Mühendislik tamamlama mı? Bu saatten sonra mı?

çaycı

Üye
Katılım
12 Şub 2011
Mesajlar
31
Puanları
1
arkadaşlar selamlar marmara tef mezunu bir elektrik öğretmeni olarak size de sormak istiyorum:parayı bir şekilde denkleştirip yurtdışında mühendisik tamamlama yapmak istiyorum ama yaş da oldu 28. çok fazla iş deneyimim olduğu söylenemez kpss falan bayağı zaman yedi. çevrede kime sorsam "bu saatten sonra hayata atıl fazla zaman kaybetme müh. olunca fezaya çıkmıyorsun zaten" diyor.

bu sitede, sektörde çok deneyimli kişiler de var benim durumumda olanlar da. ben ve benzer durumdakiler için ne öneriyorsunuz

sanırım hayata çok geç kaldım psikolojim berbat

tamam 30 yaşında tıp fakültesi kazanıp başlayan var ama bana çok uç geliyor bu örnekler. son zamanlarda irili ufaklı birçok mühendislik fakültesinden mezun bir ordu da cabası

kafa o yöne çalışıyor diye teknik liseye girdik zamanında....

Allah bizi harcayanları bildiği gibi yapsın !
 
eğer belli bi paran varsa ve ingilizcenin de belli bir seviye de olduğunu düşünüyorsan tamamla derim,feza muhabbeti yapanları da takma.
 
sayın çaycı "bu saatten sonra hayata atıl fazla zaman kaybetme müh. olunca fezaya çıkmıyorsun zaten" sözünü söyleyenleri muhatap bile alma derim. biz geçen sene orda 6 tefliydik. ben 2 sene çalıştığım işimden ayrıldı, bir arkadaşımız meb de kadrolu öğretmendi ve 1 sene ara verip geldi diğer arkdaşımız büyük bir trafo fabrikasında 5 senedir çalışmaktaydı ve işini bırakıp geldi. genelde hepimiz 27-28 yaşındaydık. fezaya çıkmıyorsun ama geleceğini garanti altına alıyorsun, önün açılıyor.
 
mrb arkadaşlar müh. programını tamamladıktan sonra öğretmen ünvanımız yine oluyormu.şimdiden teşekkür ediyorum.
 
mühendisler öğretmen olarak atanabildiğine göre oluyor...
 
mühendislik tamamlayan teknik öğretmen Nur un ala nur oluyor sayın çaycı yaşınız ne olursa olsun maddi imkanınız elveriyor ve yapmak istiyorsanız hiç durmayın bakın ben size göre biraz daha küçüğüm ama okulum biran önce bitsinde tamamlama programına katılsam diye düşünüyorum bana kalırsa hiç vakit kaybetmeyin derim vesselam
 
Mühendislik tamamlama programı için uğraşmanızı tavsiye ederim. Teknik Eğitim Vakfı'nın çalışmaları arasında teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programı da vardır ve bu yönde şu sıralar çalıştay yapılmaktadır. Teknik Eğitim Vakfı'nın çalışma ve faaliyetlerini takip etmenizi öneririm.

Tahminime göre 1-2 yıla kalmaz hem devlet hem de vakıf üniversitelerinde tamamlama programları açılacaktır. Çünkü yasal haklar ve hukuk bunu gerektiriyor.

Şunu unutmayınız, Türkiye artık daha demokratik, akılcı ve çağdaş bir ülkedir.

Mühendislik artık birilerinin sultası, uçan süpürgesi veya başkalarına yedirilmemesi düşünülen pastası değildir. Koşullar bunu zorlamaktadır.
 
4 yıllık eğitim sürecini tamamlamış bir öğretmen mühendis olabilmeli aynı zamanda mühendis de öğretmenlik yapabilmeli. En iyi öğretmen uygulama yapmış teori ile pratiği birlikte yaşamış insandan olur.Aynı şekilde teorisini almış öğretmenlerimizin de sahada çalışmasına izin verilmelidir. Prosedürler kolay aşılır hale getirilmelidir bence.
 
Kapatılan Teknik Eğitim Fakültelerinin mezunlarına, Y.Lisans ve Doktora yapmalarına kısıtlama getirilmesi çok vahim bir durumdur. Bir takım oda ve derneklerin lobi faaliyetleri sonucu bu duruma gelinmiştir. Bu bir takım oda ve dernekler teknik eğitim fakülteleri öğretim programlarının mühendislik biliminden uzak olduğunu iddia etmeleri daha da vahimdir. Demek ki bu bir takım oda ve dernekler siyasallaşmış, ...izm kokan ve mühendislik alanlarını bilimsel olarak değil, "salt maddi" menfaatler çerçevesinde "pasta" olarak görmektedirler. Ancak şunu unutuyorlar, Türkiye daha demokratik ve hukuk devleti olma yolundadır.
 
Çok haklısınız değerli durceylan artık eskisi gibi bazı şeyler tekel de değil .Demekratikleşme yolunda atılan adımlar uzun yıllar mağdur bırakılmış hakları gasp edilmiş verilmemiş olan bizlere ümit vermekte ve cesaretlendirmektedir.Ancak bu durumda bizim daha atılgan ve girişimci olmamız gerekiyor.İstediğimiz şeyleri sürekli gündemde tutup gerekli mercileri sürekli sıkıntıların giderilmesi ile alakalı zorlamalıyız ta ki isteklerimizin yani hakkımızın iade edilişine kadar.
Ayrıca mühendisler odası gibi salt olarak kendilerini düşünen demokratik olmayan söylemlerle nasıl bir yapıya sahip olduğunu alenen gösteren kurumlarda artık gerçekleri görmelive uzlaşma yoluna gitmelidir.
28 Şubattan sonra haklarımız alınmış ve çok geri yerlere itilmiş olan Meslek Liseleri ve türevleri artıksaygın yerler olma yolunda ama öncelikle aklı başında olan bizler Mesleki ve Teknik eğitimin modernleşmesi konusunda deneyim kazanıp gerekli yerlere öneri sunmalıyız Mesleki eğitimimizi Avrupa ve Amerika düzeyine getirmeliyiz eğer biz bunu yaparsak kimse önümüze çıkamaz
Biraz farklı konular biraraya geldi ama kusura bakmayın.
Teşekkür eder esenlikler dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst