zaman ayarlı görevlendirici

sari_spawn

Üye
Katılım
7 Kas 2015
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
38
merhaba arkadaşlar

öğrenmek istediğim konu günde 1saat, günde 3saat, günde 9saat, günde 12saat, günde 24 saat bir cihaza elektrik verecek bir devre veya bir cihaz arıyorum. bir kaç gündür araştırdığım yerlerden bir sonuç alamadım. 5 kademeli bir anahtar ile günde kaç saat elektrik vereceğine karar vermek istiyorum. tabi bu 1,2,3,4,5. kademe tuşları ile de olabilir. neyle olduğunun önemi yok. aradığım şey 5 kademeli ve bu şekilde cihaza günde kaç saat elektrik vereceğime karar vereceğim ve bunu çalıştırıp orada bırakacağım bir cihaz veya devre.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
http://tr.aliexpress.com/store/prod...AC-220V/610701_1740378349.html?storeId=610701

bu linktekı ürun mukemmel bır cıhaz içinde lityum pil var ben 6 senedır kullanıyorum haftalık proğram yapabılıyorsun gunun hangı saatınde açılıp kapanacağını gunluk 5 proğram haftada 35 proğram hafızası var röle 16 Amper çikişli ben bahçede monofaze motoru direk bağladım proğramını kuruyorum yaz boyunca motoru aç kapa unutuyorum taa kı bahçe su ıstemıyene kadar
 
berkan ustam dedığınızde olur haklısınız tırnaklılarda 24 saat ayarlıyabılırsın en fazla yukardakı cihaz hafizalı haftada donguye gırıyor şuanda masamın uzerınde çalışma yaptığım zaman saatı var dıyeceksınkı piyasada zibil gıbı evet ama hiçbiri kullanışlı değıl benım hitap ettığım muşterı çiftçi adama endanın saatını takıyorum sokturuyor sebep ayarlamyı oğrenmek ıstemıyor ben şu anda yaptığım saat üç butonlu gerı sayım saatı örnek ilerı gerı butonlarla 10 saat ayarladı uçuncu buton start butonu basınca röleden çıkış verıyor 10 saat bıtınce röleyı kapatıyor elektrık kesıldı geldı aynı yerden başlıyor yukarda arkadaş ıstedığı gunluk 5 sefer proğram gırmek tırnaklılarda olur olmaz değıl yapılan iş 15 dk zaman aralığının altını ıstıyen işse tırnaklı olmaz çinden boyle urunlerı getırtmek artık eskısı gıbı değıl :) benım yaş 60 ben getırtebılıyorsam siz gençler için sorun olmaz iyi çalışmalar ...
 
mcb 50 işe yarar fAKAt bunu ben kullanmayacağım, bilgisiz veya bilgili son kullanıcıya satacağım. mcb 9 ile işimin olacağını düşündüm fakat 24saat ayarı yok, 1 saatten 24saate ayar yapılamıyor. mesela bunun çıt çıt 5 kademe potanslı olanını gördüm ama ne kullanılmış bilmiyorum.
 
Son düzenleme:
Ekranlı zamanlayıcı var fiyat20-25 çin işi ama işini görür pilli olduğundan tırnaklılardaki gibi elktrik kesintisinde zamanı sapıtmaz, günde 8 farklı aç kapa, haftanın belirli günleri veya her gün modları var ;).
 
arduino programlama biliyorsanız arduino ile istediğiniz kadar kademeli zamanlama yapabilirsiniz. start verdikten sonra periyodik aralıklarla flip flop misali istediğiniz bir cihazı röle üzerinden kontrol edebilirsiniz.
 
by lent, bir link bir marka-model numarası söyleme imkanın varmıdır?

bolubeyi, kart'ı biliyorum ama nasıl programlayacağımı bilmiyorum. bilsem fiyatı uygun ve kararlı çalışan bir cihaz olduğunu biliyorum. led açma kapama gibi basit durumlardan öğrenmeye çalışıyorum, daha yeni başladım, çok ekmek yemem lazım kısacası.
 
by lent, bir link bir marka-model numarası söyleme imkanın varmıdır?

bolubeyi, kart'ı biliyorum ama nasıl programlayacağımı bilmiyorum. bilsem fiyatı uygun ve kararlı çalışan bir cihaz olduğunu biliyorum. led açma kapama gibi basit durumlardan öğrenmeye çalışıyorum, daha yeni başladım, çok ekmek yemem lazım kısacası.
190925393_tn50_0.jpg

Link vermeyeyim herkesin rızkı ayrı, araştır dilediğin yerden al.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst