Tef Mezunlarına Bulgaristan Gabrovo Teknik Üniversitesinde Mühendislik Tamamlama

universium

Üye
Katılım
4 Kas 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Universium Eğitim Danışmanlık

TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNLARINA YÖNELİK MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA PROGRAMI


Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden gelen talepler doğrultusunda Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akalın ve Gabrovo Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Lyubomir Lazov organizasyonumuz ile bir araya gelmişlerdir. Görüşmeler sonucunda ülkemizde Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olan kişilere yönelik, imza yetkisi problemlerine çözüm üretmek adına Bulgaristan devlet üniversitesi olan Gabrovo Teknik Üniversitesi’nde belirli bölümlerde Mühendislik Tamamlama eğitimi açılmasına ortak karar verilmiştir.

Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi çeşitli bölümlerinden ayrıntılı transkriptler ve ders müfredatları, Bulgaristan Gabrovo Teknik Üniversitesi tarafından incelenerek bölümlerin fark ders sayıları belirlenmiştir. Belirli bölümler için açılan Mühendislik Tamamlama programına Marmara Üniversitesi T.E.F mezunlarına açıklanan fark ders sayısı en fazla 12 olarak belirlenmiştir. Fark dersler iki sömestreye bölünerek verilecek olup, eğitim 2011 Şubat ayında başlayacaktır. Eğitim dönemleri 2011 Şubat – 2011 Ağustos arasında verilecektir.

Programın eğitim dili İngilizcedir. Kayıt yaptıran mezun veya akademisyenler Mühendislik programı başlamadan önce İstanbul’da yapılacak olan İngilizce hazırlık muafiyet sınavına gireceklerdir. Bu sınavda 40 baraj puanı geçen katılımcılar , belirlenen zamanda Mühendislik Tamamlama programına katılmak üzere Bulgaristan’da hazır bulunacaklardır. İngilizce hazırlık muafiyet sınavında başarısız olan kişiler; Gabrovo Teknik Üniversitesi’nin İstanbul’da verilecek olan 4 aylık sıkıştırılmış İngilizce dil eğitimine katılıp, ardından Mühendislik Tamamlama programına katılmak için Bulgaristan’da bulunacaklardır.
Gabrovo Teknik Üniversitesi’nin mühendislik tamamlama programına yönelik sıkıştırılmış İngilizce dil kursu ücreti 2.000 Euro, mühendislik tamamlama programı tüm ücreti 3.000 Euro olarak belirlenmiştir. Gabrovo Teknik Üniversitesi’nin lisans öğrencilerine uyguladığı ücrette aynıdır.
Mühendislik tamamlama programı ayrıca Almanca dilinde de verilebilmektedir. Bölüm başına 10 kişi oluştuğunda aynı şartlarla Almanca dilinde program açılabilmektedir.

Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden bu zamana kadar bir kısmı akademisyenler bir kısmı öğrenciler olmak üzere 2 ayrı sınıf açılması planlanarak ; Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği bölümlerinde mühendislik tamamlama eğitimi kayıt işlemlerimiz Bulgaristan Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile 20 Kasım tarihine kadar uzatılmıştır.


ÖN BAŞVURU

Sadece Universium Eğitim Danışmanlığı vasıtasıyla Gabrovo Teknik Üniversitesi'ne başvuru yapan öğrencilerin faydalanabileceği bu programa ön başvuru yapabilmeniz için, mezun olduğunuz Teknik eğitim fakültesinden alacağınız bazı belgelerin Gabrovo Teknik Üniversitesi'ne sunulup, programınızın belirlenmesi gerekmektedir.

Bu belgeler;

mezun olduğunuz okulda eğitimini almış bölümün ayrıntılı ders müfredatını gösteren ayrıntılı transkript belgesi ve ders notlarınızın görüldüğü transkript belgeleridir.
Aynı okul ve bölümden gelecek olan öğrenciler için, bu belgelerden sadece 1 er örnek gönderilmesi diğer öğrenciler için de programın belirlenmesi için yeterli olacaktır.
Bu belgeleri mezun olduğunuz okuldan alırken, aslının aynıdır mührünün bastırılması gereklidir.


EĞİTİM DİLİ VE HAZIRLIK SINIFI

Gabrovo Teknik Üniversitesi'nde mühendislik tamamlama programları ingilizce olarak verilmektedir.

Mühendislik tamamlama programına katılacak olan öğrencilerin ingilizce seviyeleri İstanbul’da yapılacak olan İngilizce hazırlık muafiyet sınavında belirlenecektir. Sınavda belirlenen baraj notunu alan kişileri hazırlık eğitimi almadan mühendislik tamamlama programına geçebilirler. Sınavda baraj notunu geçemeyen öğrenciler Gabrovo Teknik Üniversitesi’nin İstanbul’da hazırlayacağı İngilizce dil eğitimine katılacaklardır. İstanbul’da çalışan kişilere yönelik olarak verilecek olan İngilizce dil eğitimi akşam saatlerinde ve Cumartesi Pazar günleri yapılacaktır. 4 ay sürecek olan sıkıştırılmış dil eğitimi Mühendislik Tamamlama programına özel olarak hazırlanmaktadır. İngilizce dil eğitimini tamamlayan kişiler, 2011 Eylül- Ekim aylarında Bulgaristan’da Mühendislik Tamamlama programına katılmak üzere belirlenen tarihlerde Gabrovo Teknik Üniversitesi’nde bulunacaklardır.

GABROVO TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA PROGRAMI BÖLÜMLERİ
Makine Mühendisliği
Bilgisayar Mühendisliği
Elektrik Mühendisliği
Elektronik Mühendisliği
Tekstil Mühendisliği

KAYIT İÇİN GEREKEN BELGELER
1. Lise diplomasının fotokopisi - Valilik veya Kaymakamlıktan apostil mührü bastırılmış şekilde
2. Lise transkripti - Apostilli olarak
3. Sağlık raporu - Apostilli olarak - Sağlık raporunda akciğer röntgeni gerekli değildir. Herhangi bir Sağlık Ocağından alınması yeterlidir. Sadece yeni tarihli olması gerekmektedir. Bu sebeple bu evrakı en son hazırlayınız.
4. Yüksek öğrenim yeterlilik belgesi -Apostilli olarak
5. Üniversite diploması veya geçici mezuniyet belgesi - Üniversite tarafından "aslının aynıdır" mührüyle birlikte ve Apostilli olarak
6. Üniversite transkripti - Apostilli olarak
7. İkametgah belgesi
8. Pasaport Fotokopileri
9. Taahhütname
10. 6 adet Biyometrik resim

ÜCRETLER

Hazırlık Eğitim Ücreti : 2000 Euro
Mühendislik Tamamlama Eğitim Ücreti : 3000 Euro

DİĞER ÜCRETLER

Oturum Kartı ücreti ; 6 aylık 150 euro , eğitimin devam ettiği her sömestre başına ödenir.
Vize ücreti ; 100 euro + 60 euro ( konsoloslukların zorunlu tuttuğu seyahat sağlık sigortası bedeli )
Ulaşım ücretleri; otobüs ile - İstanbul - Plovdiv 40 TL

KONAKLAMA
Mühendislik Tamamlama programına katılan kişiler dönem başından itibaren Gabrovo Teknik Üniversitesi’nde bulunamayacakları için üniversitenin kendi yurt bloklarından faydalanamayacaklardır.
Konaklamalar üniversiteye 1 km mesafede bulunan Balkan Otel’de yapılacaktır.
Programa katılan öğrenciler için Balkan Otel’den alınan fiyatlar aşağıdaki gibidir.
Çift kişilik odada kişi başı kahvaltı dahil fiyatı 10 Euro
Balkan Otel’in internet adresi aşağıdadır.
????? ??????? - ???????, ???????, ??????? ???? ?????????, ???????
 
YÖK'ün denklik için sts sınavını istediğini de başvuracak adayların bilmesi gerekir diye düşünüyorum,kolay gelsin.
 
YÖK'ün denklik için sts sınavını istediğini de başvuracak adayların bilmesi gerekir diye düşünüyorum,kolay gelsin.

Denklikte yeni yönetmelik yayınlanmış. bu haberin en kritik noktası aslında haberin başında vurgulanan yer değil. en önemli noktanın altını çiziyorum.


Hukuk, tıp doktorluğu, diş hekimliği, mühendislik ve öğretmenlik alanında
hangi ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denklik işleminin seviye tespit sınavında başarılı olma şartı aranmadan yapılacağı genel kurul tarafından belirlenerek resmi internet sitesinden ilan edilecek.



daha önce her okul için yöke dilekçe yazılıyor ve cevap bekleniyordu. şimdi hangi okullara denklik verdiğini, hangi okulları sınava tabi tuttuğunu ilan edecek. okula kayıt yaptırırken herkes bunu görecek.

Gabrovo için verdiği yanıtlarda tam olarak sınav yapacağım demiyor. sadece yasaya atıf yapıyor ve gönderdiği yazı kopyala yapıştır standart cevap. Bu düzeltme ile YÖk sitesinde durumu net görebileceğiz. bakalım durum ne? Listeyi bekleyelim


Kaynak : YÖK'ten devrim gibi değişiklik!


YÖK'ten devrim gibi değişiklik!
 
tamam o zaman denemesi serbest :)

Yakında bu listeyi açıklarlar ozaman zaten hiç bir tereddüt kalmayacak. Sınavı göze alan da gidebilir. Sınavdan elli alırım diyen de gidebilir. Kolay bir sınav olmayacağı kesin.

Dikkat ederseniz. değişiklikler ve bu yönetmeliğin temeli yurt dışında okuyan TÜRK VATANDAŞI öğrencilere zorluk çıkarmak. Türkiyede üniversite rantının büyümesine destek olmak. Bunların temelinde hep BİRİLERİNİN ÇIKARLARI var.

Yabancı birisinin türkiyede çalışabilmesi için denklik dışında çalışma izni alması lazım.

Kritik yerlerde devletin vatandaşı bu kadar sömürmesi ve köle olarak kullanmaya çalışmasından nefret ediyorum.

Dünyada Araca, Petrole, İletişime, en çok vergi alan ülkede yaşıyoruz. %117 araba vergisi mi olur arkadaş. bu zamanında KOÇun dandik arabalarıyla ülkeyi sömürmesinin eseri.

Şimdi de dersane sektörü gibi üniversite sektörü oluşuyor ve bu sektörü koruma altına alıyorlar. Yurtdışına gidenlere köstek olmaya engellemeye çalışıyorlar. Bu listede bunu göreceğimden şüphem yok. Türkiyedeki öğrenim ücretleri pahalılıkta neredeyse dünyada 1 numara.Artık dersaneler büyüdü kendi üniversitelerini kuracak seviyeye geldiler.


Birde şu konudan farklı olarak üniversiteye bakış açısının altını çizmek istiyorum.

Üniversiteye girişte yapılan sınav adayların IQ sınavı değil. Mühendislik okumak için şu kadar IQ'ya gerek var sınavı değil. Derslerini başarıyla tamamlayanlar mühendis olabiliyor, veya ne okuduysa işte, doktor, avukat. Tabi bir de okul parasını ödeyecek bütçeye sahip olmak gerekiyor. Bulgaristanda üniversiteye okadar fazla talep olmaması kalitenin düşük olması manasına gelmez. oradaki halkın bütçesi okadar fazla değil.
 
sayın fumay

liste derken tam olarak anlamadım neyi kastediyorsunuz acaba ? konuyu açıklarmısınız ayrıntılı olarak ?
 
sayın fumay

liste derken tam olarak anlamadım neyi kastediyorsunuz acaba ? konuyu açıklarmısınız ayrıntılı olarak ?

9. madde ç-2 de şu yazıyor

2) Hukuk, tıp doktorluğu, diş hekimliği, mühendislik ve öğretmenlik alanında hangi ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denklik işleminin seviye tespit sınavında başarılı olma şartı aranmadan yapılacağı Genel Kurul tarafından belirlenerek resmi internet sitesinde ilan edilir.

ülke, üniversiteler ve bölümler için liste yayınlamaları gerekiyor. hangilerine direkt denklik verdiğini önceden duyuracak.

birde bu yabancı ülkeler için SAT sınavı ve diğer yurtdışı sınav arama şartı kaldırılmış.

b) ÖSYS Kılavuzunda yer alan yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının kılavuzda yer alan programlarına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yerleştirilen öğrencilerin alacakları diplomalara 8 inci maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri uyarınca yapılacak inceleme sonucunda denklik belgesi verilir.

buradaki a ve b belge ve kimliğin doğruluk kontrolü.

Bosna'nın durumu da net değil. OSYM kılavuzunda yer alan üniversitlere (ÖSYM) tarafından yerleştirilen öğrencilere direkt denklik veririm diyor.
 
Son düzenleme:
dostum zaten IUS ösym kitapçığına 2009 dan itibaren girdi, nasıl net değil?
 
dostum zaten IUS ösym kitapçığına 2009 dan itibaren girdi, nasıl net değil?

benim demek istediğim, bu tamamlama eğitimi için girenler. yani ÖSYM ile yerleştirilmeyenler.

Diyor ki OSYM sınavına girip OSYM tarafından IUS' yerleştirilene direkt denklik veririm. Dışarıdan giren için herhangi bir bilgi yok.

Onları liste açıklandığında göreceğiz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst