Zaman Ayarlı Priz İle Çevirme Motoru Bağlantısı YARDIM!!!

demirayakf

Üye
Katılım
16 Haz 2016
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
31
Kolay gelsin arkadaşlar. Dijital zaman ayarlı priz ile çevirme motorunu kullanarak bir proje yapmak istiyorum. Prizden ayarladığım saatlerde çevirme motoru çalışacak. Elektronik bilgim fazla olmadığı için sizden yardım istiyorum.
Bu resimdeki timer yerine dijital zaman ayarlı priz kullanabilir miyim. Eğer oluyorsa bağlantısını nasıl yapmam gerekir. Yardımcı olursanız sevinirim.
03112013151518mm.jpg

222618031_0.jpg
 
Merhaba. Mekanik zaman ayarlı sıradan bir prizle istenen gün,saat,örneğin X.inci dakikada başlayıp Y.ninci (kaçıncı) dakikada bitmesi,vb.işlemler bunlarla mümkün değil.Çünkü mekanikler o anda geriye doğru saymaya başlayıp sonunda tam sıfırlanır. Ama dijital zaman ayarlı prizi,bu çevrilecek 220 vac'lik motorla,fişi bunun prizine takılı iken, uygun dakikada ve çalışma süresinde tam ayarlanıp programlanarak bu işlem mümkün. Bu programlamanın nasıl yapılacağı detaylı olarak aşağıdaki sitede açıklanmış.(Konuyu soran bir üye önce sorup sonra kendince bunun cevabını vermiştir.) Kolay gelsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_56736631/tm.htm
 
Teşekkür ederim. Dijital zaman ayarlı ile yapacağım zaten. Fakat benim sorum çevirme motoru ve switchlerin bağlantısı nasıl olacak.
 
Merhaba. Bu resimde yer alan bu siviçler sınır anahtarı veya diğer ismiyle limit siviçleridir. Bunları motor çalıştığı esnada emergency (Acil) olarak motora bu anda tam kumanda edip çok acil bir durumda, bunu tetikleyecek olan bir bariyerle,çıkıntılı bir engelle,vb. durdurmakta mı tam olarak kullanmak istiyorsunuz? Yani projenizde bunlar çok gerekli mi? Asıl fonksiyonları ne olacaktır, ben tam olarak bunu anlayamadım.

Sadece dijital zaman ayarlı zamanlayıcı ve onun prizine bağlı olan bu motoru, zamanlayıcıyı programlayıp her gün ayni saatte, örneğin seçilen bu dakikalar kadar da çalıştırırsınız. Ama öyle yapmayıp ac değil de bir dc. motoru (220'den voltajı onun çalışma voltajına düşüren adaptörle birlikte) dolaylı çalıştırıp bu limit sviçlerle yapılan diğer ters bağlantısında (Normalde açık veya kapalı olan kontaklarından) yön kontrolünü mü motor tam dönerken başka tür bir bağlantı ile örneğin H köprüsü,vb. bir metodla elle mi yapmak istiyorsunuz?

Bu proje detayını biraz daha açarsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
İyi akşamlar. Bu kümesin kapısını akşam kapatıp sabah açmak için düşündüğüm bişey. Resimdeki gibi tavuğun geçeceği şekilde küçük bir kapıyı açıp kapatmak istiyorum. Switchleri uygun yerlere yerleştiricem. kapının açılıp kapanacağı şekilde motoru durduracak. Saati gelince tekrar çalışıp kapı kapanacak yada açılacak. Motorun ucuna makara gibi birşey bağlayıp kapıyı aşağı yukarı sürgülü şekilde açıp kapamak istiyorum. Konudaki resimde timer bağlantı şeklini göstermiş. Onun yerine zaman ayarlı priz kullansak olur mu bağlantısı nasıl yapılır. Anlatabildim mi bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
_Khp-fzZ858chpwfjTiEd9hMYUotwo2AWoJlLA8vvCnL087Ymw.jpg
 
Bu zaman satinden bitane al sistemi kur keyfine bak
 

Ekli dosyalar

  • 1466137848676.jpg
    1466137848676.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 12
  • 1466137856203.jpg
    1466137856203.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 9
nasıl bısey yapamak ısdedıgını anlatırsan acıklarsan daha ıyı yardımcı olacagızdır emın ol
 
nasıl bısey yapamak ısdedıgını anlatırsan acıklarsan daha ıyı yardımcı olacagızdır emın ol

Bu kümesin kapısını akşam kapatıp sabah açmak için düşündüğüm bişey. Resimdeki gibi tavuğun geçeceği şekilde küçük bir kapıyı açıp kapatmak istiyorum. Switchleri uygun yerlere yerleştiricem. kapının açılıp kapanacağı şekilde motoru durduracak. Saati gelince tekrar çalışıp kapı kapanacak yada açılacak. Motorun ucuna makara gibi birşey bağlayıp kapıyı aşağı yukarı sürgülü şekilde açıp kapamak istiyorum. Konudaki resimde timer bağlantı şeklini göstermiş. Onun yerine zaman ayarlı priz kullansak olur mu bağlantısı nasıl yapılır. Anlatabildim mi bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
_Khp-fzZ858chpwfjTiEd9hMYUotwo2AWoJlLA8vvCnL087Ymw.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst