Kaynak makinaları kompanzasyonu

benim le pazarlık yapacagınıza sizi süründüren ve işinizi cozemeyen adamın parasını vermeyin daha mantıklı degilmi?
Ben cozum uretiyorum, kafa patlatıyorum ama az para kazanmaya zorluyorsunuz, ama birileri işini yapamıyor ama parasını alıyor. pek sloganınıza uygun degil diilmi? hani su adam basına dusenden hakkınızı istemenize dair :D . yani ben de hakkımı istesem ve alsam noolurki banada yazık diiilmi? :D
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hem de havasını alacak,pardon parasını.
bu gözünüzden kaçtı sanırım :)
tabii ki şaka yapıyorum hocam.Kim ne iş yaptıysa parasını alacak.El emeği bu.Ama hazır hak hukuk demişken.Bir arkadaşımız yazısında bu sistemin daha önceden patentinin alınmış olduğunu yazmış.Telif HAKKI da belli balşı haklardan di mi :)
 
Gunaydınlar Mustafa bey,
Ben bu patentinin daha önceden alındığına ilişkin bir yazı anımsamıyorum. Ama su bir gercek ki ortada ALRON bu sistemi yapmıs, üretmiş ve 8-10 aydır piyasada sattığı bir ürün. Aynı teknolojiyi kullanan ve işte ürünüm budur diyen varsa cıksın ortaya derim.
Ne demiş anneannelerimiz pardon atalarımız "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diil mi? 8)
 
merhaba arkadaslar ben dün bir arızayla karşılaştım sizlerden yardım bekliyorum ben kompanzasyonda RG3 12C veya CS kulanıyorum bir atölyede demir bükme makinası var anlık devreye giriyor rölemiz bir türlü ayar tutmuyor makinalaara kondansatör bagladım rölenin çekimini 1 saniye bırakmasını 5 saniye yaptım ama tutduramadım bu röleden bugüne kadar enaz 200 adet bagladım bu sorunla hiç karşılaşmadım bugüne kadar yaptıgım yerler den bir şikayetim yok önerilerinizi bekliyorum acil olursa sevinirim hepinize şimdiden teşekür ederim
 
Sn. baysalelektrik,
Anladigim kadariyla bu konuda deneyimlisiniz...Bu yuzden diger her seyin (tesisatin saglamligi hesaplar vs) tamam oldugunu kabul ediyorum..Demir kesme makinanizin motor gucu ve bagladiginiz kondansator gucu nedir acaba...Bir de role,motor yuzunden mi sacmalamaya basladi...yani bu motor olmasa her sey yolunda miydi...saygilar
 
öncelikle alron firmasını tebrik ederim uygulaması gayet güzel, yerli firma olarak desteklemek gerekli
ama şu konu pek hoşuma gitmedi dünyada ilk, aktif harmonik filitre ve aktif kompanzasyon sistemleri yapanlar var yurt dışında. ayrıca bu sistem bazı üst düzey matematik ve güç elektroniği kitaplarında mevcut ve bu sistem üzerine benim bildiğim bir kaç doktara tezi var, yani işin kısası bu sistem yeni bulunmuş bir sistem değil, önceleri talep yoktu yapanlar azdı.
günümüzde enerji kıymetli olduğundan bu sistemlerede ihtiyaç duyuldu bu tip kaliteli enerji sistemlerine ihtiyacımız var, ve bunları yerli firmaların yapması sevindirici bir haber
 
Yanlış biliyorsam uyarın ama Circutorun monofaze uygulamalar için bir rolesi yok.Trifaze olmayan yükler veya dengesiz akım çeken işletmelerde circutor tristörlü uygulamalar yapıyor ama herhalde kendi rolesini kullanmıyor.tek akım trafosuyla 3 fazıda ortalama kompanze ediyorlar.birde bu uygulamaların pahalı olmasının nedeni komple sistem satmaları.iş tamamen ticaret bence çünkü benim komp panomu tamamen demontaj yapacak içindeki sağlam tüp kondansatorleri çöpe atıp kendi tüplerini satacak.tristorlü kompanzasyonun tek esprisi sıfır geçiş kartlarına sahip olması.ben adamlara bana sadece o kartları satarak şu panoma montaj edin dedim, onada yok dediler.kompanzasyonun değişmez elemanları NH lar ve kond dışında sadece kontaktor yerine tristor tetikleme kartlarıyla:1250kva trafo için 8 kademe 600kvarı 14.720 Euroya satıyorlar..bence kesin çözüm olmamakla tamamen ticaret..
 
baysalelektrik ' Alıntı:
kompanzasyonda RG3 12C veya CS kulanıyorum bir atölyede demir bükme makinası var anlık devreye giriyor rölemiz bir türlü ayar tutmuyor makinalaara kondansatör bagladım rölenin çekimini 1 saniye bırakmasını 5 saniye yaptım ama tutduramadım bu röleden bugüne kadar enaz 200 adet bagladım bu sorunla hiç karşılaşmadım

Syn baysal elektrik
eger bırakma süresini bu kadar kısaltırsan kontaktör ve kondansatörleri devamlı kısa aralıklarla değiştirmek zorunda kalırsın. Bu sorununu klasik rölelerle çözme şansınız SIFIR yani yok.
Butip uygulamalar için sorun olup cözülmemiş kangren olmus onlarca yerde merhem olduk.
Sizin 10milisaniyede kompanzasyon yapabilen "Dinamik Kompanzasyon Kontrolörü"ne ihtiyacınız var.
Dinamik yaniı bahsettiğiniz kısa süreli yükünüze eşit büyüklükte tasarlanmış küçük bir pano tasarlayıp sebekeye bağlayacaksınız. Bu panoda sadece ALRON marka kontrolör, rektör ve sürücü bulunacaktır.
Halen calısmakta olan panonuzdan sadece akım trafoları baglantılarını uzatarak alron kontrolorun akım trafosu girislerinide sisteme seri gireceksiniz. %100 garantili çözülecektir.
ALRON sistemi secenekleri 25, 50, 100KVAR ve katları olarak tasarlanmıstır. Sizin dinamik yükünüze enyakın büyüklüğe göre secim yapmalısınız.
 
gunerdr ' Alıntı:
öncelikle alron firmasını tebrik ederim uygulaması gayet güzel, yerli firma olarak desteklemek gerekli
ama şu konu pek hoşuma gitmedi dünyada ilk, aktif harmonik filitre ve aktif kompanzasyon sistemleri yapanlar var yurt dışında. ayrıca bu sistem bazı üst düzey matematik ve güç elektroniği kitaplarında mevcut ve bu sistem üzerine benim bildiğim bir kaç doktara tezi var, yani işin kısası bu sistem yeni bulunmuş bir sistem değil, önceleri talep yoktu yapanlar azdı.
günümüzde enerji kıymetli olduğundan bu sistemlerede ihtiyaç duyuldu bu tip kaliteli enerji sistemlerine ihtiyacımız var, ve bunları yerli firmaların yapması sevindirici bir haber

Sayın Gunerdr,

Daha onceki yazısmalardan anımsarsasanız 1975 yılında bu uygulamanın patenti konusunu okumus olmalısınız. Bu uygulama ben sahsen bilmiyorum ama zaten teorik olarak patentinin cok uzun süre once alınmıs olması dogrudur. Teori baska uygulama baska. Siz bir teoriden yola cıkarak bir ürün geliştirmek için ne kadar ARGE calısması yaptıgımızı hayal edemezsiniz. Cünkü maaalesef hic bir kurum, imalatcı arge yapmıyor, sadece kopyalıyor. Biz kullandığımız reaktörleri bile piyasaya istediğimiz özelliklerde (enaz 10 firma)dan istedik. Depolanan enerji/agırlık oranı acısından en optimum olması için bir arge calısması yapmalarını istedik. Hepsi (marka söylemeyeyim Türkiyenin en iyi-büyük imalatcı firmaları) istersen kardesim benim piyasaya ürettiğim bu ürünler var onları kullan, ben arge marge yapamam dedi.
Oturup 8 ay boyunca trafo sardık asagı yukarı 170 adet kadar toplam. En optimum konstruksiyon nasıl olur diye. Bizim trafoların enerji/agırlık/fiyat oranlarını optimize edecek bir program gelistirdik. Ayrıca uygulamadan gelen inanılmaz ve akla hayale gelmeyen birçok sorunları tek tek ayıkladık 5 ay boyunca ve calısan modelleri bazı işletmelerde test amaclı uyguladık. Bu arada aldıgımız patent teori için değil ürün içindir. Teori patenti zaten koruma süresini gectiği için zaten su anda kullanımı serbest (patent süresi 10 sene).
Bu yontemle zaten orta gerilimde dünyanın onde gelen firmalarının ürünleri var hatta ülkemizde bir cok örneğide var. Ama sistem kapalı kutu. Adamlar özel tasarımlı kapalı sistemler getirip kuruyor. Yani alıp kopyalayıp uydurulabilecek bir sey degil. Dünyada hiçbir firmanın 400V'da böyle bir ürünü YOK. Ve bunu biz yapmısız emek vermisiz. Bazıları diyorki ooo reklam. Halbuki ben "helal olsun artık gavur malı kadar güvenilir, iş bitiren düzgün ve kaliteli bir ürün dünya capında benim ülkemde birileri yapmış" diyeceğini beklerdim. Ama ne yazıkki sanki bu alet munubus camına takılan el seklinde sallanan plastik oyuncak gibi bakılıyor. Hala ilkel mantıkla çalışan sistemlerle kıyaslanıyor. Bazı arkadaslar ugrasıyor didiniyor piyasadaki cihazlarla ben limitlerden kurtulayım diye ama ben "arkadasım bak bu sistem farklı ve o kadar kullanımı basitki seni %100 kurtarabilir" diyorum ama adam işin teorisini, calısma prensibini anlamaya bile calısmadan elestirmeye kalkıyor. Üzülüyorum.
Ben aynı zamanda otomasyon-yazılım isleride yapıyorum. Yurdısında da calıstım. Bizim genel bir zaafımız var "Gavur yaparsa kaliteli olur ve ne soylerse dogrudur" diye. Benim adım ibo diye benim her söylediğime itiraz eden türkiyede ki mühendisler, teknisyenler, yöneticiler beş para etmeyen bir yabancı teknisyenin her dediğini kabul ediyor. Bu bir asagılık kompleksidir ve bu durumu biz yaratıyoruz. nedenmi?
Herkes işini düzgün yapsa ve/veya sadece yapabileceği işe girse. Teknik işlerde dürüst olsak. Dolayısıyla müşterilerin yerli müşterinin güvenini sarsmasak iyi olmazmı?
Benbir CNC imal ediyorum çok özel dünyada rakibim 2-3 adet. Kullandığım ürünler motor, redüktör, vs hepsi aynı tip siemens servo. Adam benle pazarlık yapıyor %50 indirime. Sipariş verirken benden teminat mektubu istiyor. Ama benim adım ibo değil James olsaydı ne teminat mektubu ister belki %5-10 pazarlık yapardı o kadar. Ben teminat mektubuna mı karsılık ayıracagım, yoksa malzemelerimi sipariş vereceğim elimdeki kısıtlı sermaye ile. Yani biz zaten kendi kendimizi öldürüyoruz bu mantıkla.
Elin aptal hintlisi/italyanı boktan makinesini hicbir teminat vermeden gönderiyor LC'yi alınca yani daha malı göndereceği anda parasının %100'unu pesin alıyor, sonra gelip kor topal makineyi calıstırıyor. Alan adamda e mecburen o kadar para vermis birseyler ürettiği anda eh tamam diyor. cünkü zaten elini kaptırmış oluyor. kusura bakmayın kafa utuledim. O nedenle ilkemiz dürüst ve kaliteli üretim yapmak olmalı. ülkemizi kurtaracak zenginlestirecek tek kaynak bilgi, teknoloji, ticaret'te dürüst kaliteli ve yerli olana öncülük vermek olmalı diye düsünüyorum.
 
tknsyn arkadaşım seninle siyaset tartışmasına girmeyeceğim. punta kaynağında yerli röle ile kesinlikle yeni çıkan tebliği tuttruramazsın. onlarda yapsın daha iyisini ve kalitelisini kısaca benim işimi görecek olanı bende yerli röle kullanayım bende meraklı değilim ecnebi malı röle kullanmaya. punta kaynak makinalarında da ancak sorunu dinamik kompanzasyon ile çözülür. başka bir şekilde çözüleceğini sanmıyorum. cezaya girmek istenmiyorsa her saat değer alınması, ona göre devreye konsdansatör alınıp çıkarılması gerekir.bu arada kibele arkadaşım sizin bu alron ile yaptığınız sistem ne kadara mal oldu öğrenebilirmiyim?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,904
Kullanıcılar
450,195
Son üye
dijitalpark

Yeni konular

Geri
Üst