Elektrik-Elektronik Mühendisliği mi? Yoksa Makine Mühendisliği mi?

makinacıların maaşları daha fazla ve odaları harbiden çalışıyor... Ben makina diyorum...
 
evet merhabalar öncelikle bu ilk senem.aklımda bu 2 meslek var ama tercih sıralamamda hangsinin üstte bulunacağına karar veremedim . mesleki yatkınlık olarak 2sine uyum sağlayabileceğimi severek yapabileceğimi düşünüyorum.benim sizden ricam bu 2mesleği gelecek+para+çalışma koşulları+meslekte ilerleme durumu...vs konularda karşılaştırmak olacak..şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler...
ikisini de öğrenmek en iyisi :)(
 
Bana kalırsa ikisini birlikte yurutmen zor,hem ikisini de orta karar ogrenmektense birisinde uzmanlasmak cok daha mantıklı. Seçim için şunu seç diyemem, bence sana hitap eden mesleği kendin bulmalısın.
 
Bu Ülkede Ajdar Anık(çikita muz) Gibi Adamlara Makine Mühendisi Diploması Vermişler! Gerisi Sana Kalmış...

Not: Ajdar'ın Doğuştan mı Sonradan mı Salak Olduğunu Anlamak İçin 2004 Ekim'inde Özellikle Oturup Bayağı Konuştum, Adam Doğuştan Sakat..:)
ben katılmıyorum abi senin dediğin pire için yorgan yakmak oluyor. Ona bakarsan Erbakan da başbakandı pancar motoru getirdi Türkiyeye. Makine Mühendisliği Elektrik mühendisliğinden kötü bir bölüm değil.
 
makina çok daha geniştir
 
Hangisi iyidir bilmem ancak elektronik müh'de kendini geliştirmek daha kolaydır. 1 bilgisayar bile yeter kimi zaman. Ama makine mühendisliği öyle değildir. Tamamen somuttur. Dokunman görmen gerekir. İnternetten bilgisayardan öğrenemezsin bir çok şeyi.

Ama makine mühendisleri benim gördüğüm kadarıyla daha iyi kazanır. Mevkileri daha iyi olur. Çünkü makineci herşeyi bilir algısı var. En azından benim gözlemim bu..

Elektroniği de okuması daha zordur. Bu da var tabii.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,397
Mesajlar
917,249
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst