeki özel üniversiteler içinde geçerli. Türkiyede dersane sayısıyla üniversite sayısı yarışır hale gelmiş durumda. YÖK bunlar hakkında ne düşünüyor acaba? Binası olmayan üniversite var Türkiyede de parayı ver git oku. Bu dünyanın her yerinde böyle. Çünkü eğitim büyük bir sektör. Bulgaristandaki okullara gelince çoğunun eğitimi, imkanları ve hoca kalitesi bahsettiğim özel üniversitelerden daha kalitelidir.
Sokağa paranı atmış olacağınıda sanmıyorum. O kendi şahsi düşüncen bence. 4 sene TEF te okuyarak sokağa attığın parayı çıkartmış olursun bence. Buda benim şahsi fikrim.
 
sayın kerimcen

%99 bulgaristan mezunu öğrencilere sts2 sınavında başarılı olma şartı ile denklik veriliyor. sts sınavı başarı oranları çok düşük, ama dersiniz ki ben tr de çalışmayacağım ab üyesi ülkelerde çalışacağım sıkıntı yok. ben ius mezunuyum ius mezunları da sat ile girdiyse okula onlar da yüksek ihtimal sts2 ye girecek. sadece ius'a öss tarafından yerleştirilenler direk denklik alabiliyor.

amacım burda okul karşılaştırması vs kesinlikle değil fakat hal böyleyken sizin bu bulgaristan sevdanızı anlayabilmiş değilim. bugüne kadar yazdığınız dört mesajın dördünde de gabrova üniversitesine öğrenci çekme amaçlı içerikler var. bu konu gabrova üniversitesinin eğitim danışmanlığını yapan firma tarafından açıldı ve sonra denklikle ilgili mesajlar yazıldıktan sonra firmanın talebi ile konu silindi, üyelerin üniversite ile ve denlik ile ilgili bilgileri alması ve bilinçlenmesi için ben konuyu tekrar açtım ve siz tam bu sırada foruma üye olup bu üniversiteyi öven mesajlar yazıyorsunuz. lütfen kusura bakmayın ama benim yerimde kim olsa sizin bu danışmanlık firmasında çalıştığınızı düşünür...
 
Evet yazdıklarım över nitelikte sanırım. Öyle anlaşılması normal. Arkadaşlar tarafsız olarak baktığımda gördüğümü söyledim. Kaba anlaşılcak şekilde cümlerler çıkmasının nedeni ise farklı. Bu olayı dünya aleme yaymanın gereği yok diye düşünüyorum. Ama bizim camia YÖKe aslı olan veya olmayan bir sürü saçma soru soruyor. Bu durumda kendi kendimizi baltalıyoruz. Ondan dolayı kızgınlığım vardı. Sts sınavı yaparsada gireriz olmazsada yurtdışında çalışırız nolcak. Her koyun kendi bacağından asılır. Banane herkesin derdinden.
 
Arkadaşlar bildiğiniz üzere Tef mezunlarına mühendislik ünvanı veren 1992 yılında çıkarılan 3795 sayılı kanun 2002 yılından beri çeşitli bahanelerle YÖK tarafından uygulanmamaktadır ..

Ataması yapılamayan öğretmenler olarak özel sektörde ünvan sorunu nedeniyle çeşitli sıkıntılar çekmekteyiz. Bizler "Teknik Eğitim Fakülteleri Mezun ve Öğrenci Platformu" olarak 17 mart 2012 günü konuyla
ilgili Taksimde basın açıklaması yaptık.


29 Nisan 2012 pazar günü saat 10:00 da Ankara TEKEV önderliğinde toplanarak dilekçelerimizi teslim ederek konuyla ilgili basın açıklaması yapacağız ..
Konuyla ilgili yakın zamanda YÖK e dava da açmayı düşünüyoruz .. Meclisdeki partilierin grupbaşkanvekilleriylede tekevli yöneticiler daha önce görüştüler ..

Bize düşen pazar günü geniş bir kalabalık toplayarak gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için kamuoyu oluşturmaktır... Eğer biz sesimizi duyarabilirsek meclis buna kayıtsız kalamayacak gerekli düzenlemeler yapılacaktır...


1993 ile 2002 yılları arasında bu kanundan yararlanan bazı arkadaşlarımız mühendis ünvanını almışken bizlerin bu unvanı bugün alamıyor olmamız anayasanın eşitlik ve bireylerin eğitim hakkı engellenemez ilkelerine
aykırıdır YÖK mevcut 3795 sayılı kanunu uygulamayarak suç işlemektedir...



Bizi bu yolda yalnız bırakmayacak teknik öğretmen arkadaşlarımız bizimle irtibata geçsinler İstanbuldan otobüsde kaldıracağız.. Artık sesimizi duyurmak zorundayız


28 Nisan gece Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde toplanarak 29 Nisan'da TEKEV'in dilekçe çalışmalarına ve basın açıklamalarına destek amaçlı Ankara'ya “Teknik Eğitim Gezisi” düzenlenecektir. Gidiş dönüş ücreti otobüs ücretleri ve ikramlarımız sponsorlarımızın katkılarıyla 5 TL'dir.

29 NİSAN 2012 ANKARA saat 10:00
 
100 Küsur üniversitemiz varken Bulgarların bu işe el atması utanılacak bir durum. Bunun taşeronluğunuda bizim üniversitemizin rektörünün yapması daha da utanılacak bir durum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst