Kaynak makinaları kompanzasyonu

Sn.kibele ,görüşlerinize katıldığımı,sonuna kadar desteklediğimi,hassasiyetlerinizi anladığımı belirtmek isterim.kibele ,gunerdr,dycom ismlerini kullanan araştırmacı üretimci ,müstesna insanlarla gurur duyuyorum.Onlarla aynı forumda paylaşımda bulunabilmenin de sevinci içindeyim.Hepinizin başarılarının devamını diler,aramızda olduğunuz için teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tknsyn arkadaşıma gönülden katılıyorum.İyiki varlar ,bizdenler ve bizimleler.
 
Sayın Electronic67 arkadasım,
elektronik67 ' Alıntı:
punta kaynağında yerli röle ile kesinlikle yeni çıkan tebliği tuttruramazsın. onlarda yapsın daha iyisini ve kalitelisini kısaca benim işimi görecek olanı bende yerli röle kullanayım bende meraklı değilim ecnebi malı röle kullanmaya. punta kaynak makinalarında da ancak sorunu dinamik kompanzasyon ile çözülür. başka bir şekilde çözüleceğini sanmıyorum. cezaya girmek istenmiyorsa her saat değer alınması, ona göre devreye konsdansatör alınıp çıkarılması gerekir.bu arada kibele arkadaşım sizin bu alron ile yaptığınız sistem ne kadara mal oldu öğrenebilirmiyim?

Biz kesinlikle ve garantili olarak bu sorunlu kompanzasyonu çözüm getiriyoruz. Teknik olarak tristörlü sistemlerle kesinlikle çözülemez. Ayrıca bu işi yapacak bırakın yerli veya yabancı marka bir üründe yok. Sadece yabancıların orta gerilimden yapabilirler. Fakat bu arada trafonun hali içleracısı olacagının farkındasınız umarım. Helede o trafodan standart yüklerde kullanıyorsa!!!!

Bu tip işletmelerde çözüm kesinlikle kademesiz dinamik kompanzasyonla yapılmalıdır. Baska da bir secenek yoktur. Daha önce belirttiğim gibi %48'lerden alıp sistemi su anda %6 lara indirdik bir uygulamada. Halbuki tüm röleleri (anneannemizinkiler, en kral yerliler dahil) denemişlerdi ve oran %48'in altına inmiyordu. Arzu eden arkadaslara adres verip gidip bakın diyebiliriz.

Elektronik67  arakadasım bizim güc secenekleri 25, 50, 100KVAR ve katlarından olusmaktadır. Ne kadar gerekiyor ve fiyatı sorunuza işletmeyle ilgili detaylı bilgi vermeniz sonucu yanıt verebilirim.

En önemli nokta ise bizim sistemlerimiz tristörlü sistemlerden daha ucuza çıkıyor. Güç hesabı yaparken kabaca yaklasım su sekilde olur:
  • işletmenin en yüklü calısması esnasında herfazdan en düsük cekilen akım kaydedilir. (burada mekanik-analog ampermetreleri tercih ederim)
  • her ampermetre incelenerek anlık max kac amper cektiği kayıt edilir.
  • işletmenin son üç ayının endexleri alınır
  • varsa kompanzasyon panosundaki kademeler ve kondansatörler bilinmelidir
  • işletmenin toplam motor gücü bilinmeli
  • ani calısıp duran makinelerin özellikleri, on ve off olma süreleri alınır
 

Bu veriler bize işletmenin dinamik statik kompanzasyon güclerini hesaplamamıza yarar.
Kabaca vermek gerekirse ampermetrelerdeki en büyük pik akımı ile fazlar arası dengesizlik miktarları toplanarak dinamik yük ihtiyacı hesaplanır. Kalanı ise standart kademelendirilir asagı yukarı dinamik sisteme esit güç kademeleri ile. Örneğin ihtiyacımız 100KVAR lik bir sistem. Dinamik kısmı ise 25KVAR. O zaman sistem 25KVAR dinamik ile 3x25KVAR kademeli sistemden olusur.

Fiyatları bu detay bilgileri bize ilettikten sonra cıkartabiliriz.

Önemli bir not belirtmek isterim. Biz gidip kimsenin kompanzasyon sistemini direk gidip kendimiz yapmıyoruz. Biz bayilerimize yönlendiriyoruz. Veya siz arkadaslarımız gelip bizden bayi gibi malzeme alabilirsiniz. Bizim pano ile montaj vs ile ugrasacak halimiz ve vaktimiz yok. Bizden adaptif röleyi, sürücüleri ve endüktansları alıp kendi panonuzu kendiniz yaparsınız. İlk kullandığınızda size destek veririz eğitim amaclı. Sonrakileri kendiniz kurarsınız. çünkü devreye almak için 3-5 parametreden fazla ayar yapmaya gerek kalmıyor.

Yani kısaca bize sistem bilgileri ile gelin konfigurasyonunuzu hesaplayalım gidip panonuzu yapın ve hem siz hem müşteriniz mutlu olsun.

Bizim sistemlerimizde tekrar gidip gelmeyeceğinize uzaktan izlemeyeceğinize GARANTI veriyoruz.

Eeee daha neyapabiliriz sizin için? :D
 
kardesım bu ıs klasık kompanzasyon ıle olmaz dınamık kompanzasyon kullanılır bu arada bu kompanzasyonda da sımensten sasma olur mu (cırcutor sakın kullanmayın)
 
anladım kibele arkadaşım bizimde böyle bir sorunumuz var bakalım sonuç ne olacak. biizmde yüklerimiz difaze punta kaynak makinaları sistemde eğer trifaze yükler devredeyse kompanzasyonda hiçbir sorun yok eğer ki tristör tetiklemeli difaze punta kaynak makinaları devreye girerse kompanzasyon değişiyor. eğerki biz takip etmezsek reaktif %25 kapasitifde %6 oluyor. ama biz her saat başı takip edip ona göre devreye kondansatör alıp çıkarıyuoruz. şu anda ancak böylelikle cezaya girmiyoruz. bakalım bu durum ne zamana kadar böyle gidecek ben de yılbaşında askerdim ben olsaydım bu şekilde tristörlü yaptırmazdım ama olmuş bir kere bizde dinamik kompanzasyona geçeceğiz ama ne zaman olur bende bilmiyorum işler hele bir düzelsin. yardımların içinde teşekkür ederim kolay gelsin.
 
KETSSS ' Alıntı:
kardesım bu ıs klasık kompanzasyon ıle olmaz dınamık kompanzasyon kullanılır bu arada bu kompanzasyonda da sımensten sasma olur mu (cırcutor sakın kullanmayın)

Ketsss arkadasım

ALRON'dan baska kademesiz dinamik kompanzasyon yapan firma yok benim bildiğim. Siemens'in sadece tristörlü kademeli bir sistemi var. Oda zaten bildiğimiz klasik sisteme aynı yöntemle calısıyor. Sadece kontaktörlü sisteme göre kondansatörleri hızlı devreye alıp cıkıyor o kadar sadece. Yani bu sorunlara hiç bir biçimde çözüm getiremezler. Eger siemensin dinamik-kademesiz sistemi varsa tip ve modelini söylermisin?

Su anda manisada, izmirde, izmit-sapancada örnek uygulamalarımız var. Bu hafta istanbulda carpıcı bir uygulama daha devreye alınıyor. Haftaya isteyen herkesi davet edeceğim. Uygulamayı görün diye.

"Ulan bu kadar olur helal olsun bizim cocuklara. Bunu gavur'dan once yapmıslar." Demeyene zaten soguk ayran vermeyeceğim. :D Gavur malı kola bile içmiyorum, ikram etmiyorum. :D

elektronik67 ' Alıntı:
bizimde yüklerimiz difaze punta kaynak makinaları sistemde eğer trifaze yükler devredeyse kompanzasyonda hiçbir sorun yok eğer ki tristör tetiklemeli difaze punta kaynak makinaları devreye girerse kompanzasyon değişiyor. eğerki biz takip etmezsek reaktif %25 kapasitifde %6 oluyor. ama biz her saat başı takip edip ona göre devreye kondansatör alıp çıkarıyuoruz. şu anda ancak böylelikle cezaya girmiyoruz. bakalım bu durum ne zamana kadar böyle gidecek ben de yılbaşında askerdim ben olsaydım bu şekilde tristörlü yaptırmazdım ama olmuş bir kere bizde dinamik kompanzasyona geçeceğiz ama ne zaman olur bende bilmiyorum işler hele bir düzelsin.

Arkadasım electronik67, Yakınlarda 25KVAR demo sistemi gelecek. Arzu edersen test amaclı gecici olarak size getirebiliriz. Zaten etkisini anında göreceksin. Sonra duruma göre karar verirsiniz. Veya daha kolayı bu hafta devreye alacağımız istanbuldaki uygulamaya bakarsınız. Yeriniz neresi?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
abicim ben bi öleceğim günü bilmiyorum sen tak varkombi12 kaynak makinası da varsa punta GAZALTI FARKETMEZ sana iddia ediyorum hem end. hem ind. cezaya girmezsen ben bu işi bırakırım
 
abicim ben bi öleceğim günü bilmiyorum sen tak varkombi12 kaynak makinası da varsa punta GAZALTI FARKETMEZ sana iddia ediyorum hem end. hem ind. cezaya girmezsen ben bu işi bırakırım

konu bayatlamış ayrıca fıkra gibi yazmışşın bence işi bırak sen :D:D
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,457
Mesajlar
917,742
Kullanıcılar
450,400
Son üye
ufuki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst