Kompanzasyon konusunda yardım isteyen

Sn Atafırat formülasyonu vermiş ve gerekli açıklamayı yapmış. Excel'de hazırladığım 1)Görünür güce göre 2)Aktif güce göre kompanzasyon hesabı ayrıca akım trafosu seçimi ve kompanzasyonda kullanılacak malzeme seçim cetvellerinin bulunduğu dosya aşağıda isteyen indirebilir.


Ekli dosyayı görüntüle KOMP-hesabı.rar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba arkadaşlar
Şehir dışında olmam sebebiyle uzun bir süre foruma katılamadım.Ama sağolsun arkadaşlar gerekli cevapları vermişler.
Kendilerine teşekkür ederim.
Saygılarımla
 
001.jpg
Arkadaşlar Adana Saimbeyli'de bir köy okulunun müdür yardımcısıyım.Okulumuz bodrumla beraber 4 katlı asansör sistemi var ama kullanmıyoruz.Kalorifer sistemimiz çalışıyor ve 9 derslik 4 sürekli çalışan bilgisayarımız var.Ayrıca zil sistemi için 1 amfi ve hoparlör sistemi mevcut.

Çok az elektrik tüketimimiz olmasına rağmen yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi çok fazla kapasitif ödüyoruz.Bu illetten kurtulmak için en ekonomik ve kolay yol nedir.Veya Adana ve çevresinde bu işlerden anlayan bildiğiniz birileri var mı?

Okulumuzun sabit bi geliri olmadığı için son derece kısıtlı imkanlarla bunu yaptırabiliriz.Ayrıca Adana il merkezi köyümüzden 160 km ve 3 saat sürüyor.Oradan buraya kadar gelecek biri eminimki ufak ücretlere bu işi yapmayacaktır.Şimdiden verdiğiniz değerli cevaplar için teşekkür ederim.
 
Okulunuzda,muhtemelen,8-10 kva lık UPS var.Ondan kaynaklanıyor olabilir ( sürekli devrede kalan kondansatörünüz yok varsayarak ). Eğer böyle ise,devreye 1 kvarlık şönt reaktör bağlamanız halinde,sorununuzun kalkması gerekir.
 
Yok aslında ups cihazımızda yok.Panonun üzerinden bi kaç fotoğraf daha çektim onuda paylaşayım.
WP_20140403_005.jpg WP_20140403_007.jpgWP_20140403_008.jpgWP_20140403_009.jpgWP_20140403_010.jpg
 
Sabit kondansatörünüz var ise,devreden çıkarınız.8. kademede sorun var.Tof süresini gözden geçirip3-4 sn olarak düzeltiniz.3-6 kademe,küçük güçlü monofaze kademe kurmalısınız ( yoksa ).
 
Son düzenleme:
Teşekkürler çok güzel anlatmışsınız ama bunlar için bir elektirikçi çağırmam gerekir sanırım.Normal bir elektirikçi bu işlerden anlar mı yoksa panocu mu olması gerek
 
Entes röleyi ve kompanzasyonu iyi bilen bir elektrikçi çağırmanız gerekir.Normal elektrikçi,bu konuda yardımcı olamaz.
 
Merhabalar sayın THEAMET hocam,

İlköğretim okulunuza bir katkımız olacak ise size VARKON 15 TCR röle+1P3.10 TCR modül+3x1,5 Reaktör göndermek isteriz.
Adı geçen cihazların ücreti tarafımızdan karşılanacaktır.
Sizde montajı yapacak birini bulursanız sorununuz çözülür.

Kolay gelsin
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,892
Kullanıcılar
450,191
Son üye
bilalcinar

Yeni konular

Geri
Üst