Üretilen Elektik enerjisi depolanabilir mi?

Katılım
22 Şub 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar.İnternette birçok yazı var fakat net öğrenmek istediğim bir konu.Üretilen Elektrik enerjisi depolanabilir mi?
*Depolanırsa nasıl depolanabilir?
*Depolanamazsa neden depolanamaz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bildiğiniz üzere elektrik depolayan sığaçlar kondansatörler vardır. Bunun dışında elektriği farklı diğer enerjilere dönüştürerek depolamak mümkündür. Başka türlü depolamak pek mümkün değil.

Diğer enerjiler nedir ?

Kimyasan enerji olur ( aküler gibi ) , ısı enerjisi ( boylerlerde ısı biriktirme gibi )

Diğer türlü elektrik üretildiği gibi kullanılır.
 
Elektrik enerjisi çok küçük güçlerde kondansatörlerde depolanabilmektedir.
Elektrik enerjisi ikincil elektrik enerjisidir. yani doğada yoktur. ancak başka enerji sistemleri elektrik enerjisine dönüştürülüp nakil edilebilir ve tekrar başka enerji sistemlerine dönüştürülür.
Daha geniş bilgi için MEGEP dökümanlarından faydalanabilirsin.
 
İlginize teşekkür ederim MEGEP dökümanlarına bakacağım.
 
serkan_48 beni denemiyorsundur inşallah :) sevgili dostum bunların içinde aküler var. Bu aküler doldurularak kesinti anında akülerde ki dc gerilim cihaz içerisinde ki inverter ile 220 v ac ye çevrilir. Hatta harici bir dolap yapıp akü miktarını arttırırsan depoladığın enerjide artacaktır. Resimde ki gibi
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 19

Forum istatistikleri

Konular
128,383
Mesajlar
917,156
Kullanıcılar
450,268
Son üye
SHNTTC

Yeni konular

Geri
Üst