Elektrik üretimi bedava olursa...

Çatıya güneş paneli kurulmasının dezavantajı var mıdır?


  • Kullanılan toplam oy
    15
Sistem oldukça basit Güneş panel sistemini ayrı bir hat ile TEDAŞ'ın şebekesine bağlıyorsunuz. Her ay ürettiğiniz elektrik oranınca banka hesabınıza para yatıyor. Yani ürettiğini kullanmıyorsun satıyorsun. Bunun neresini anlamadığınızı anlamadım. Sitenize bu sistem kurulabilir. Lütfen araştırın firmalar yardımcı olur.

Bilindiği üzere müstakil bir evin çatısı yaklaşık 160 m2'dir. Ancak bir gökdelenin çatısı yaklaşık 400 m2 'dir. Bu da gökdelenlere daha fazla güneş panel sistemi konulabileceğini gösterir. Elde edilen elektriğin %5 'i apartman yöneticisine verilirse bu asansör ve ışıklandırma gibi masrafların azalacağına dolayısı ile kat malikinin bu tip yerlede ortalama aydınlatma ve asansör giderleri karşılanabilir. Bu tip yerlerde ortalama ayda 250TL aidatların miktarı düşer. Kat malikleri dolaylı olarak faydalanır. İnsanların gökdelenlerde olmaz önyargısı anlaşılır değil.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Benim bildiğim üretilen elektrik farklı bir hattan şebekeye satılmıyor. Sisteme sayaçtan geri iletiliyor. Yanlış mı biliyorum acaba?

Eğer üretilen elektrik farklı bir hatla geri alınıyorsa bu hat sistemin neresine gidiyor nereden bağlanılıyor? Bunun için kullanılan ayrı bir hat hiç görmedim.
 
Dediğiniz doğru. 2 taraflı sayaç takılıyor. Ancak benim dediğim sistemde elektrik sarfiyatı olmasın diye ayrı bir hat dedim. Bu hat gene şebekeye bağlanıyor. Ancak üretilen elektriğin tamamı paraya çevriliyor.
 
Merhaba

Bana bedava ve üzerine para verseniz . Kazık yemeğe alıştık zaten , hiç bu işin içine girmem .
Çok iyi araştırıp ve şartları ( + artı - eksi ) iyi çözmek gerek ve bu işten anlamak gerekir .
Daha önce yaptıran ( bedava ) var mı ? varsa kaç sene olmuş vs gibi bilğiler .( artısı ve eksisi ) alınmalı .
yarı avukat olmak gerek !!!

Müşteri elde etmek için bir sürü telefonlar geliyor indirim yapıyoruz diyorlar kimse boşuna indirim yapmaz .
Bir vardır hikmeti .
Söylesem hiç bir ücret almıyoruz desem ne anlardınız .
Gerçek : yaptığımız işlemden ücret alınmıyor , diğerleri ücretli !!!
Türkçe de kelimenin anlamı her yöne çekiliyor öyle bir anlaşma imzalatırlar ki , parmağını verirsin kolunu alamassın . Beni aşar !!!
Şunu derim, para parayı çeker !!!

Kolay Gelsin .
 
Alın size Kanada'dan örnek. Burada sistem bedava kuruluyor. 20 sene sonra mal senin oluyor. Google translate ile çevirebilirsin.
http://www.freeontariosolar.com/

Merhaba

Güzel bir sistem kurmuşlar .
Doğru diyorsun güzel de
Orası Kanada burası Türkiye
Olumsuz bir durum olsa
Mahkemeye versen sonuç için 20 yıl daha beklersin !!!
Olumlu mu , olumsuzda kararın cabası
Beni aşar . ( KORKAK diyebilirsin )
Sen ilk deneyimi yap , Bende bir korkak olarak 20 yıl sonra sana danışıp yapıtır veya yaptırmam
Sağ kalırsak !!!
Yanlış anlayın cümle için öyle korkak olduk ki hiç kimseye güvencim kalmadı desem .
Para para çeker ( güç ) her zaman derim !!!

Kolay Gelsin .
 
20-30 yıl sonra ! Nasreddin Hoca,nın koyunlar işine ! benziyor.Tel çifti gerecek,koyunlar geçerken kılları toplayacak vs.vs.
 
Son düzenleme:
Valla epey ağızınız yanmış görünüyor. Türkiye'de bu sistem imkansız değil. Enerjisa gibi sermayesi büyük firmalar için bu tür sistemler çerez parası. Zaten sizin ile bir sözleşme yapılıyor. Bütün sorumluluk firmaya ait. En ufak bir zararınız yok. Benim dediğimde ise %5 kazanıyorsunuz. Yani çatınızı kiralıyor gibi düşünün. En kötüsü parayı alamazsanız güneş panel sistemine el koyarsınız. Gene kaymağı yiyen sizsiniz.
 
Resmi Kurumlar için,10 yıllık geri dönüşlü projeler normal olmakla beraber,vatandaş için bu geri dönüş 3-5 yıldan fazla ise rantalb olmaz.Güneş Enerji Sistemleri için,bu süre asgari 7 yıldır.Para -sı bol olan için ! bu süre normal olabilir.Ayda 50-60 lira elektrik parası ödeyebilen vatandaş
için,bu tip yatırımlar ütopyadan öteye geçemez.Boşuna dememişler,aptalar olmasa,akıllılar ne-
reden geçincek diye.
 
Son düzenleme:
Merhaba

Sözleşme içeriklerini yayınlarsanız , bizler artı + veya eskisini - tartışırız !!!
Enerjisanın çalışmaları mı var yoksa

Kolay Gelsin !!!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst