Zaman ayarlı görev

sari_spawn

Üye
Katılım
7 Kas 2015
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
38
merhaba arkadaşlar

öğrenmek istediğim konu günde 1saat, günde 3saat, günde 9saat, günde 12saat, günde 24 saat bir cihaza elektrik verecek bir devre veya bir cihaz arıyorum. bir kaç gündür araştırdığım yerlerden bir sonuç alamadım. 5 kademeli bir anahtar ile günde kaç saat elektrik vereceğine karar vermek istiyorum. tabi bu 1,2,3,4,5. kademe tuşları ile de olabilir. neyle olduğunun önemi yok. aradığım şey 5 kademeli ve bu şekilde cihaza günde kaç saat elektrik vereceğime karar vereceğim ve bunu çalıştırıp orada bırakacağım bir cihaz veya devre.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zelio akıllı roleyi tavsiye ederim ekranından da istediğiniz ayarı yapabilirsiniz.
 
zelio çok pahalı, bunun basitini arıyorum. adam kontrol kutusunda 5 kademeli çıt çıt bir potans kullanmış. nasıl yapmış sorsam işini bana anlatacak değil. sistemi kurdum bu zaman ayarına takıldım :S
 
zaman saati işini görür herhalde slm
 
Tırnaklı zaman saatlerı var
15 er dakılalık tırnakları ayarlıyarak ıstedıgınız zamanları devreye alırsınız.Siemens veya Legranda da var.Ama her seferınde surelerı yenıden ayarlarsınız, tek kademe yanı
basıt ve ucuzdur.
 
mcb 9 ile işim olur sandım fakat 24 saatlik zamn dilimi yok. seçeneklerden 60 dkikalık zmn dilimini kullanayım 24 tane 60 1 gün eder dedim, bu seferde 2sa40dakikadan aşağı ayar yapılmıyor. ben 5 röle kullanırım kart üzerinde ama öyle bir proje bilmiyorum. gördüğüm sistemde 5 kademeli bir potnas kullanılmış, nasıl bir devrede kullanılmışsa 1. kdemede 24 saatte 1 saat, 2. kademede 24saatte 3 saat diye gidiyor. sisteme elektrik verildikten sonra unut kalsın orada. mcb9 un içinde de kristal işlemci entegre vs. var, bunun gibi bir proje arıyorum, devre elemanlarını birleştirip elektriği verip orada bırakmak için.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,213
Mesajlar
915,862
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst