3000-4000w inverter

Hocam peki 555 entegreli devrenin başka bi modelini buldum

dc-to-ac-inverter-by-ic-555-and-tip41-tip42.jpg


son kapasitörden(c4) sonra trafoya benzeyen bi sargı var o nedir ?
 
Yüksek frekanslı harmonikleri önlemek için filtre bobini. Farkettiysen zaten birebir aynı devre.
 
Farkettim hocam zaten tek o bölgede takıldım ne o diye o filtre bobininden bulabilirmiyim yani elektronikçide yoksa zor mu bulması ? :)
 
İlk devredende görüldüğü gibi kullanılması zorunlu değil yani boşver. Yinede orada yazdığı gibi 1 mikrohenry bobin istiyorum de varsa söylerler, bulunduğun şehre göre bulması çok kolay olabilir.
 
Kıbrısta yaşıyorum hocam ben :D Biraz zor heralde oyüzden boşverelim onu :D
 
Keyfin bilir, sen yeterince araştırma yaptın bence artık malzemeleri alıp deneme vakti böyle düşünmeye devam edersen 3 aya anca başlarsın devre yapmaya, artık denemeye geç hem sonuçlarını görünce hoşunada gider.
 
Hocam dün gece Ares'de devre kartının yarısını çizdim bugün tamamlarım heralde :)
 
Proteusu ne ara öğrendin, üniversite öğrencilerinden bile kullanmayı bilmeyenler var, çizimdede problem yaşarsan paylaş yardımcı olmaya çalışırım. Birde ben kendi yaptığımı tavsiye edeceğim, öncelikle devreyi breadboard üzerine kurup dene daha sonra baskı devre yap, böylece devre çalışıyormu bir problem varmı rahatlıkla görebilirsin.
 
Hocam çizimim bu sizce tamam mı bazı yollar üst üste geliyor diye kısa bi yol yaptım uclarını delip kablo lehimleyip karşı tarafa götürmeyi düşünüyorum fotoğrafta entegrenin altındaki 3 ayak gibi mesela
Ve evdeki ups'in içinden bitane transformatör çıkardım oda bu
işime yarar mı bu trafo 12/240 trafomu hem ? :)
 
Öncelikle devreyi isiste çizmelisin şema olarak, sonra isiste iken sağ üstte ARES yazan kırmızı bir ikon bulunur buna tıklayınca devreyi arese katarır, ares açıldığında, sol en alttaki yukarı açılır kutudan board edge yi seçip, sol yukarıdan aşağıya doğru uzanan sıradaki / nun altında bulunan kare çeklini seçeceksin, sonra büyükçe bir kare oluşturacaksın, bu karenin çeper rengi board edgeyi dseçtiğin için onun renginde yani sarı olacak, sonra sol yukarıdaki tools menüsünden auto placer ı seçip açılan pencere okey diyeceksin, elemanlar otomatik yerleştirilecek, bundan önce design rule manager (aynı yerde tools kısmında) kısmından ayar yapabilirsin, parçaların tamamı yerleştirilince bu sefer yine tools sekmesinden yada sol yukarıda bulunan auto router simgesine tıklatarak kendiliğinden çiz komutu vermiş olacaksın ares bütün ihtimalleri deneyip, en iyi çizimi kendisi yapacak, örnek isi ares çizim gönderiyorum ares kısmında düzeltmeler yapılmalı, öylesine 2 dakka bir çizim örneği olsun diye yaptım. trafonun 220 girişlerini bul sakın yanlışlık yapma, prize bağla (düşük gerilim verdiği tarafı sakın prize bağlamayasın çok dikkat et) çıkış kısmında 14 V civarı AC gördüğün yeri varsa kullanabiliirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst