5 buton beş lamba

Arkmurat devreyi sana şöyle anlatmaya çalışayım: Elektrik olan kabloyu önce bir sigortaya gir çıktıktan sonra her anahtara ayrı ayrı gir. Anahtardan her çıkışı ayrı ayrı lambaya gir. Lambadan çıkan uçları birleştirerek sigortaya girmeden direk nötr'e bağla olay tamamdır.

Her anahtar lambaları bağımsız yakacak ve söndürecek sigortada komple devre dışı bırakacaktır.






















,
Ustam mesajında resim varsa ben göremiyorum, şayet resim şema yoksa lütfen mesajınızı düzenler misiniz çok uzun.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
peugeot buyrun siz anlatın biz lamba devresi olarak anlatacağız ki oda kafayı çalıştırıp büton devresi yapsın. EE armut piş ağzıma düş. Sınıfı geçti yarın halkın içinde bu adam nasıl iş yapacak? FAZ NÖTR ALDA GÖTÜR oynayacak; sonra da hay seni öğretenin ....
 
kusura bakmayında peguet haklı,sorduğum soruyla verdiğiniz cevabın alakası yok,oda sorun değil adam sadece bunu belirtiyor ama herkezte ego tavan yapmış.neyse dert değil amacım konuyla ilgili bir destek veya yardım almaktı ama pişman oldum yazdığıma.
 
Sen ne istedigini ogren ilk once kardes.ondan sonra alakasi varmi yokmu sorgulamasini yaparsin.
 
valla benim ne istediğim belli,soruda buton diyor,bir lamba yandımı diğerleri yanmamalı diyor siz hala anahtar devresi anlatıyorsunuz.bu kadar uzatmayada gerek yok,yinede yanlışda olsa soruma cevap yazma nezaketinde bulunanlara teşekkürler.
 
Sakartepe18 arkadasin devresi guzel sadece eksik var bir lamba yandimi digerleri yansin istemiyo stoba kadar
Onun icin de ayni devreye buton ile röle arasina diger rölelerin kapali kontagindan gecirdin mi istededigin algoritma olur
 
Sakartepe18 arkadasin devresi guzel sadece eksik var bir lamba yandimi digerleri yansin istemiyo stoba kadar
Onun icin de ayni devreye buton ile röle arasina diger rölelerin kapali kontagindan gecirdin mi istededigin algoritma olur
Kapalilarini koyabilirdim ama arkadas daha yeni galiba karistirir diye koymadim butonlarida yayli kullandim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst