yorum arıyorum

cillop2006

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
125
Puanları
1
Yaş
39
Serbest enerji yüzlerce yıldır birçok bilim adamınımn hayalleini süslemiş üzerinde her on kişiden dokuzunun mutlaka doğru veya yanlış bir yorumunun bulunduğu ilginç ve bir o kadarda sürükleyici bir konudur.
Kimine göre yapılabilmesi imkansız ve hayal ürünü kimine göre zaten bulunmuşta saklanan kimine göre de çok yakında bulunacak olan yada üzerinde çalıştığı ve bitirmek üzere olduğu tarihin ateşten sonraki en büyük buluşu olarak adlandırılır.
Peki sizce nedir?
Safsatadan ibaretmi?
Yaptılar da bizim mi haberimiz yok?
Yoksa siz mi yapıyorsunuz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
enerji için bir çok şeyden faydalanıyoruz lakin çok verim alamıyoruz gelişme işlemleri biraz geride kalıyo eğer havada bulunan gazlardan felan sa bu enerji kaynağıda dünyamızı yorar petrol gibi kömür gibi dünya çevreciler ne kadar karşı çıksada nükleer fazla yer altı kaynağı harcamadan yapılan en iyi enerji kaynağıdır tabi işinin ciddiyetini bilen insanlar için
rüzgarlar,akarsular,deniz gelgitleri,güneş en temizleridir enerjinin önemli olan az enerji ile
çok aydınlatma çok motor döndürme

mutlaka vardır bu zamana kadar neler bulundu ise bundan sonrada bulunacaktır
 
"Serbest enerji yüzlerce yıldır birçok bilim adamınımn hayalleini süslemiş üzerinde her on kişiden dokuzunun mutlaka doğru veya yanlış bir yorumunun bulunduğu ilginç ve bir o kadarda sürükleyici bir konudur.
"

eğer bilimsel birşey konuşmak istiyorsan bu söylediğin söz için referans belirtmende fayda var. yok sadece geyik yapalım diyorsan o ayrı.

enerji konusunda kafası karışanlara "entropi" yi araştırmalarını tavsiye ederim.

Entropi için söylenen tariflerden biri;
"Kainatta her şey kendini minimum enerjiye, malsimum düzensizliğe çekmek ister." .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst